Sekmadienį radome kelis baravykus, tad pagaminau mėgiamą troškinį...
Troškinti baravykai750 g baravykų (arba kitokių grybų)
2 svogūno galvutės
125 g lašinių su raumeniu
1 v. š. sviesto
1 v. š. miltų
200 g grietinės
kapotų petražolių
druskos, pipirų
Grybus nuplauti, atsargiai nušluostyti ir nuvalyti. Kepuraites ir kotus supjaustyti griežinėliais.
Svogūnus ir lašinius supjaustyti kubeliais.
Sviestą išlydyti didelėje keptuvėje ir pakepinti lašinius bei svogūnus, kol šie suminkštės. Sudėti grybus ir 5 min. kepti maišant. Suberti miltus, druskos, pipirų ir dar pakepinti nuolat maišant 1 2 min.
Supilti grietinę, įmaišyti petražoles ir troškinti uždengus 10 15 min.
Patiekti su bulvių koše
P. S. lašinių niekada nededu... Kai reikėjo dėti grietinę, paaiškėjo, kad jos nėra
, tad įdėjau indelį Mūsų tepamo varškės sūrelio su žalumynais