Na kągi, šiandien bendradarbiai valgė pyragą su raud. serbentais+varške ir gyrė mane Nepatikėjo iš pradžių, kad čia aš iškepiau Sakė, kad pasisekė mano vyrui
Kepiau jį jau antrą kartą, viskas labai , tik ar turi būti kietoka tešla kraštuose, ar gal aš perkepu truputį
P.S. tavi, Sandriuks, ačiū labai
QUOTE(pavasarelis @ 2006 08 08, 18:05)
Sonatina, gelbek , ka tik vyro draugas atveze didziausia lydeka , ji isdarineta ir dabar isalus , neisivaizduoju ka daryt,
Atsiprašau, kad grįžtu prie to paties, bet MB- žvejys mėgėjas ir savaitgalį partempė didžiulę lydeką (tokios įdarytos tikrai nepadarytum, nes tokių puodų paprasatoj virtuvėj žmonės neturi ) tai mes išdorojom tą lydeką, file sumalėm į faršą-gavosi 1,5kg faršo (niam, kokie skanūs kotletukai būna), o kaulus bei žvynus susišaldžiau ir pasidėjau į kamerą žuvienei Galvą irgi galima būtų užsišaldyti žuvienei, tik mes šį kartą iš jos darysim "iškamšą"
QUOTE(Eliza @ 2006 08 09, 10:10)
Kepiau jį jau antrą kartą, viskas labai , tik ar turi būti kietoka tešla kraštuose, ar gal aš perkepu truputį
ir man kietoka, bet tirpsta burnoj. Manau taip turi būt
QUOTE(Čalykušu @ 2006 08 09, 09:37)
ir man kietoka, bet tirpsta burnoj. Manau taip turi būt
Pas mane irgi buvo kietokas, net susikaramelizavęs, tai MB būtent tai labiausiai ir patiko
Ohoooo.. paskaičiau BEA žinutę... ir galvoju.. a kaip čia dabar nuspręsti.. ar tai ką parašysiu bus jau BEVERTĖ žinutė ir ji bus be perspėjimo pašalinta... ar bus vistik TEISINGAI įvertinta ir palikta kitų pasiskaitymui..?
MAN pvz. žiauriai smagu pasiskaitinėti kitų plepalus (aišku kas liečia konkrečiai Sonatinos receptus).. tuomet laisvai galiu įvertinti, kaip GALBŪT tas patiekalas pasiseks man... o jei čia niekas nieko nerašys.. arba rašys.. ir nespėjus perskaityti viskas bus ištrinta von.. tai irgi.. na kąąąą aš žinau..
Sutinku.. kad tokios žinutės.. kad "turbūt esi stora".. "kaip pratelpti pro virtuvės duris" arba "gal geriau išbandykite štai MANO receptą" čia gal visai ir netinka... bet visokie paaikčiojimai, kad pasisekė taip ar anaip.. ir kad planuoja kažką padaryti.. manyčiau visai netrukdo.. Ir visai nereikia čia nieko trinti be perspėjimo... receptai visi bus pirmam puslapy.. tai pasiklysti irgi niekas nepasiklys.. o pasiskaityti manau įdomu ne tik man.. bet ir kitoms...
Kad ir kaip bebūtų.. vis tiek nespratau sistemos.. pagal kurią Bea ruošiasi įvertinti parašytų žinučių pilnavertiškumą.. ir jų išlikimą šioje temoje.. Ar čia vieta taupoma forume..? Ar žinučių skaičius..??? O gal nemalonu skaityti, kai kitai panos DĖKOJA..???
Kažkaip man vis tiek keistoka...
MAN pvz. žiauriai smagu pasiskaitinėti kitų plepalus (aišku kas liečia konkrečiai Sonatinos receptus).. tuomet laisvai galiu įvertinti, kaip GALBŪT tas patiekalas pasiseks man... o jei čia niekas nieko nerašys.. arba rašys.. ir nespėjus perskaityti viskas bus ištrinta von.. tai irgi.. na kąąąą aš žinau..
Sutinku.. kad tokios žinutės.. kad "turbūt esi stora".. "kaip pratelpti pro virtuvės duris" arba "gal geriau išbandykite štai MANO receptą" čia gal visai ir netinka... bet visokie paaikčiojimai, kad pasisekė taip ar anaip.. ir kad planuoja kažką padaryti.. manyčiau visai netrukdo.. Ir visai nereikia čia nieko trinti be perspėjimo... receptai visi bus pirmam puslapy.. tai pasiklysti irgi niekas nepasiklys.. o pasiskaityti manau įdomu ne tik man.. bet ir kitoms...
