Spygle, šaunu, kad makaronai patiko O padažas tikrai vykęs ir gera mintis jį dar kur nors pritaikyti
sakalina, kardamonas tikrai nėra būtinas, jis tik suteikia tam tikrą skonį, bet ir be jo bus tikrai gerai. O su sausomis mielėmis taip pat nesugadinsi bandelių (žinoma, jei nepasibaigęs jų galiojimo terminas )
Spurgita, smagu girdėti, kad apkepas patiko
Šįvakar valgėme superpaprastą ir skanų patiekalą
Menkė su daržovėmis
1 asmeniui
250 g menkės filė (gali būti bet kokia kita žuvis)
1 nedidelis poras, supjaustytas riekėmis
1 nedidelė morka, supjaustyta riekėmis
1 nedidelė cukinija, supjaustyta riekėmis
3 v. š. apelsinų sulčių ar vyno
1 2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų
Žuvį supjaustyti nedideliais gabalais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Morkas su porais pakepinti įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Supilti sultis ar vyną, išdėlioti cukinijas, ant viršaus sudėti žuvį, uždengti dangčiu ir pavirti 10 min., kol žuvis taps balta.
P. S. poro neturėjau, tad dėjau pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvą. Pyliau apelsinų sulčių... Labai greita, paprasta ir skanu
Menkė su daržovėmis
1 asmeniui
250 g menkės filė (gali būti bet kokia kita žuvis)
1 nedidelis poras, supjaustytas riekėmis
1 nedidelė morka, supjaustyta riekėmis
1 nedidelė cukinija, supjaustyta riekėmis
3 v. š. apelsinų sulčių ar vyno
1 2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų
Žuvį supjaustyti nedideliais gabalais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Morkas su porais pakepinti įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Supilti sultis ar vyną, išdėlioti cukinijas, ant viršaus sudėti žuvį, uždengti dangčiu ir pavirti 10 min., kol žuvis taps balta.
P. S. poro neturėjau, tad dėjau pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvą. Pyliau apelsinų sulčių... Labai greita, paprasta ir skanu
kartą kepiau vištieną jogurto padaže... Šiaip buvo neblogai, gal tik kiek rieboka, bet kas labiausiai mane nustebino/nuvylė, kad to jogurtinio padažo visiškai nesijautė, netgi nesimatė , atrodė, lyg vištiena su daržovėmis būtų kepta tiesiog aliejuje. Vis laukiau, kol kas nors pasiguos dėl to paties, deja... Visos tik gyrė. Ir ką gi - neseniai išsiaiškinau, kodėl man taip atsitiko. Tada namuose turėjau labai daug paprikos, o kadangi ją visi mėgstame, tai ir į šį patiekalą įdėjau. Neseniai kažkokiame žurnale perskaičiau, kad verdama/troškinama paprika "užrūgštėja", t.y. ji tiesiog sutraukė mano jogurtinį padažą. Tai štai kaip nutinka beimprovizuojant . Tegul bus tai įspėjimas kitoms.
QUOTE(Anistėja @ 2006 08 29, 21:32)
kartą kepiau vištieną jogurto padaže... Šiaip buvo neblogai, gal tik kiek rieboka, bet kas labiausiai mane nustebino/nuvylė, kad to jogurtinio padažo visiškai nesijautė, netgi nesimatė , atrodė, lyg vištiena su daržovėmis būtų kepta tiesiog aliejuje. Vis laukiau, kol kas nors pasiguos dėl to paties, deja... Visos tik gyrė. Ir ką gi - neseniai išsiaiškinau, kodėl man taip atsitiko. Tada namuose turėjau labai daug paprikos, o kadangi ją visi mėgstame, tai ir į šį patiekalą įdėjau. Neseniai kažkokiame žurnale perskaičiau, kad verdama/troškinama paprika "užrūgštėja", t.y. ji tiesiog sutraukė mano jogurtinį padažą. Tai štai kaip nutinka beimprovizuojant . Tegul bus tai įspėjimas kitoms.
