nuplaunu bulves, galima ir sviezias (dar skaniau), supjaustau skiltelem (na kaip apelsino panasiai), sutepu majonezu, pabarstau prieskoniais, krapais ir i orkaite. 20-30min ir pirstelius aplaizysit tik nedarykit didelio sluoksnio tu bulviu, nes tada ilgiau keps.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
Aš taip kepu apvoliotas bulves aliejuje ir druskoje, bet pabandysiu ir majonezu.
Asta, aciu uz atsakyma , kurio nebuvau pastebejus
Papildyta:
tai koki sluoksni tu darai? 5 cm. ar daugiau?
Papildyta:
QUOTE(Pacific @ 2006 07 18, 09:26)
nuplaunu bulves, galima ir sviezias (dar skaniau), supjaustau skiltelem (na kaip apelsino panasiai), sutepu majonezu, pabarstau prieskoniais, krapais ir i orkaite. 20-30min ir pirstelius aplaizysit tik nedarykit didelio sluoksnio tu bulviu, nes tada ilgiau keps.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
tai koki sluoksni tu darai? 5 cm. ar daugiau?
QUOTE(Nerytė @ 2006 07 18, 13:04)
Asta, aciu uz atsakyma , kurio nebuvau pastebejus
Papildyta:
tai koki sluoksni tu darai? 5 cm. ar daugiau?
Papildyta:
tai koki sluoksni tu darai? 5 cm. ar daugiau?
na as visa ta mase isverciu i bleka, didesni imu.ir paskirstau per visa. tai iseina sluoksnis kokiu 2cm. na is vienos bulvytes ar dar kokios uzkritusios ant jos. tada daug greiciau iskepa.
Paskutiniu metu pamegau taip bulves kepti: iskloju dugna sonines gabaliukais, ant virsaus bulviu, morku, svogunu, tada vel sonines, vel bulviu, vel morku, svogunu. Paskutini sluoksni stengiuosi bulviu padaryti. Dedu i orkaite ir kepu. Kai bulves paruduoja sumaisau grietine su majonezu, arba tik majoneza ir aptepu virsu. Ir kepu dar. Baigiant kepti tarkuoto surio ant virsaus uzbarstau. Aisku reik nepamirst prieskoniu ir druskos visokiausiu.
QUOTE(Pacific @ 2006 07 18, 08:26)
nuplaunu bulves, galima ir sviezias (dar skaniau), supjaustau skiltelem (na kaip apelsino panasiai), sutepu majonezu, pabarstau prieskoniais, krapais ir i orkaite. 20-30min ir pirstelius aplaizysit tik nedarykit didelio sluoksnio tu bulviu, nes tada ilgiau keps.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
na stai su nuotraukytem kaip atrodo.
1.stai kaip atrodo bulvytes pries kisant i orkaite. (si karta dariau su lupenom sviezias mazas bulvytes, kurias perpjoviau i keturias dalis)
2. stai kokios jos buna po 25minuciu
QUOTE(Pacific @ 2006 07 29, 20:00)
na stai su nuotraukytem kaip atrodo.
1.stai kaip atrodo bulvytes pries kisant i orkaite. (si karta dariau su lupenom sviezias mazas bulvytes, kurias perpjoviau i keturias dalis)
2. stai kokios jos buna po 25minuciu
1.stai kaip atrodo bulvytes pries kisant i orkaite. (si karta dariau su lupenom sviezias mazas bulvytes, kurias perpjoviau i keturias dalis)
2. stai kokios jos buna po 25minuciu
parašykit man "neišmintingai" ką jūs darote su tom lupenom baigus kepti? valote lupenas lėkštėje ar valgote kartu su jomis?
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 07 31, 09:10)
parašykit man "neišmintingai" ką jūs darote su tom lupenom baigus kepti? valote lupenas lėkštėje ar valgote kartu su jomis?
Šviežių bulvių lupenos būna plonos ir kai iškepa tai tokios paskrude gaunasi, valgomos O be to tai iškart po skūra visi vitaminai, taip kad sveika bulvytės su lupenom kartais
QUOTE(Asta @ 2006 07 31, 11:04)
Šviežių bulvių lupenos būna plonos ir kai iškepa tai tokios paskrude gaunasi, valgomos O be to tai iškart po skūra visi vitaminai, taip kad sveika bulvytės su lupenom kartais
reiškia valgote... Jokios ten neplonos tose nuotraukose, aš negalėčiau net karo metais valgyti, nors ir iš bado mirčiau
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 07 31, 09:10)
parašykit man "neišmintingai" ką jūs darote su tom lupenom baigus kepti? valote lupenas lėkštėje ar valgote kartu su jomis?
mes valgom
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 07 31, 10:46)
reiškia valgote... Jokios ten neplonos tose nuotraukose, aš negalėčiau net karo metais valgyti, nors ir iš bado mirčiau
nieks taves ju valgyt nevercia jei tau nepriimtina
o karo metais tai ir ne tik lupenas sveistum
QUOTE(Pacific @ 2006 07 18, 09:26)
nuplaunu bulves, galima ir sviezias (dar skaniau), supjaustau skiltelem (na kaip apelsino panasiai), sutepu majonezu, pabarstau prieskoniais, krapais ir i orkaite. 20-30min ir pirstelius aplaizysit tik nedarykit didelio sluoksnio tu bulviu, nes tada ilgiau keps.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
man patinka kad greitai ir nereikia stovet prie keptuves ir maisyt.
vat siandien jas kepiau tikrai kad skanus receptas
Pacific, tavo bulvytes labai skaniai atrodo, o kokioj temperaturoj, kokioj programoj (apatinis virsutinis kaitinimas ar kt.) ir kokiam aukstyje tu jas kepi?