Nu dar kartą noriu pagirt silikoninį patiesalą.Kadangi aš apie jį nieko nebuvau girdėjus anksčiau,tai man jis kai stebuklas.Šian kepiau kepsnius,nuostabu skarda švarutėlė,o patieslas nusiplauna labai paprastai Ačiū Sonatina už nuostabaus daikto pasiūlymą
Vakar žuvies filė prancūziškai pavyko puikiai Labiausiai patiko tai, kad ji labai lengvai ir greitai pasigamino. Vyras suvalgė dvi porcijas, nors vėliau ir prisipažino, kad nelabai mėgsta keptų pomidorų ( tikrai to dar nežinojau ), sako, gal vieto jų skaniau būtų ploną citrinos griežinėlį uždėti Tik kitą kartą darysiu pusę porcijos, nes mums buvo biški per daug, nu bet šiandien užtat nieko nebereikės daryti - dabaiginėsim ( maniškis sakė, kad dar valgys ).
Vakar valgėme vištieną su ryžiais...
Višiena su ryžiais Jallof
8 višos kumpeliai be odos
1 v. š. maltos paprikos
2 svogūno galvos
½ a. š. čili miltelių
4 skiltelės česnako
1 raudonasis pipiras
1 žaliasis pipiras
1 a. š. ciberžolės
1 a. š. kumino
2 morkos
1 /2 a. š. cinamono
250 g nevirtų ryžių
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
250 g šviežių ar šaldytų žirnelių
1 a. š. maltos kalendros
1 nedidlis čili pipiras
500 ml smulkintų pomidorų
smulkintų žalumynų
Didelėje keptuvėje apkepti gabaliukais supjaustytą vištieną su ciberžole, kuminu ir kalendra, kol mėsa nebebus rausva. Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas ir žiedais pjaustytus svogūnus. Troškinti 5 min., tada sudėti šiaudeliais pjaustytus saldžiuosius pipirus. Dar ant nedidelės ugnies patroškinti kelias minutes.
Suberti ryžius, sukapotą česnaką ir pakaitinti 3 min. Užpilti karštu sultiniu, suberti papriką, čili, cinamoną, pomidorus, pasūdyti ir virti uždengus ant nedidelės ugnies 20 min. Nemaišyti!
Suberti žirnelius ir dar pavirti 5 7 min.
Patiekti pabarsčius žalumynais.
P.S. prieskonius dėti pagal skonį... Aš įbėriau tik šaukštą adžikos, juodųjų pipirų ir dar dėjau saldaus čili padažo. Pomidorus naudojau šviežius, tik nulupau odelę. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Tikrai skanu
Višiena su ryžiais Jallof
8 višos kumpeliai be odos
1 v. š. maltos paprikos
2 svogūno galvos
½ a. š. čili miltelių
4 skiltelės česnako
1 raudonasis pipiras
1 žaliasis pipiras
1 a. š. ciberžolės
1 a. š. kumino
2 morkos
1 /2 a. š. cinamono
250 g nevirtų ryžių
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
250 g šviežių ar šaldytų žirnelių
1 a. š. maltos kalendros
1 nedidlis čili pipiras
500 ml smulkintų pomidorų
smulkintų žalumynų
Didelėje keptuvėje apkepti gabaliukais supjaustytą vištieną su ciberžole, kuminu ir kalendra, kol mėsa nebebus rausva. Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas ir žiedais pjaustytus svogūnus. Troškinti 5 min., tada sudėti šiaudeliais pjaustytus saldžiuosius pipirus. Dar ant nedidelės ugnies patroškinti kelias minutes.
Suberti ryžius, sukapotą česnaką ir pakaitinti 3 min. Užpilti karštu sultiniu, suberti papriką, čili, cinamoną, pomidorus, pasūdyti ir virti uždengus ant nedidelės ugnies 20 min. Nemaišyti!
Suberti žirnelius ir dar pavirti 5 7 min.
Patiekti pabarsčius žalumynais.
