Kartais kepu toki blyna:
Bulves sutarkuoti burokine tarka. imusti kiasiniu, 1-2 saukstai miltu (pagal bulviu kieki) druskos, smulkiu juoduju pipiru (galima papildomai deti ir kitokiu prieskoniu bulvems).
Cia ypac tinka juodieji pipirai ir ju reiketu negaileti.
Tuomet kepu dideli blyna.Iskepus ji supjaustau ir su grietine ar kaip megtate. Skanaus
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 06 17, 21:58)
BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MĖSA
10 bulvių
300 g kiaulienos
stiklinė pieno
2 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
pusė šaukštelio mairūno
druskos
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu vandeniu, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais išteptoje skardoje sluoksniuojamos paruoštos bulvės ir apkepinta mėsa. Kepama orkaitėje 1-1,5 val.
10 bulvių
300 g kiaulienos
stiklinė pieno
2 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
pusė šaukštelio mairūno
druskos
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu vandeniu, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais išteptoje skardoje sluoksniuojamos paruoštos bulvės ir apkepinta mėsa. Kepama orkaitėje 1-1,5 val.
ar galit man paaiskinti tu bulviu uzplikyma karstu vandeniu... ar bulves tarkuoti su burokine ar cepelinine tarka? help...
Noriu ir aš jums pasiūlyti savo recepturą:
FARŠIRUOTOS BULVYTĖS
Parenkamos vienodo dydžio bulvytės, nuskutamos.Ir aš su šaukštuku išgręžiu visą vidurį iš bulvės, aišku palikdama pakraščius, stengiuosi kuo plonesnius palikti.Jei netyčia padarau skylę, užlopau bulve išskobla iš vidaus .Toliau kišu į vidų įdarą.Ištepus aliejumi ar margarinu, sviestu formą dedu į orkaitę kepti.Kepu tol kol bulvytės gražiai pagelsta.Tada dedu į puodą tušinti, darau padažą ir skanaus
Mes mėgstame minkštas bulvytes, bet galima ir netušinti.
Įdarą darau iš to ką randu šaldytuve, skaniausia mano šeimynai tai:
suspjaustau kiaulieną, lašinukų šviežių truputį, svogūną, česnaką išspaudžiu ir truputį prieskonių, gerai išmaišau.
FARŠIRUOTOS BULVYTĖS
Parenkamos vienodo dydžio bulvytės, nuskutamos.Ir aš su šaukštuku išgręžiu visą vidurį iš bulvės, aišku palikdama pakraščius, stengiuosi kuo plonesnius palikti.Jei netyčia padarau skylę, užlopau bulve išskobla iš vidaus .Toliau kišu į vidų įdarą.Ištepus aliejumi ar margarinu, sviestu formą dedu į orkaitę kepti.Kepu tol kol bulvytės gražiai pagelsta.Tada dedu į puodą tušinti, darau padažą ir skanaus
Mes mėgstame minkštas bulvytes, bet galima ir netušinti.
Įdarą darau iš to ką randu šaldytuve, skaniausia mano šeimynai tai:
suspjaustau kiaulieną, lašinukų šviežių truputį, svogūną, česnaką išspaudžiu ir truputį prieskonių, gerai išmaišau.
QUOTE(faticha @ 2006 01 09, 14:25)
Noriu ir aš jums pasiūlyti savo recepturą:
FARŠIRUOTOS BULVYTĖS
Parenkamos vienodo dydžio bulvytės, nuskutamos.Ir aš su šaukštuku išgręžiu visą vidurį iš bulvės, aišku palikdama pakraščius, stengiuosi kuo plonesnius palikti.Jei netyčia padarau skylę, užlopau bulve išskobla iš vidaus .Toliau kišu į vidų įdarą.Ištepus aliejumi ar margarinu, sviestu formą dedu į orkaitę kepti.Kepu tol kol bulvytės gražiai pagelsta.Tada dedu į puodą tušinti, darau padažą ir skanaus
Mes mėgstame minkštas bulvytes, bet galima ir netušinti.
Įdarą darau iš to ką randu šaldytuve, skaniausia mano šeimynai tai:
suspjaustau kiaulieną, lašinukų šviežių truputį, svogūną, česnaką išspaudžiu ir truputį prieskonių, gerai išmaišau.
FARŠIRUOTOS BULVYTĖS
Parenkamos vienodo dydžio bulvytės, nuskutamos.Ir aš su šaukštuku išgręžiu visą vidurį iš bulvės, aišku palikdama pakraščius, stengiuosi kuo plonesnius palikti.Jei netyčia padarau skylę, užlopau bulve išskobla iš vidaus .Toliau kišu į vidų įdarą.Ištepus aliejumi ar margarinu, sviestu formą dedu į orkaitę kepti.Kepu tol kol bulvytės gražiai pagelsta.Tada dedu į puodą tušinti, darau padažą ir skanaus
Mes mėgstame minkštas bulvytes, bet galima ir netušinti.
Įdarą darau iš to ką randu šaldytuve, skaniausia mano šeimynai tai:
suspjaustau kiaulieną, lašinukų šviežių truputį, svogūną, česnaką išspaudžiu ir truputį prieskonių, gerai išmaišau.
O kur panaudoji tą išskobtą vidų? Nes jo vis dėl to nemažai ten gaunasi.
Aš bulves kepu taip:
Bulves supjaustau šiaudeliais (tinka ir šaldytos), apibarstau prieskoniais (naudoju Santa Maria bulvių prieskonius), į skardą įpilu aliejaus, sudedu bulves, uždengiu folija ir - į orkaitę.
Labai skanu su pomidorų padažu arba spirgučiais.
Bulves supjaustau šiaudeliais (tinka ir šaldytos), apibarstau prieskoniais (naudoju Santa Maria bulvių prieskonius), į skardą įpilu aliejaus, sudedu bulves, uždengiu folija ir - į orkaitę.
Labai skanu su pomidorų padažu arba spirgučiais.
Na tuos farsiruotos bulvytes tai jau labai gundanciai skamba Saunuoles, mamos, jus turbut ir is kirvio kose galetumet isvirt O man fantazijos (ar laiko ) biski pritruksta, tai virtuveje pasireiksti savinuosi Jusu receptukus
QUOTE(neaiski @ 2006 01 16, 19:50)
LABAI SKANU-sutarkuoji bulves, idedi svoguno,prieskoniu, druskos,kiausini,zodziu-tarkiniu blynu mase.Imi zalius kopusto lapus, dedi po samteli tos bulviu tarkes, dedi i skarda ir kepi orkaitej Kai ikepa, nuimi blyna nuo kopusto lapo ir valgai valgai
o lapus kur ?
QUOTE(neaiski @ 2006 01 16, 18:50)
LABAI SKANU-sutarkuoji bulves, idedi svoguno,prieskoniu, druskos,kiausini,zodziu-tarkiniu blynu mase.Imi zalius kopusto lapus, dedi po samteli tos bulviu tarkes, dedi i skarda ir kepi orkaitej Kai ikepa, nuimi blyna nuo kopusto lapo ir valgai valgai
labai graži faktūra šių blynų turėtų būt, jei atsispaudžia tie kopūsto "raštai" jame. reiks kada pabandyti
Kaip darote LABAI skanią bulvių košę? Aš įdedu svieto ir įpilu pieno. Gal dar yra kokių būdu, kaip pagardinti bulvių košytę?