Baigėm pietauti ir ateinu dėkoti
Kepiau Kalakutienos vyniotinį, tai net su mano improvizacijomis (vietoj kalakutienos dėjau naminio ir sojų faršo mišinį) gavosi labai skaniai Tik forma tokia graži kaip nuotraukoje nesigavo
nu as jau irgi baigiau pietauti, stroganovas tiesiog pasaka koks skanus , tiesa neturejau jautienos sultinio tai ipyliau biski virinto vandens ir vegetosi ta plakini, vistiek pavykes gavosi labai labai labai skanus
chanell, muši visus receptų bandymo rekordus Malonu, kad stroganovas patiko
[/quote]
oi dekui sonatina kur cia nemusi tu rekordu viskas taip skanu, paprasta ir lengvai gaminasi
Radau šaldytuve užsilikusių mėlynių ir taip pagailo jų, kad iškepiau keksą
Sultingas keksas su mėlynėmis
200 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g mėlynių
50 g kokoso drožlių
cukraus pudros papuošti
Sviestą išplakti su cukrumi ir kiaušiniais. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti tešlą.
Mėlynes nuplauti ir gerai nuvarvinti. Kekso formą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Mėlynes sumaišyti su keliais šaukštais miltų, kad jos lygiai pasiskirstytų tešloje. Suberti uogas kartu su kokosais į tešlą. Išmaišyti ir dėti tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Pyragą išimti iš orkaitės ir 10 min. palikti formoje. Tada išimti ant formos, dėti ant grotelių ir ataušinti. Pabarstyti cukraus pudra.
P. S. keksas labai greitai paruošiamas ir skanus Mėlynių pridėjau gerokai daugiau ir dar primaišiau raudonųjų serbentų
Sultingas keksas su mėlynėmis
200 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g mėlynių
50 g kokoso drožlių
cukraus pudros papuošti
Sviestą išplakti su cukrumi ir kiaušiniais. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti tešlą.
Mėlynes nuplauti ir gerai nuvarvinti. Kekso formą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Mėlynes sumaišyti su keliais šaukštais miltų, kad jos lygiai pasiskirstytų tešloje. Suberti uogas kartu su kokosais į tešlą. Išmaišyti ir dėti tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Pyragą išimti iš orkaitės ir 10 min. palikti formoje. Tada išimti ant formos, dėti ant grotelių ir ataušinti. Pabarstyti cukraus pudra.
P. S. keksas labai greitai paruošiamas ir skanus Mėlynių pridėjau gerokai daugiau ir dar primaišiau raudonųjų serbentų
Sonatina, ar TORTUI SU TUNU duoną reikia paskrudinti, ar dėti neskrudintus kubelius
Kepu sagas, idomu kaip ivertins mano mazius.
Jo ivertinimas - Tinka
Jo ivertinimas - Tinka
Sonatina, visi išbandyti receptai buvo įvertinti gerai, visiems patiko, vieni daugiau, kiti - mažiau. Labiausiai patiko vištiena su jogurto padažu, taip pat žuvis prancūziškai, risoto su vištiena, nors aš dariau su kiauliena. Iš saldumynų bandžiau citrininį tortą ir varškinį tinginį, tiesa, mums labiau patiko tortas, bet tinginys irgi greitai dingo iš šaldytuvo. Ruošiuosi kepti kiaulieną sidro padaže, tik vis nenusipeku mėsos.
Sonatina, gal žinai kokį meduolio receptą? Turiu labai daug medaus ir noriu išsikept meduolį ar šiaip ką su medum, bet nerandu jokio gero receptuko.Labai lauksiu
kepiau vakar balandelu apkepa, tik as ji dejau ne i inda su dangciu, o i cenakines, labai Turiu pastebeti, kad prie iprastu balandeliu dar verdu bulves, prie sio patiekalo, man ju nereikejo
tavi, čia pats geriausias įvertinimas
Spurgita, smagu, kad tiek daug visko patiko O mėsą nusipirk kuo minkštesnę
Gitaz26, smagu, kad apkepas patiko
Ugnuže, WANDA, štai radau kelis įdomius receptus su medumi
Medaus keksas
Keksams:
150 g kambario temperatūros sviesto
4 kiaušiniai
2 v. š. rudojo cukraus
4 v. š. medaus
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
1/3 puodelio nuvalytų ir supjaustytų šiaudeliais migdolų
Sirupui:
2/3 puodelio medaus
2 v. š. šviežių citrinų sulčių
Įkaitinti orkaitę iki 180º С. Ištepti riebalais 23 cm skersmens kekso formą arba šešias 10 cm skersmens formeles. Priklausomai nuo keksų formos, migdolus suberti į formų dugną, jeigu jas reikia apversti iškepus. Migdolai turi gautis kekso viršuje. Jeigu forma kitokia, migdolus užberti sudėjus tešlą.
