Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(wovere @ 2006 02 10, 17:01)
Gal kas žino, kaip pagaminti apkeptas virtas bulves, kaip dabar dažnai kavinėse patiekia. Man labai skanu, bet neįsivaiduoju, kaip jos gaminamos.



Jos yra apverdamos vandenyje, o paskui apskrudinamos friturineje
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 02 10, 17:45)
Jos yra apverdamos vandenyje, o paskui apskrudinamos friturineje

o apverdamos, tai čia kiek laiko? kol pilnai išverda ar pusžalės ištraukiamos? Kiek laiko fritiūrinėje kepa? Kaip įsivaizduoju labai trumpai turėtų būti, nes ten vos vos apskrudę būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 01 17, 21:54)
Bulves isverdu ,sugrudu,pridedu smulkiai supjaustytu iv.zoliu.Siuo metu turiu tik saldytu krapu ir petrazoliu, idedu sviesto.Tada uzpilu karstu pienu ir ilgai makaluoju,kuo ilgiau,tuo kose puresne. rolleyes.gif skanaus 4u.gif

As tai irgi taip darau tik dar truputi cesnako ispaudziu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 19:30)
;D

ŽEMAIČIŲ BLYNAI

0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru

I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.


Vakar kepiau žemaičių blynus pagal šitą receptą. Labai skanūs gavosi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 19, 16:53)
Nagi, prašome pasidalinti detaliu receptuku ax.gif

tai kad aš čia ir radau tą receptėlį 4u.gif
Atsakyti
[SIZE=1][FONT=Courier][COLOR=red] sveikos, atsimenu mano močiutė virdavo šilkinę košę. Būdavo labai skanu, tik gaila man tada nerūpėjo kaip ją virti... verysad.gif o dabar nebėra ko paklausti. unsure.gif gal jūs žinot?
Atsakyti
QUOTE(taxiukas @ 2006 03 31, 11:28)
[SIZE=1][FONT=Courier][COLOR=red] sveikos, atsimenu mano močiutė virdavo šilkinę košę. Būdavo labai skanu, tik gaila man tada nerūpėjo kaip ją virti...  verysad.gif  o dabar nebėra ko paklausti.  unsure.gif  gal jūs žinot?

pasiskaityk atidzhiau tema, ten kazhkur machiau shilkines koshes aprashyma mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu pasiūlyti įdarytas bulves keptas žarijose. Jau greitai laikas gamtoje paiškylauti.

Įdarytos bulvės

Nuskustas bulves perpjauti pusiau ir išskobti abi puseles. Į vidų dėti pjaustytą rūkytą šoninę, pjaustytą svogūną, krapų, pipirų ir kitų prieskonių savo nuožiūra. Puseles suglausti ir suvynioti į foliją. Užrausti žarijose. Kiek maždaug kepa neatsimenu. Bet reiktų vis atkasti kokią bulvikę ir patikrinti, nes pasitaiko ir perkepti. Valgyti su pomidorų padažu. Labai skanu. Ypač kai atsiranda pirkti didelės gražios šviežios bulvės.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2006 04 04, 19:28)
Noriu pasiūlyti įdarytas bulves keptas žarijose. Jau greitai laikas gamtoje paiškylauti.

Įdarytos bulvės

Nuskustas bulves perpjauti pusiau ir išskobti abi puseles. Į vidų dėti pjaustytą rūkytą šoninę, pjaustytą svogūną, krapų, pipirų ir kitų prieskonių savo nuožiūra. Puseles suglausti ir suvynioti į foliją. Užrausti žarijose. Kiek maždaug kepa neatsimenu. Bet  reiktų vis atkasti kokią bulvikę ir patikrinti, nes pasitaiko ir perkepti. Valgyti su pomidorų padažu. Labai skanu. Ypač kai atsiranda pirkti didelės gražios šviežios bulvės.


Kaip skaniai skamba essen.gif
Atsakyti
Mano vyrui labai patinka kaip bulvytes fri pateikiu: kai jau bulvytės baiginėja kept, įdedu šaldytų šparaginių pupelių apkept ( ne tik skonis, bet ir forma dera kartu) ir skanaujam su 1000 salų padažu thumbup.gif
Atsakyti
DĖMESIO biggrin.gif Senovinis šilkinės košės receptas arba KAKORAS( iš to pav. labai juokėsi visi mūsų giminės vyrai,kai buvo supažindinti, bet valgis gaunasi tai niam niam)
Labai panašus receptas į kūgelį arba bulvių plokštainį, bet skonis kitas. mirksiukas.gif

BULVIŲ TARKIUS UŽPLYKYTI PIENU, PIENO NEGAILINT, KAD SKYSTA GAUTŲSI, AIŠKU DRUSKOS ĮDĖTI IR DAR-SKANIAU BŪNA KAI TARKUOJANT BULVES KARTU SVOGŪNO PUSĖ GALVUTĖS ĮTARKUOJU. NA O TADA ALIEJAUS Į FORMĄ ĮPILAM IR TARKIUS BEI ŠAUNAM ORKAITĖN.BE JE JIS IŠKEPĘS NE PJAUSTOMAS, O KABINAMAS SU ŠAUKŠTU thumbup.gif

O KADANGI MANO ORKAITĖ PRASTA, TAI AŠ TĄ MASĘ PER KOKIUS DU KARTUS KEPTUVĖJ APKEPU TRUPUTI , O TADA KEPU ORKAITĖJ smile.gif
wub.gif TAI KO GERO MĖGSTAMIAUSIAS MŪSŲ PATIEKALAS, KELIAUJA IŠ KARTOS Į KARTĄ, PRADEDANT MANO PROSENELE, IR TIKRAI SIŪLAU PABANDYT
thumbup.gif
Papildyta:
PRISIMINIAU DAR VIENĄ RECEPTUKĄ SUPER PAPRASTĄ

Bulvės su lupenom kepamos mikrobangėj 10 min( t.y. sudedamos į lėkštę ir viskas) o po to su sviestu ir druskyte gaunasi tas pats kas iš laužo tik švaresnės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zalia @ 2006 04 26, 11:35)
DĖMESIO biggrin.gif Senovinis šilkinės košės receptas arba KAKORAS( iš to pav. labai juokėsi visi mūsų giminės vyrai,kai buvo supažindinti, bet valgis gaunasi tai niam niam)

Zalia, o gal galetum tiksliau parasyt, kiek sutarkuoji bulviu ir kiek laiko kepi, ir kokio karstumo orkaitej? Receptukas atrodo thumbup.gif ir paprasta pagaminti, ir pigu, tik be tikslaus aprasymo, tai bijau megint ax.gif
Atsakyti