Sonatina, gal turi dar kokį receptuką paprasto pyrago (na be tavojo Greito pyrago su uogomis), kur nereiktų daug vargo? Nes man visokie kočiojimai, formos aplipdymai tešla yra aukštasis pilotažas, todėl norėčiau tokio:"Tiap-liap-ir baigta" . Gal ir galėčiau pabandyti kažką pakočioti, ale kad paskutinį kartą tai dariau, kai buvau gal kokių 12 metų, o be to pas mane namie tokio daikto kaip kočėlas-nerasta .
Nome, kočioti nereikia keksų Tad gali išsirinkti receptą su uogomis (nurodytas recepte visada gali keisti bet kokiomis mėgiamos uogomis) ir pirmyn Gali daryti ir pagal keksiukų receptus, tik tada reikėtų pailginti kepimo laiką ir tikrinti, ar iškepęs, mediniu pagaliuku
Beje, labai sėkmingai tešlą galima kočioti tuščiu buteliu
Beje, labai sėkmingai tešlą galima kočioti tuščiu buteliu
QUOTE(Nome @ 2006 08 09, 16:37)
Sonatina, gal turi dar kokį receptuką paprasto pyrago (na be tavojo Greito pyrago su uogomis), kur nereiktų daug vargo? Nes man visokie kočiojimai, formos aplipdymai tešla yra aukštasis pilotažas, todėl norėčiau tokio:"Tiap-liap-ir baigta" . Gal ir galėčiau pabandyti kažką pakočioti, ale kad paskutinį kartą tai dariau, kai buvau gal kokių 12 metų, o be to pas mane namie tokio daikto kaip kočėlas-nerasta .
Nome, uzeik i "naminiai pyragai" sena tema (nr1 arba nr2) ten paprastu pyragu receptu - raibsta akys
QUOTE(garbane @ 2006 08 09, 17:14)
Nome, uzeik i "naminiai pyragai" sena tema (nr1 arba nr2) ten paprastu pyragu receptu - raibsta akys
Ačiū, garbane, esu žinok bandžiusi kažką iš ten-tai gavosi absoliutus šnipštas. Bet čia gal tik aš tokia "nieviezučka". Todėl ir prašau Sonatinos-kažkaip ja pasitikiu .
O jei norėsiu kept keksiukus, tai turiu varyt nusipirkt jų formelių. Kažkas, mačiau, rašė, kad RIMI jų yra. Reiks užsiimti paieškomis.
Labas Sonatina visos moterys tave giria ir rekomenduoja tad nutariau iskepti bandeles su cinamonu ir noriu paklausti ar tiks mieles saldytos.. atsiveziau is lietuvos ir bijodama, kad gali sugesti uzsaldziau tai dabar mastau ar kepti is ju ar negadinti produktu ir nusipirkti kitas.. jos ne dziovintos, o tos kitos..
QUOTE(mergyte_ @ 2006 08 09, 18:40)
Labas Sonatina visos moterys tave giria ir rekomenduoja tad nutariau iskepti bandeles su cinamonu ir noriu paklausti ar tiks mieles saldytos.. atsiveziau is lietuvos ir bijodama, kad gali sugesti uzsaldziau tai dabar mastau ar kepti is ju ar negadinti produktu ir nusipirkti kitas.. jos ne dziovintos, o tos kitos..
O kadel nenaudoji dziovintu? Asmeniskai as naudoju tik dziovintas, sviezios man nepatinka, nes daznai kepiniams prieskoni palieka.
saldytos turetu tikti tik jos prasciau kyla.
QUOTE(Nome @ 2006 08 09, 17:17)
Ačiū, garbane, esu žinok bandžiusi kažką iš ten-tai gavosi absoliutus šnipštas. Bet čia gal tik aš tokia "nieviezučka". Todėl ir prašau Sonatinos-kažkaip ja pasitikiu .
hm.. pas mane orkaitej dabar vienas is ju kepa.. oi kaip tikiuosi kad bus skanu nes labai noriu skanaus pyrago..
o dabar labiau i tema. norejau paklaust sonatinos ka ji daro su likusiais kiausiniu baltymais.. bo pas mane ju gyvas galas saldytuve..