Į gilų indą sudėti sviestą, kiaušinius, cukrų, pieną, medų, persijotus miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir krakmolu. Gerai išmaišyti mediniu šaukštu, kol gausis lygi tešla, panaši į grietinę, ir dėti į formą. Išlyginti viršų ir kepti 20 25 min. mažus keksiukus arba 40 45 min. didelį keksą, patikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku.
Kol kepa keksas, supilti medų ir citrinos sultis į nedidelį puodą storu dugnu, užvirti ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min., kol pradės šiek tiek tirštėti.
Dar šiltą keksą išimti iš formos ir gausiai aplieti sirupu. Leisti jam susigerti ir ataušti.
Medaus riešutų kvadratėliai
Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų
Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų
Smėlinis pagrindas
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.
Riešutų sluoksnis
Puode sumaišyti sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo.
Dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 25 min., kol riešutai įgaus auksinę karamelinę spalvą.
Ataušinti ir supjaustyti kvadratėliais.
Galima papuošti įmerkiant vieną kvadratėlio kampą į ištirpintą šokoladą ar karamelę.
P. S. Jeigu vietoje rudojo cukraus naudosite paprastą baltą, jo į karamelę berkite ne daugiau kaip 1/2 puodelio. Puodelis - 236 ml
Spurgita, smagu, kad tiek daug visko patiko O mėsą nusipirk kuo minkštesnę
Gitaz26, smagu, kad apkepas patiko
Ugnuže, WANDA, štai radau kelis įdomius receptus su medumi
Medaus keksas
Keksams:
150 g kambario temperatūros sviesto
4 kiaušiniai
2 v. š. rudojo cukraus
4 v. š. medaus
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
1/3 puodelio nuvalytų ir supjaustytų šiaudeliais migdolų
Sirupui:
2/3 puodelio medaus
2 v. š. šviežių citrinų sulčių
Įkaitinti orkaitę iki 180º С. Ištepti riebalais 23 cm skersmens kekso formą arba šešias 10 cm skersmens formeles. Priklausomai nuo keksų formos, migdolus suberti į formų dugną, jeigu jas reikia apversti iškepus. Migdolai turi gautis kekso viršuje. Jeigu forma kitokia, migdolus užberti sudėjus tešlą.
Į gilų indą sudėti sviestą, kiaušinius, cukrų, pieną, medų, persijotus miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir krakmolu. Gerai išmaišyti mediniu šaukštu, kol gausis lygi tešla, panaši į grietinę, ir dėti į formą. Išlyginti viršų ir kepti 20 25 min. mažus keksiukus arba 40 45 min. didelį keksą, patikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku.
Kol kepa keksas, supilti medų ir citrinos sultis į nedidelį puodą storu dugnu, užvirti ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min., kol pradės šiek tiek tirštėti.
Dar šiltą keksą išimti iš formos ir gausiai aplieti sirupu. Leisti jam susigerti ir ataušti.
Medaus riešutų kvadratėliai
Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų
Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų
Smėlinis pagrindas
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.
Riešutų sluoksnis
Puode sumaišyti sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo.
Dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 25 min., kol riešutai įgaus auksinę karamelinę spalvą.
Ataušinti ir supjaustyti kvadratėliais.
Galima papuošti įmerkiant vieną kvadratėlio kampą į ištirpintą šokoladą ar karamelę.
P. S. Jeigu vietoje rudojo cukraus naudosite paprastą baltą, jo į karamelę berkite ne daugiau kaip 1/2 puodelio. Puodelis - 236 ml