Bulvių pyragėliai, įdaryti dešrelėmis
Iš virtu bulvių (apie 1kg) ir sviesto pagaminkite bulvių košę. Įdekite 2 kiaušinius, miltus, krakmolą, įberkite druskos, viska suminkykite ir iš gautos mases suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Bulvinius rutuliukus suplokite, į paplotėlius įdekite po puse išilgai perpjautos, nuluptos dešreles ir suformuokite voleli. Volelius aptepkite kiaušiniu ir apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje.
QUOTE(orakulė @ 2010 01 05, 23:29)
Ir dar vienas receptas vėdarų, cukinija bulvėm duoda švelnu skoni, labai mėgstamas mūsų šeimos.
Bulviniai vėdarai su cukinija
Bulves sutarkuoti, užplikyti stikline-puse stiklines pieno, sutarkuoti cukiniją, pridėti druskos, pipirų.
Žarnas gerai išvalyti ir lengvai prikimšti įdaru. Įdėti į skardą, užpilti vandeniu, dantų krapštuku ir kepti apie 1 valandą c karštumo orkaitėje. Truputį pakepus vėl pabadyti. Valgyti su spirgučių ir grietinės padažu. Skanaus
Bulviniai vėdarai su cukinija
Bulves sutarkuoti, užplikyti stikline-puse stiklines pieno, sutarkuoti cukiniją, pridėti druskos, pipirų.
Žarnas gerai išvalyti ir lengvai prikimšti įdaru. Įdėti į skardą, užpilti vandeniu, dantų krapštuku ir kepti apie 1 valandą c karštumo orkaitėje. Truputį pakepus vėl pabadyti. Valgyti su spirgučių ir grietinės padažu. Skanaus

Ir mes panašiai darom, nes močiute darydavo kaime pečiuj, tai skonis pasakiškas

QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 05, 23:48)
Bulvių pyragėliai, įdaryti dešrelėmis
Iš virtu bulvių (apie 1kg) ir sviesto pagaminkite bulvių košę. Įdekite 2 kiaušinius, miltus, krakmolą, įberkite druskos, viska suminkykite ir iš gautos mases suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Bulvinius rutuliukus suplokite, į paplotėlius įdekite po puse išilgai perpjautos, nuluptos dešreles ir suformuokite voleli. Volelius aptepkite kiaušiniu ir apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje.
Iš virtu bulvių (apie 1kg) ir sviesto pagaminkite bulvių košę. Įdekite 2 kiaušinius, miltus, krakmolą, įberkite druskos, viska suminkykite ir iš gautos mases suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Bulvinius rutuliukus suplokite, į paplotėlius įdekite po puse išilgai perpjautos, nuluptos dešreles ir suformuokite voleli. Volelius aptepkite kiaušiniu ir apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje.
koks fainas receptas net nebūčiau pagalvojusi

QUOTE(la_vita @ 2010 01 06, 15:06)
O kaip vaikams patinka, ypač pusryčiams gerai

Šiandien dariau žemaičių blynus, tai bulvės sutryniau su blenderių, tai tešla gavosi skysta
Visgi geriausia arba su mėsmalė arba su grūstuvu(kaip anksčiau dariau, bet gi šian norėjau greičiau padaryt)

Visgi geriausia arba su mėsmalė arba su grūstuvu(kaip anksčiau dariau, bet gi šian norėjau greičiau padaryt)

Norėjau paklaust, gal kas darė bulvinius paplotėlius? Vietoj duonos

QUOTE(orakulė @ 2010 01 07, 19:14)
Tai jie kaip pyragėliai turi būt ar kas?

Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.