Neryte, čia Kalitėjos nuotraukoje yra Vištiena su daržovėmis jogurto padaže
Sandriuks, smagu, kad kepenys ir vėl patiko
alina1018, aštrumas priklausys nuo prieskonių, kuriuos naudosi... Nemanau, kad galėtų pasidaryti daug aštriau nuo ilgesnio laikymo
SVEIKUTES
sonatina,as turiu pasiulyma
prie kiekvieno patiekalo parasyti porcijas gal
kazkajp vis nepataikau ,vistiena jogurto padaze labai daug isejo,ir seip porcijos cia dideles,taj vakar kepiau krabu blynus,galvoju pamazinsiu,taj tik viena keptuve ir iskepiau
bet skanus labai,salti dar labiau
sonatina,as turiu pasiulyma
prie kiekvieno patiekalo parasyti porcijas gal
kazkajp vis nepataikau ,vistiena jogurto padaze labai daug isejo,ir seip porcijos cia dideles,taj vakar kepiau krabu blynus,galvoju pamazinsiu,taj tik viena keptuve ir iskepiau
bet skanus labai,salti dar labiau
Merginos, aš mielai parašyčiau porcijas, ir kur būna parašyta, tai ir nurodau, bet daugybėje receptų iš interneto niekas nenurodo, kiek gausis porcijų Tad mėginkite orientuotis pagal bendrą recepte nurodytą produktų kiekį ir dalinkite iš vidutinės savo porcijos svorio (vis tiek maždaug įsivaizduojate, kiek maisto kas suvalgo)...
na prisijungsiu ir aš prie gerai ir labai gerai atsiliepiančių apie Sonatinos receptus bei kulinarinius sugebėjimus būrio Jau ne kartą keliau sagutes - beje dar atradau, kad sagutės su krabų lazdelėmis man net skanesnės nei su dešrelėmis , taip pat ne kartą dariau ir varškinį tinginį - tikrai labai skanu. O vakar gaminau kepenis karališkai - geriausias įvertininmas buvo tai, kad net mano vyras, kuris į kepenėles net žiūrėti negali - valgė šį patiekalą apsilaižydamas ir prašė dar pakartoti tiesa kepenėles ėmiau kalakutienos - gavosi tikrai skaniai - tik manau, kad kitą kartą dėsiu tik grietinę be majonezo - nes man buvo kiek per riebu - arba reikės dėti mažiau to padažiuko - nors šiaip tikrai labai skanu ir blyneliai tokie kaip prisimenu kažkada būdavo vaikų darželyje
Sonatina, turiu klausimuką Labai noriu pabandyt tų keksiukų išsikept, bet niekur nerandu tų popierinių formelių kurioj parduotuvėj jas galima rasti? ir kuriam skyriuj - ar prie kepimo popierių, folijų ir pan., ar prie kepimo formų?
QUOTE(KVN @ 2006 09 02, 16:11)
Sonatina, turiu klausimuką Labai noriu pabandyt tų keksiukų išsikept, bet niekur nerandu tų popierinių formelių kurioj parduotuvėj jas galima rasti? ir kuriam skyriuj - ar prie kepimo popierių, folijų ir pan., ar prie kepimo formų?
As ne Sonatina, bet perku Kepejo parduotuvytej, atrodo Gertrudos gatvej. Ju kaina - 1000 Vnt. apie 18 Lt. Bet galima pirkt po maziau. Siaip kokybe man ju tikrai patinka, ir gaunasi keksiukai tiesiog popiereliuose (nebutina det i forma).
Dar maciau Thomas Philips parduotuvej prie kepimo formu, bet jie ten brangesnis ir nezinau, kokia kokybe...
QUOTE(Katu @ 2006 09 02, 17:28)
As ne Sonatina, bet perku Kepejo parduotuvytej, atrodo Gertrudos gatvej. Ju kaina - 1000 Vnt. apie 18 Lt. Bet galima pirkt po maziau. Siaip kokybe man ju tikrai patinka, ir gaunasi keksiukai tiesiog popiereliuose (nebutina det i forma).
Dar maciau Thomas Philips parduotuvej prie kepimo formu, bet jie ten brangesnis ir nezinau, kokia kokybe...
