Šiandien valgėme vištų blauzdeles...
Modelių kojytės
Vištų blauzdelių
Sluoksniuotos tešlos
Mėgiamo įdaro
Vištų blauzdeles pabarstyti druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniai (galima ir pamarinuoti iš anksto) ir iškepti keptuvėje.
Pasiruošti bet kokį mėgiamą įdarą - pakepintas daržoves, virtus ryžius su virtais kiaušiniais, pakepintus grybus su svogūnais ir t. t.
Iškočioti sluoksniuotos tešlos lakštus į kvadratus (tik ne per plonai...). Į kvadrato vidurį dėti po šaukštą įdaro, ant jo dėti iškeptą blauzdelę, iš tešlos suformuoti krepšelį ir jį užrišti folijos juostele, gražiai pataisyti tešlos kraštelius.
![user posted image](http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sonatabliu/Skanestai/PICT42162.jpg)
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps. Folijos juostelę prieš patiekiant nuimti
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Vietoje folijos galima naudoti juosteles iš poro, kurias reikia šiek tiek palaikyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lengva užrišti.
P. S. įdarui pakepinau smulkiai supjaustytus svogūnus, morkas ir cukinijas, kurias pagardinau druska, pipirais, dar įmaišiau tarkuoto fermentinio sūrio ir šaukštą grietinės... Bet geriau, kad įdaras nebūtų drėgnas, nes kitaip tešla po įdaru sudrėks... Siūlau prieš dedant į tešlą ataušinti ir įdarą, ir blauzdeles...