Na ką, varškinis tinginys skanus Tik jo negalima valgyti rankomis, kaip galima valgyti įprastą tinginį. Jis gavosi toks minkštokas, kaip tortas ar pyragas. Ar toks ir turi būti?
jurattele, nors Kira jau ir atsakė, bet dar kartą patvirtinu, kad kiaušinis į šią tešlą nesideda. Kai daroma pagerinta mielinė tešla, tada dedami ir kiaušiniai, bet tokie kepiniai daug greičiau džiūva ir kietėja...
kregzduce, manau tikrai galima pakeisti džiūvėsėliais... Vakar žiūrinėjau kitus morkų pyragų receptus ir, man regis, buvo ir be riešutų, galėsiu rytoj pažiūrėti...
Kira, tikrai šis tinginys gaunasi minkštas kaip tortas (kažkada mamai perdaviau gabalą varškinio tinginio, o paskui klausiau, ar patiko, tai sakė, kad tinginio niekas neatvežė, atvežė tik kažkokio torto )
kregzduce, manau tikrai galima pakeisti džiūvėsėliais... Vakar žiūrinėjau kitus morkų pyragų receptus ir, man regis, buvo ir be riešutų, galėsiu rytoj pažiūrėti...
Kira, tikrai šis tinginys gaunasi minkštas kaip tortas (kažkada mamai perdaviau gabalą varškinio tinginio, o paskui klausiau, ar patiko, tai sakė, kad tinginio niekas neatvežė, atvežė tik kažkokio torto )
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 23, 12:39)
Kira, tikrai šis tinginys gaunasi minkštas kaip tortas (kažkada mamai perdaviau gabalą varškinio tinginio, o paskui klausiau, ar patiko, tai sakė, kad tinginio niekas neatvežė, atvežė tik kažkokio torto )
Aš varškinį tinginį dariau 3 kartus ir visą laiką jis man gražiai sustingsta. Pjaustosi lengvai. Liuks gaunasi. (Tiesa, produktai ne lietuviški, tik sausainiai Selgos tie patys... varškė tokia sausoka, gal dėl to ).
Tiesa, Sonatina, Tavo pyragai super, ypač tas lengvas vaisių pyragas, kur dedasi kefyras, sviestas... ir šviežios uogos (aš mėlynių daug prikraunu, kartais mėlynes su braškėm maišau, na bet skanumėlis! ).
Na man irgi liuks sustingsta, turi formą, pjaustosi lengvai, na bet ne taip, kaip tinginys su kakava. šitas kaip tortas Beje, mano vyras prašė parašyti, kad jam šis tinginys skanesnis už įprastą O jis didelis įprasto tinginio mėgėjas.
as irgi kaip dariau varskini tingini jis man nesustingo taip kaip kakavinis paprastas tinginis pjaustesi kaip tortas, bet vyrui irgi be galo patiko sake labai gaivus , tai ir svarbiausiai, kad skanus be galo
nu cia ir vel as , katik po skanios vakarienes valgem vistiena havajietiskai nu kaip visa laika labai skanu buvo , klausiu vyro kaip ar skanu, o jis sako netrugdyk negaliu sustot kaip skanu , as dar ta vistiena tame padaze pamarinavau gal kokia valanda pries kepant, tai nezinau ar cia turejo reiksmes tas laikymas ar ne, nes pirma karta dariau si patiekala, bet is esmes tai laabai labai skanu buvo
Vakar valgėme įdarytą vištienos krūtinėlę... Tikslaus recepto nėra, čia tik idėja, tad galite improvizuoti
Krepšeliai iš vištos krūtinėlių
Vištų krūtinėles pasūdyti, pabarstyti pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais ir gerai išmušti, kad būtų plonos, bet neplyštų. Keksiukų formeles patepti aliejumi. Į formeles įkloti vištieną, kad mėsos kraštai liktų už formelės ribų.
Pasiruošti mėgiamą įdarą. Dėti po kelis šaukštus įdaro į paruoštą mėsą ir užlankstyti kraštus visiškai uždengiant įdarą.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min.
