Šiandien valgėme makaronus...
Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže 4 asmenims
12 makaronų lizdelių
Įdarui
300 g faršo
1 svogūno galva
2 skiltelės česnako
mėgiamų prieskonių (aš dėjau baziliko, rozmarino)
1 v. š. pomidorų padažo
1 v. š. garstyčių
Padažui
1 svogūno galva
2 v. š. sviesto
1 v. š. miltų
1 v. š. garstyčių
3 v. š. grietinėlės
3 4 skiltelės česnako
žalumynų
tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Pasūdyti ir įdaryti
nevirtus makaronų lizdelius (dėti po šaukštą faršo ant viršaus ir ranka šiek tiek prispausti).
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pilti grietinėlę ir užvirti. Dėti lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito, pabarstyti sūriu. Iki lizdelių viršaus privilti verdančio vandens ar sultinio, pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytą česnaką, žalumynus, pagardinti mėgiamais prieskoniais, uždengti dangčiu ir virti 15 20 min.
P. S. grietinėlės supyliau visą pakelį 200 ml. Lizdelius laužiau horizontaliai pusiau, nes jie buvo labai stori... Tikrai labai skanu ir paprasta