pupa_uoga, smagu, kad bandelės ir spurgos (nors ir su nuotykiais ) patiko
Nome, nebūtinai daryti keksiukus - gali pagal keksiukų receptą kepti vieną didelį keksą (tik kepti reikės ilgiau)
mergyte_, paieškojau internete informacijos ir radau, kad mieles sėkmingai galima laikyti šaldiklyje iki 4 mėnesių Atšildyti jas reikėtų palaikant dieną šaldytuve Tikiuosi, bandelės pavyks ir patiks Jeigu labai bijai, tada geriau daryk su sausomis mielėmis
garbane, kažkaip per daug tų baltymų pas mane nelieka Oo, gali išsikepti Morenginį vyniotinį su avietėmis ar šiaip kokį vaisinį pyragą su morenginiu viršumi
Nome, nebūtinai daryti keksiukus - gali pagal keksiukų receptą kepti vieną didelį keksą (tik kepti reikės ilgiau)
mergyte_, paieškojau internete informacijos ir radau, kad mieles sėkmingai galima laikyti šaldiklyje iki 4 mėnesių Atšildyti jas reikėtų palaikant dieną šaldytuve Tikiuosi, bandelės pavyks ir patiks Jeigu labai bijai, tada geriau daryk su sausomis mielėmis
garbane, kažkaip per daug tų baltymų pas mane nelieka Oo, gali išsikepti Morenginį vyniotinį su avietėmis ar šiaip kokį vaisinį pyragą su morenginiu viršumi
QUOTE(mergyte_ @ 2006 08 09, 15:40)
Labas Sonatina visos moterys tave giria ir rekomenduoja tad nutariau iskepti bandeles su cinamonu ir noriu paklausti ar tiks mieles saldytos.. atsiveziau is lietuvos ir bijodama, kad gali sugesti uzsaldziau tai dabar mastau ar kepti is ju ar negadinti produktu ir nusipirkti kitas.. jos ne dziovintos, o tos kitos..
Niu,žinok aš užvakar kepiau mielines bandeles.Mielės kameroj buvo tikrai daugiau nei 4 mėn.( o dar neaišku, kiek laiko parduotuvėje stovėjo,gyvenu ne Lietuvoj) ir nieko iškilo tikrai gerai ir atšildžiau mikrobangėje
Sonatina -pasakyk, kur tu pirkai tą silikoninį padėklą į skardą???
Šįvakar valgėme maltos mėsos kukulius...
Mėsos kukuliai su sūreliu
600 g faršo
100 g varškės sūrelio (pvz., Rama, Mūsų tepamasis varškės sūrelis)
2 kiaušiniai
įvairūs prieskoniai
Padažui
500 ml sultinio
2 v. š. sūdyto sojos padažo
4 v. š. pomidorų padažo
Sumaišyti padažo ingredientus ir supilti į kepimo skardelę.
Faršą gerai išmaišyti su sūreliu, kiaušiniais ir prieskoniais. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukulius ir sudėti į skardą su padažu.
Kepti iki 180 200° C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min.
P. S. dariau iš kalakutienos faršo, sūrelį naudojau Mūsų tepamąjį su žalumynais. Man labai patiko darbo išvis mažai, o skonis puikus Į faršą bėriau adžikos ir juodųjų pipirų, o padažą dariau su grybų sultiniu
Mėsos kukuliai su sūreliu
600 g faršo
100 g varškės sūrelio (pvz., Rama, Mūsų tepamasis varškės sūrelis)
2 kiaušiniai
įvairūs prieskoniai
Padažui
500 ml sultinio
2 v. š. sūdyto sojos padažo
4 v. š. pomidorų padažo
Sumaišyti padažo ingredientus ir supilti į kepimo skardelę.
Faršą gerai išmaišyti su sūreliu, kiaušiniais ir prieskoniais. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukulius ir sudėti į skardą su padažu.
Kepti iki 180 200° C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min.
P. S. dariau iš kalakutienos faršo, sūrelį naudojau Mūsų tepamąjį su žalumynais. Man labai patiko darbo išvis mažai, o skonis puikus Į faršą bėriau adžikos ir juodųjų pipirų, o padažą dariau su grybų sultiniu
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 09, 19:47)
Dėkui,o kaip ji tau pasitvirtino?Nereikia riebalų,nepridega.....