Iodmus ir, manau, labai vertingas patarimas. Aciu !
Nome, smagu, kad žuvis patiko O jei žinai, kad vyno actas tau nepatinka, tai jo ir nenaudok niekada Geriau visur pilk tą, kuris nesmirda
Anistėja, gaila, kad vištiena nepavyko O apie paprikas nieko negaliu pasakyti, nes pas mus niekas jų nevalgo (na nebent vyras tik nevirtą ar kitaip termiškai neapdorotą...)
Anistėja, gaila, kad vištiena nepavyko O apie paprikas nieko negaliu pasakyti, nes pas mus niekas jų nevalgo (na nebent vyras tik nevirtą ar kitaip termiškai neapdorotą...)
O aš šiandien irgi išmėginau vištieną jogurto padaže ir keksą su kriaušėm.
Vištiena gavosi skani, sultinga. IKI parduotuvėj nebuvo jogurtinio padažo, tai pirkau kažkoki majonezo/tomatų padažą žuviai, sumaišiau su natūraliu jogurtu. Šiaip kas nepatiko - tai beprotiškas riebumas, bet čia, spėju, vištienos šlaunelės riebokos buvo, kitą kartą darysiu su krūtinėlėm.
O keksas tikrai labai skanus - toks drėgnas, išvaizdus (dariau su konervuotom kriaušėm ir kazkokiu likeriu, užsilikusiu bare).
Lauksiu naujų receptų
Vištiena gavosi skani, sultinga. IKI parduotuvėj nebuvo jogurtinio padažo, tai pirkau kažkoki majonezo/tomatų padažą žuviai, sumaišiau su natūraliu jogurtu. Šiaip kas nepatiko - tai beprotiškas riebumas, bet čia, spėju, vištienos šlaunelės riebokos buvo, kitą kartą darysiu su krūtinėlėm.
O keksas tikrai labai skanus - toks drėgnas, išvaizdus (dariau su konervuotom kriaušėm ir kazkokiu likeriu, užsilikusiu bare).
Lauksiu naujų receptų
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 29, 21:44)
Nome, smagu, kad žuvis patiko O jei žinai, kad vyno actas tau nepatinka, tai jo ir nenaudok niekada Geriau visur pilk tą, kuris nesmirda
[
[
Matai, Sonatina, kadangi esu iš tų, kurios neimprovizuoja, o griežtai laikosi visų receptūros nurodymų, tai kažkada kažkokiam patiekalui reikėjo man to vyno acto. Tai nuo to laiko ir stovi pas mane. O žuviai reikėjo silpnesnio (5 proc) acto, tai pagalvojau, kad spirito actas bus per aitrus/stiprus, įpyliau šito. Na nieko, kitą kart jau žinosiu kaip elgtis. Ir dar daržovių dėsiu žymiai daugiau-jos labai ten tinka ir labai skanios.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 29, 16:00)
garbane Pica kaip skaniai atrodo Fantastiškai O kvadratėliai irgi šaunūs, labai smagu, kad viskas patiko
Šiaip trapią tešlą aš dažniausiai kočioju tarp dviejų plėvelės lakštų, tada viršutinį nuimu ir su apatiniu lengva perkelti į formą - apvertus įkloti ir nuimti plėvelę O skarda tokio dydžio kaip recepte? Man regis tavo riešutų sluoksnis plonesnis, nei originaliame recepte, tad dėl to galėjo greičiau iškepti... Bet labai smagu, kad patiko Reikės ir man padaryti
Kuriam pasaulio krašte po tokius kalnus karstotės?