Įdarą galima naudoti bet kokį, tik svarbu, kad būtų sūrio, pvz., su česnakais ir svogūnais pakepinti smulkinti grybai, sumaišyti su tarkuotu sūriu, smulkinti pomidorai, suamišyti su žalumynais ir tarkuotu sūriu ir t. t. Aš vakar smulkiai supjausčiau ir sumaišiau parūkyto kumpio, marinuotų agurkų ir fermentinio sūrio (tokio, kuris gerai lydosi).
Dalis krepšelių buvo iš krūtinėlės, dalis iš kumpelių be kaulo ir odos (į vieną formelę dėjau po du gabaliukus, nes jie gerokai mažesnis už krūtinėlę)... Krūtinėlės gavosi šiek tiek sausokos, tad kitą kartą jas pamarinuočiau... O kumpelių mėsa buvo sultinga...
Bet iš esmės man labai patiko ši idėja - nereikia sukti galvos, kaip įtvirtinti įdarą, kad neiškristų ar neišbėgtų per kraštus
Krepšeliai iš vištos krūtinėlių
Vištų krūtinėles pasūdyti, pabarstyti pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais ir gerai išmušti, kad būtų plonos, bet neplyštų. Keksiukų formeles patepti aliejumi. Į formeles įkloti vištieną, kad mėsos kraštai liktų už formelės ribų.
Pasiruošti mėgiamą įdarą. Dėti po kelis šaukštus įdaro į paruoštą mėsą ir užlankstyti kraštus visiškai uždengiant įdarą.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min.
Įdarą galima naudoti bet kokį, tik svarbu, kad būtų sūrio, pvz., su česnakais ir svogūnais pakepinti smulkinti grybai, sumaišyti su tarkuotu sūriu, smulkinti pomidorai, suamišyti su žalumynais ir tarkuotu sūriu ir t. t. Aš vakar smulkiai supjausčiau ir sumaišiau parūkyto kumpio, marinuotų agurkų ir fermentinio sūrio (tokio, kuris gerai lydosi).
Dalis krepšelių buvo iš krūtinėlės, dalis iš kumpelių be kaulo ir odos (į vieną formelę dėjau po du gabaliukus, nes jie gerokai mažesnis už krūtinėlę)... Krūtinėlės gavosi šiek tiek sausokos, tad kitą kartą jas pamarinuočiau... O kumpelių mėsa buvo sultinga...
Bet iš esmės man labai patiko ši idėja - nereikia sukti galvos, kaip įtvirtinti įdarą, kad neiškristų ar neišbėgtų per kraštus
Labai skaniai atrodo, ir labai puosniai.
O cia Tu pati, Sonatina, sugalvojai, ar siaip kur radai tokia ideja? O keksiuku formeles metalines ar silikonines?
O cia Tu pati, Sonatina, sugalvojai, ar siaip kur radai tokia ideja? O keksiuku formeles metalines ar silikonines?
Naglica, ačiū
Kira, sakalina, šis tinginys ir man sustingsta, bet nuo varškės sausainiai labai suminkštėja, ko nebūna paprastame tinginyje, tad varškinis tinginys pagal konsistenciją labiau primena tortą
sakalina, smagu, kad vištiena patiko
Shiduh, gal tikrai, jei dar kada darysi, pamarinuok arba įmaišyk į padažą ko aštresnio
Katu, aš jau daug kartų minėjau, kad receptų pati nekuriu, tik gaminu pagal receptus iš įvairių knygų, žurnalo ir interneto Keksiukų formeles šį kartą naudojau metalines
Kira, sakalina, šis tinginys ir man sustingsta, bet nuo varškės sausainiai labai suminkštėja, ko nebūna paprastame tinginyje, tad varškinis tinginys pagal konsistenciją labiau primena tortą
sakalina, smagu, kad vištiena patiko
Shiduh, gal tikrai, jei dar kada darysi, pamarinuok arba įmaišyk į padažą ko aštresnio
Katu, aš jau daug kartų minėjau, kad receptų pati nekuriu, tik gaminu pagal receptus iš įvairių knygų, žurnalo ir interneto Keksiukų formeles šį kartą naudojau metalines
Sonatina cia gal ne i tema noriu nusipirkt stiklini kepimo inda su dangciu, gal zinai kokios firmos geresni noriu pasidaryt vistiena su tuo padazu, ale tokio indo neturiu