Dar maciau Thomas Philips parduotuvej prie kepimo formu, bet jie ten brangesnis ir nezinau, kokia kokybe...
o Vilniuj yra tokia parduotuvė? Aš tokios nežinau Šiandien buvau vienoj Thomas Philips parduotuvėj, ten nebuvo
dolile, labai smagu, kad tiek patiekalų išbandei ir jie patiko
KVN, dar gali paieškoti popierinių formelių Rimi parduotuvėse šalia kepimo formų (turbūt greičiau rasi didžiosiose...) O nenori vietoje popierinių nusipirkti teflonines ar silikonines? Parduotuvės, kurią minėjo Katu, Vilniuje nėra, bet galima prekes užsisakyti internetu iš jų puslapio
KVN, dar gali paieškoti popierinių formelių Rimi parduotuvėse šalia kepimo formų (turbūt greičiau rasi didžiosiose...) O nenori vietoje popierinių nusipirkti teflonines ar silikonines? Parduotuvės, kurią minėjo Katu, Vilniuje nėra, bet galima prekes užsisakyti internetu iš jų puslapio
Šiandien išbandžiau anksčiau įdėtą Medaus kekso receptą Iš tikrųjų labai skanus ir mums visiems patiko
Tik daugiau nedėsiu neišbandytų receptų, nes šiam reikėjo korektūrų (užtai Garbanei tikriausiai ir nepavyko... ). Dabar receptą pataisiau, tad galite išmėginti ir jūs
Tik daugiau nedėsiu neišbandytų receptų, nes šiam reikėjo korektūrų (užtai Garbanei tikriausiai ir nepavyko... ). Dabar receptą pataisiau, tad galite išmėginti ir jūs
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 02, 18:23)
KVN, dar gali paieškoti popierinių formelių Rimi parduotuvėse šalia kepimo formų (turbūt greičiau rasi didžiosiose...) O nenori vietoje popierinių nusipirkti teflonines ar silikonines? Parduotuvės, kurią minėjo Katu, Vilniuje nėra, bet galima prekes užsisakyti internetu iš jų puslapio
ačiū, reikės į Rimi užsukt, ten dar neieškojau Aš turiu silikonines, bet jos pas mane tokios didokos, man atrodo, kad mažesni keksiukai skaniau valgysis
Tiesa, šiandien dariau žuvies filė prancūziškai , labai skanu ir labai patiko šeimynai tik va man labai daug skysčio iš kažkur gavosi, ar taip turi būt? Žuvį lyg normaliai nusausinau...
Šiandien valgėme vištų blauzdeles...
Modelių kojytės
Vištų blauzdelių
Sluoksniuotos tešlos
Mėgiamo įdaro
Vištų blauzdeles pabarstyti druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniai (galima ir pamarinuoti iš anksto) ir iškepti keptuvėje.
Pasiruošti bet kokį mėgiamą įdarą - pakepintas daržoves, virtus ryžius su virtais kiaušiniais, pakepintus grybus su svogūnais ir t. t.
Iškočioti sluoksniuotos tešlos lakštus į kvadratus (tik ne per plonai...). Į kvadrato vidurį dėti po šaukštą įdaro, ant jo dėti iškeptą blauzdelę, iš tešlos suformuoti krepšelį ir jį užrišti folijos juostele, gražiai pataisyti tešlos kraštelius.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps. Folijos juostelę prieš patiekiant nuimti Vietoje folijos galima naudoti juosteles iš poro, kurias reikia šiek tiek palaikyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lengva užrišti.
P. S. įdarui pakepinau smulkiai supjaustytus svogūnus, morkas ir cukinijas, kurias pagardinau druska, pipirais, dar įmaišiau tarkuoto fermentinio sūrio ir šaukštą grietinės... Bet geriau, kad įdaras nebūtų drėgnas, nes kitaip tešla po įdaru sudrėks... Siūlau prieš dedant į tešlą ataušinti ir įdarą, ir blauzdeles...
Modelių kojytės
Vištų blauzdelių
Sluoksniuotos tešlos
Mėgiamo įdaro
Vištų blauzdeles pabarstyti druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniai (galima ir pamarinuoti iš anksto) ir iškepti keptuvėje.
Pasiruošti bet kokį mėgiamą įdarą - pakepintas daržoves, virtus ryžius su virtais kiaušiniais, pakepintus grybus su svogūnais ir t. t.
Iškočioti sluoksniuotos tešlos lakštus į kvadratus (tik ne per plonai...). Į kvadrato vidurį dėti po šaukštą įdaro, ant jo dėti iškeptą blauzdelę, iš tešlos suformuoti krepšelį ir jį užrišti folijos juostele, gražiai pataisyti tešlos kraštelius.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps. Folijos juostelę prieš patiekiant nuimti Vietoje folijos galima naudoti juosteles iš poro, kurias reikia šiek tiek palaikyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lengva užrišti.
P. S. įdarui pakepinau smulkiai supjaustytus svogūnus, morkas ir cukinijas, kurias pagardinau druska, pipirais, dar įmaišiau tarkuoto fermentinio sūrio ir šaukštą grietinės... Bet geriau, kad įdaras nebūtų drėgnas, nes kitaip tešla po įdaru sudrėks... Siūlau prieš dedant į tešlą ataušinti ir įdarą, ir blauzdeles...