Gera ideja del tos pleveles, butinai pabandysiu
Riesutu tikrai dejau perpus maziau, nes tik 100g teturejau, bet man uzteko. Siaip tai nematau prasmes ju ilgai kepinti, o perkepe man pasirode ne riesutai, bet pats pagrindas O riesutai karamelej neapsaukomai skanu Manau galima neturint laiko ant bet kokiu sausainiu jos uztept (nes labai greitai stingta) ir bus
Cia Didzioji Britanija. Pakeliui i auksciausia pietu Velso virsukalne
[file:///J:/DCIM/101MSDCF/DSC00250.JPG na nezinau ar man cia pavyko ikelti nuotrauka ,jei nesimato tai atsiprasau is karto , cia dariau varskinius blynus tik dabar idejau sodos, gavosi pasipute tokie , kaip ir pirma karta taip ir antra labai skanus buvo , eisiu dabar varskes apkepa kepti.
nu cia ir vel as nuotraukos kaip matau ideti nepavyko , na bet varskes apkepas tai net laaabai nusisekes kaip as dziaugiuosi, kad nereikia sonatinos recepte tu baltymu plakti, nes mane tai tie baltymai nervuoja , dariau is trigubos porcijos , nes vyras vietoj puse kg varskes parvilko 3 kg varskes , tai pas mus siandien buvo varskes diena , bet veltui nenuejo viska sunaudojau , aciu sonatina
nu cia ir vel as nuotraukos kaip matau ideti nepavyko , na bet varskes apkepas tai net laaabai nusisekes kaip as dziaugiuosi, kad nereikia sonatinos recepte tu baltymu plakti, nes mane tai tie baltymai nervuoja , dariau is trigubos porcijos , nes vyras vietoj puse kg varskes parvilko 3 kg varskes , tai pas mus siandien buvo varskes diena , bet veltui nenuejo viska sunaudojau , aciu sonatina
Katu, smagu, kad keksas ir vištiena patiko Aš anksčiau irgi darydavau su vištų krūtinėlėmis ir daržoves pjaustydavau plonomis riekutėmis, bet dabar iš tingėjimo dedu nepjaustytus vištos gabalus ir stambiai pjaustytas daržoves...
Nome, na iš esmės ir aš stengiuosi laikytis receptų, bet kuo toliau, tuo labiau prisilaikau tik proporcijų, o nemėgiamus produktus keičiu mėgiamais
garbane, ir aš vakar iškepiau Medaus riešutų kvadratėlius Tikrai labai skanu, tik aš suklydau įdėdama per daug cukraus (tiksliau sakant neturėjau rudojo cukraus ir įdėjau tiek pat baltojo, o šis, pasirodo, yra žymiai saldesnis ir jo reikia dėti mažiau )... Bet iš principo man labai patiko O kepiau pagrindą 10 min., o uždėjusi įdarą dar 20, bet dar buvo galima pakepti kokias 5 min... Vis dėlto visos orkaitės yra skirtingos ir reikia vadovautis nuojauta...
sakalina, labai smagu, kad ir blynai, ir apkepas pavyko Ilgai ieškojau tokio varškės apkepo recepto, kur nereikėtų ilgai terliotis, o ir skonis man jo toks natūralus, tikro apkepo
Nome, na iš esmės ir aš stengiuosi laikytis receptų, bet kuo toliau, tuo labiau prisilaikau tik proporcijų, o nemėgiamus produktus keičiu mėgiamais
garbane, ir aš vakar iškepiau Medaus riešutų kvadratėlius Tikrai labai skanu, tik aš suklydau įdėdama per daug cukraus (tiksliau sakant neturėjau rudojo cukraus ir įdėjau tiek pat baltojo, o šis, pasirodo, yra žymiai saldesnis ir jo reikia dėti mažiau )... Bet iš principo man labai patiko O kepiau pagrindą 10 min., o uždėjusi įdarą dar 20, bet dar buvo galima pakepti kokias 5 min... Vis dėlto visos orkaitės yra skirtingos ir reikia vadovautis nuojauta...
sakalina, labai smagu, kad ir blynai, ir apkepas pavyko Ilgai ieškojau tokio varškės apkepo recepto, kur nereikėtų ilgai terliotis, o ir skonis man jo toks natūralus, tikro apkepo
labas rytas
Sonatina, prašau padėk niekur nerandu recepto "Bulvine pica su tunu"
Ačiū
Sonatina, prašau padėk niekur nerandu recepto "Bulvine pica su tunu"
Ačiū