o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:
Koki 1,5 - 2 kg bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai kvietinių miltų;
prieskonių.
1 kiaušinis
Padažui:
Šaukšto sviesto;
1 šaukštas miltų;
svogūnų pagal skonį;
Grietinės pora gerų šaukštų
džiovontų smulkintų grybų.
Eiga: Bulvės išverdamos, išdžiovinamos, sugrūdamos. Dedami krakmolas, miltai, kiaušinis bei prieskoniai. Sumaišoma, bet stengiamasi nepermaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet tai nemaišo padaryti su šaukštu "gerus" blynus, kuriuos dedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Padažas: ištipdomas sviestas, suberiami smulkinti svogūnai, pakepinama, dedamas šaukštas miltų, įpilama šiek tiek vandens, jei turite sultinio būtų dar geriau. Tuomet sudedama grietinė ir džiovnti grybai su prieskoniais, kuriuos mėgstate.
Visa kita kaip patiekti ir kaip viskas atrodo - nuotraukose.
Skanaus.


Čia šiuos blynukus tiesiog supjausčiau įstrižai

