Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

Nu dar kartą noriu pagirt silikoninį patiesalą.Kadangi aš apie jį nieko nebuvau girdėjus anksčiau,tai man jis kai stebuklas.Šian kepiau kepsnius,nuostabu skarda švarutėlė,o patieslas nusiplauna labai paprastai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ačiū Sonatina už nuostabaus daikto pasiūlymą aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Vakar žuvies filė prancūziškai pavyko puikiai thumbup.gif Labiausiai patiko tai, kad ji labai lengvai ir greitai pasigamino. Vyras suvalgė dvi porcijas, nors vėliau ir prisipažino, kad nelabai mėgsta keptų pomidorų ( tikrai to dar nežinojau ), sako, gal vieto jų skaniau būtų ploną citrinos griežinėlį uždėti rolleyes.gif Tik kitą kartą darysiu pusę porcijos, nes mums buvo biški per daug, nu bet šiandien užtat nieko nebereikės daryti - dabaiginėsim ( maniškis sakė, kad dar valgys essen.gif ).
Atsakyti
sakalina, ačiū smile.gif Smagu, kad nors tavo vaikas geriau valgo tongue.gif

nicorrette, net lengviau atsikvėpiau, kad suvalgėt ir netgi patiko biggrin.gif

Sandriuks, nėra už ką 4u.gif Svarbu investicija pasiteisino tongue.gif

Atsakyti
Vakar valgėme vištieną su ryžiais... rolleyes.gif

user posted image

Višiena su ryžiais Jallof

8 višos kumpeliai be odos
1 v. š. maltos paprikos
2 svogūno galvos
½ a. š. čili miltelių
4 skiltelės česnako
1 raudonasis pipiras
1 žaliasis pipiras
1 a. š. ciberžolės
1 a. š. kumino
2 morkos
1 /2 a. š. cinamono
250 g nevirtų ryžių
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
250 g šviežių ar šaldytų žirnelių
1 a. š. maltos kalendros
1 nedidlis čili pipiras
500 ml smulkintų pomidorų
smulkintų žalumynų

Didelėje keptuvėje apkepti gabaliukais supjaustytą vištieną su ciberžole, kuminu ir kalendra, kol mėsa nebebus rausva. Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas ir žiedais pjaustytus svogūnus. Troškinti 5 min., tada sudėti šiaudeliais pjaustytus saldžiuosius pipirus. Dar ant nedidelės ugnies patroškinti kelias minutes.
Suberti ryžius, sukapotą česnaką ir pakaitinti 3 min. Užpilti karštu sultiniu, suberti papriką, čili, cinamoną, pomidorus, pasūdyti ir virti uždengus ant nedidelės ugnies 20 min. Nemaišyti!
Suberti žirnelius ir dar pavirti 5 – 7 min.
Patiekti pabarsčius žalumynais.

P.S. prieskonius dėti pagal skonį... Aš įbėriau tik šaukštą adžikos, juodųjų pipirų ir dar dėjau saldaus čili padažo. Pomidorus naudojau šviežius, tik nulupau odelę. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Tikrai skanu smile.gif
Atsakyti
O aš vakar gaminau vištieną jogurto padaže. Skanu,bet mes labiau aštriau mėgstam ax.gif Nors vaikams tai labai patiko thumbup.gif Ir dėjau aš sparnelius.
Vakar nusipirkau cukiniją,tai šiandien bandysiu kept pyragą bigsmile.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 23 rugpjūčio 2006 - 08:41
O desertui buvo morkų tortas smile.gif

user posted image

Morkų tortas su migdolais

Tešlai
5 kiaušiniai
250 ml rudojo cukraus
150 ml sumaltų migdolų (beveik kaip miltai)
100 ml džiūvėsėlių
1 v. š. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
½ citrinos sultys
250 g smulkiai sutarkuotų morkų

Tortui aptepti
100 g tepamo varškės sūrio (kreminės varškės)
50 ml cukraus pudros
1 v. š. citrinos sulčių

23 cm skersmens atidaromą formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol suputos. Sumaišyti visus sausus ingredientus ir suberti į kiaušinius. Sudėti morkas ir citrinos sultis. Atsargiai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Kepti 50 – 60 min. iki 175º C įkaitintoje orkaitėje.
Ataušinti neišėmus iš formos.
Išplakti varškę su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Aptepti ataušusį tortą.
Atsakyti
Labas Rytas. Labai skaniai atrodo morkų tortas essen.gif. Kokią dėjai kreminę varškę (kokios firmos)?
Atsakyti
Sauma, smagu, kad patiko smile.gif O toliau gali improvizuoti pagal savo skonį 4u.gif

nengamo, aš jau minėjau, kad jei mėgstate aštriau - vištieną galima pamarinuoti su mėgiamais prieskoniais smile.gif Tikiuosi pyragas su cukinija patiks ax.gif

edi75, ačiū smile.gif Varškę, kaip visada, naudojau Mūsų švelniąją liesą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 23, 09:54)

nengamo, aš jau minėjau, kad jei mėgstate aštriau - vištieną galima pamarinuoti su mėgiamais prieskoniais smile.gif Tikiuosi pyragas su cukinija patiks ax.gif


Tai kad nebebuvo kada marinuot lotuliukas.gif Nusipirkau naują gilesnį troškintuvą ir puoliau gamint lotuliukas.gif 4u.gif O vietoj to padažo,pyliau jogurtą sumaišytą su majonezu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 23 rugpjūčio 2006 - 10:48
Vakar dariau stroganovą, tik ne jautienos, o kiaulienos ax.gif , nes apie jautieną nieko neišmanau, ir nežinau, kokią pirkti. Buvo laaabai skanu. Paskaičiavau, kad ir nebrangu, tad manau, kad darysim jį dažnai thumbup.gif Šiandien gaminsiu išgirtąjį varškinį tinginį.
Atsakyti
Ką tik prišveičiau žuvies prancūžiškai thumbup.gif Mums su vyru labai patiko ir vos ne viską surijom blush2.gif O dabar skanauju varškinį tinginį. Šį sykį dėjau bananą ir persiką, tai visai nieko, bet padariau išvadą, kad skaniausias gaunasi su uogomis, o ypač su mėlynėmis essen.gif
Atsakyti
nu va, ka tik padariau balandeliu apkepa. aksciau darydavau labai panasu troskini "balandeliai tinginiai". tik dedavau zalia farsa, nededavau svoguno ir viska troskindavau ant dujines virykles. sikart dariau viska pagal sonatinos recepta, tik vietoj tomato dejau 2 nuluptus smulkiai pjaustytus pomidorus ir jautienos sultini. tiesa man tu 3 puodeliu pasirode mazoka, tai po 1 val. teko "dapilti" vandens. siaip gavos labai skanu thumbup.gif visgi eiliny syki isitikinu, kad orkaitej troskintas maistas daug skanesnis, nei nuo dujines. daba sakiau visad taip darysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 23 rugpjūčio 2006 - 12:52