Turiu vieną išbandytą tikrai gerą receptą, tik nuotraukos nėra...
Žuvies kukuliai su daržovių padažu
400 g žuvies filė 1 kiaušinis 1 svogūnas 2 v. š. svogūninės sriubos 1 v. š. sviesto 50 ml smulkintų krapų 2 skiltelės česnako 1 v. š. krakmolo 1 v. š. sojos padažo 1/ 2 a. š. maltos kalendros juodieji pipirai, druska, prieskoniai
Susmulkinti žuvį, svogūną, česnaką ir krapus blenderyje iki vienalytės masės. Dėti kitus ingredientus ir kruopščiai išplakti faršą (geriau mikseriu). Pusę valandos palaikyti šaldytuve. Suformuoti kukulius ir apkepinti aliejuje.
Daržovių padažas
1 didelė morka 3- 4 saliero stiebai 1 svogūnas 1 v. š. saldaus čili padažo 6 vidutinio dydžio pomidorai (1 skardinė 400 g smulkintų) 100 ml balto vyno (žuvies sultinio) juodieji pipirai, druska, žiupsnelis cukraus, žalumynai, prieskoniai
Smulkiai supjaustyti morką ir pakepinti aliejuje kol pusiau suminkštės. Svogūną supjaustyti žiedais, dėti į morkas ir patroškini kelias minutes. Sudėti salierus ir pakaitinti uždengus dangčiu 3 4 minutes. Pomidorus nulupti ir susmulkinti. Dėti druską, pipirus, sultinį ar vyną, smulkintus pomidorus, čili padažą. Patroškinti, kol skysčio sumažės 1/3. Sudėti apkepintus kukulius į padažą ir patroškinti ant nedidelės ugnies 15 20 minučių.
Tai sausa sriuba pakeliuose, pvz.,. Knorr, Galina Blanca ir pan. Deja, Lietuvoje svogūninės sriubos nemačiau (parsivežiau iš Vokietijos, kur jos pilna įvairiausių rūšių)... Manyčiau, kad vietoje svogūninės galima įdėti grybų sriubos (jos tikrai yra pas mus )
As jau po baliu. Dariau kepenis karaliskai (kepdavau tik kotletukus, o dabar dariau pagal tavo recepta), marinuota zuvi ir citrinini torta. Kepenys- Zuvis- Tortas- Aciu uz receptus!
Vakar kepiau vištieną jogurtiniam padaže . Tik nebuvo parduotuvėj kulšelių, tai dėjau krūtinėlę su kaulu ir kepiau paprastoj skardoj. Pridėjau pilną skardą bulvių , morkų ir vieną krūtinėlę, toliau viską pagal receptą tik kepiau gerokai trumpiau- 50 min. Po pietų neliko nieko. Buvo labai skanu. Ir lengva gamint .
Vakar kepiau vištieną jogurtiniam padaže . Tik nebuvo parduotuvėj kulšelių, tai dėjau krūtinėlę su kaulu ir kepiau paprastoj skardoj. Pridėjau pilną skardą bulvių , morkų ir vieną krūtinėlę, toliau viską pagal receptą tik kepiau gerokai trumpiau- 50 min. Po pietų neliko nieko. Buvo labai skanu. Ir lengva gamint .