Šįryt iškepiau labai aromatingų blynelių...
Apelsininiai blyneliai250 ml miltų
1/2 a. š. druskos
1 2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
400 ml pieno
100 ml apelsinų sulčių (apelsininės Fantos)
1 v. š. labai smulkiai sutarkuotos apelsino žievelės (1/2 a. š. apelsinų esencijos)
2 v. š. ištirpinto sviesto
Įdarui
200 g varškės
2 v. š. grietinės arba grietinėlės
1/2 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsinas, supjaustytas gabaliukais
cukrus
Sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Kitame inde sumaišyti kiaušinius, pieną, apelsinų sultis, apelsino žievelę. Palaipsniui pilti pieno masę į miltus nuolat maišant. Įmaišyti ištirpintą sviestą. Leisti tešlai pastovėti bent 15 20 min.
Įdarui sumaišyti varškę su grietine, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir apelsinais.
Kepti lietinius blynus, įdaryti varškės įdaru ir patiekti.
P. S. atleiskite už nekokią nuotrauką... Bet nebuvo kada pozuoti, nes blynus vaikai tiesiog traukė iš lėkštės...
O ir įdaryti net nespėjau, nes jau nebebuvo ką įdaryti