P.S. prieskonius dėti pagal skonį... Aš įbėriau tik šaukštą adžikos, juodųjų pipirų ir dar dėjau saldaus čili padažo. Pomidorus naudojau šviežius, tik nulupau odelę. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Tikrai skanu
O aš vakar gaminau vištieną jogurto padaže. Skanu,bet mes labiau aštriau mėgstam Nors vaikams tai labai patiko Ir dėjau aš sparnelius.
Vakar nusipirkau cukiniją,tai šiandien bandysiu kept pyragą
Vakar nusipirkau cukiniją,tai šiandien bandysiu kept pyragą
O desertui buvo morkų tortas
Morkų tortas su migdolais
Tešlai
5 kiaušiniai
250 ml rudojo cukraus
150 ml sumaltų migdolų (beveik kaip miltai)
100 ml džiūvėsėlių
1 v. š. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
½ citrinos sultys
250 g smulkiai sutarkuotų morkų
Tortui aptepti
100 g tepamo varškės sūrio (kreminės varškės)
50 ml cukraus pudros
1 v. š. citrinos sulčių
23 cm skersmens atidaromą formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol suputos. Sumaišyti visus sausus ingredientus ir suberti į kiaušinius. Sudėti morkas ir citrinos sultis. Atsargiai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Kepti 50 60 min. iki 175º C įkaitintoje orkaitėje.
Ataušinti neišėmus iš formos.
Išplakti varškę su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Aptepti ataušusį tortą.
Morkų tortas su migdolais
Tešlai
5 kiaušiniai
250 ml rudojo cukraus
150 ml sumaltų migdolų (beveik kaip miltai)
100 ml džiūvėsėlių
1 v. š. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
½ citrinos sultys
250 g smulkiai sutarkuotų morkų
Tortui aptepti
100 g tepamo varškės sūrio (kreminės varškės)
50 ml cukraus pudros
1 v. š. citrinos sulčių
23 cm skersmens atidaromą formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol suputos. Sumaišyti visus sausus ingredientus ir suberti į kiaušinius. Sudėti morkas ir citrinos sultis. Atsargiai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Kepti 50 60 min. iki 175º C įkaitintoje orkaitėje.
Ataušinti neišėmus iš formos.
Išplakti varškę su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Aptepti ataušusį tortą.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 23, 09:54)
nengamo, aš jau minėjau, kad jei mėgstate aštriau - vištieną galima pamarinuoti su mėgiamais prieskoniais Tikiuosi pyragas su cukinija patiks
Tai kad nebebuvo kada marinuot Nusipirkau naują gilesnį troškintuvą ir puoliau gamint O vietoj to padažo,pyliau jogurtą sumaišytą su majonezu
Vakar dariau stroganovą, tik ne jautienos, o kiaulienos , nes apie jautieną nieko neišmanau, ir nežinau, kokią pirkti. Buvo laaabai skanu. Paskaičiavau, kad ir nebrangu, tad manau, kad darysim jį dažnai Šiandien gaminsiu išgirtąjį varškinį tinginį.
Ką tik prišveičiau žuvies prancūžiškai Mums su vyru labai patiko ir vos ne viską surijom O dabar skanauju varškinį tinginį. Šį sykį dėjau bananą ir persiką, tai visai nieko, bet padariau išvadą, kad skaniausias gaunasi su uogomis, o ypač su mėlynėmis
nu va, ka tik padariau balandeliu apkepa. aksciau darydavau labai panasu troskini "balandeliai tinginiai". tik dedavau zalia farsa, nededavau svoguno ir viska troskindavau ant dujines virykles. sikart dariau viska pagal sonatinos recepta, tik vietoj tomato dejau 2 nuluptus smulkiai pjaustytus pomidorus ir jautienos sultini. tiesa man tu 3 puodeliu pasirode mazoka, tai po 1 val. teko "dapilti" vandens. siaip gavos labai skanu visgi eiliny syki isitikinu, kad orkaitej troskintas maistas daug skanesnis, nei nuo dujines. daba sakiau visad taip darysiu