Kad ir kaip bebūtų.. vis tiek nespratau sistemos.. pagal kurią Bea ruošiasi įvertinti parašytų žinučių pilnavertiškumą.. ir jų išlikimą šioje temoje.. Ar čia vieta taupoma forume..? Ar žinučių skaičius..??? O gal nemalonu skaityti, kai kitai panos DĖKOJA..???
Kažkaip man vis tiek keistoka...
QUOTE(Diksė @ 2006 08 09, 09:19)
Kad ir kaip bebūtų.. vis tiek nespratau sistemos.. pagal kurią Bea ruošiasi įvertinti parašytų žinučių pilnavertiškumą.. ir jų išlikimą šioje temoje.. Ar čia vieta taupoma forume..? Ar žinučių skaičius..??? O gal nemalonu skaityti, kai kitai panos DĖKOJA..???
Kažkaip man vis tiek keistoka...
Kažkaip man vis tiek keistoka...
KONKURENCIJA(nėr lygių) -va kame šaknys
O aš vakar kepiau kotletus sufle,bet jie man gavosi tiesiog kotletai
Šiandien pietums - cukinijų pyragas su tunu Niekaip negaliu sustot valgyt, kaip skanu
Tik truputėlį suvargau su pagrindu... Kadangi neturiu tokios formos, kokios kepė Sonatina (matosi iš nuotraukos) - su pasvirusiais krašteliais.. Mano forma su visai stačiais kraštais, tai tas pagrindas vis nenorėjo laikytis prie jų - virto į vidų Nu bet šiaip ne taip aš jį įveikiau
Labai labai skaniai gavosi Noriu dar ir dar
Tik truputėlį suvargau su pagrindu... Kadangi neturiu tokios formos, kokios kepė Sonatina (matosi iš nuotraukos) - su pasvirusiais krašteliais.. Mano forma su visai stačiais kraštais, tai tas pagrindas vis nenorėjo laikytis prie jų - virto į vidų Nu bet šiaip ne taip aš jį įveikiau
Labai labai skaniai gavosi Noriu dar ir dar
siaip tai man suprantama, kodel bea nori, kad kulinariniam skyrely viskas butu orientuota tik i maista ir receptus ir jokiu pasaliniu plepsejimu apie ora. ale visa beda, kad sita tema gavos, kaip kazkoks klubas, kur merginos kaip ir susidraugavo, daugiau maziau viena kita pazista, ir del to kaip sakant kalbu diapazonas issiplete taip, kad negali pykt...
kad sita mano zinute nesigautu spamas, tai uzbegdama uz akiu noriu paklaust sonatinos, ar dar koki nors kus kus darai gal esi bandzius "tabule" (cia man rods jei neklystu graikai gamina su metom ) ten ieina kus kus, pomidorai, petrazoles ir metos. man vis maga isbandyt, bet kazkaip tos metos atbaido... idomu kas bande, kaip tas derinukas su metom... a ne kokia atrava gaunas
kad sita mano zinute nesigautu spamas, tai uzbegdama uz akiu noriu paklaust sonatinos, ar dar koki nors kus kus darai gal esi bandzius "tabule" (cia man rods jei neklystu graikai gamina su metom ) ten ieina kus kus, pomidorai, petrazoles ir metos. man vis maga isbandyt, bet kazkaip tos metos atbaido... idomu kas bande, kaip tas derinukas su metom... a ne kokia atrava gaunas
QUOTE(Diksė @ 2006 08 09, 11:19)
Ohoooo.. paskaičiau BEA žinutę... ir galvoju.. a kaip čia dabar nuspręsti.. ar tai ką parašysiu bus jau BEVERTĖ žinutė ir ji bus be perspėjimo pašalinta... ar bus vistik TEISINGAI įvertinta ir palikta kitų pasiskaitymui..?
MAN pvz. žiauriai smagu pasiskaitinėti kitų plepalus (aišku kas liečia konkrečiai Sonatinos receptus).. tuomet laisvai galiu įvertinti, kaip GALBŪT tas patiekalas pasiseks man... o jei čia niekas nieko nerašys.. arba rašys.. ir nespėjus perskaityti viskas bus ištrinta von.. tai irgi.. na kąąąą aš žinau..
Sutinku.. kad tokios žinutės.. kad "turbūt esi stora".. "kaip pratelpti pro virtuvės duris" arba "gal geriau išbandykite štai MANO receptą" čia gal visai ir netinka... bet visokie paaikčiojimai, kad pasisekė taip ar anaip.. ir kad planuoja kažką padaryti.. manyčiau visai netrukdo.. Ir visai nereikia čia nieko trinti be perspėjimo... receptai visi bus pirmam puslapy.. tai pasiklysti irgi niekas nepasiklys.. o pasiskaityti manau įdomu ne tik man.. bet ir kitoms...
Kad ir kaip bebūtų.. vis tiek nespratau sistemos.. pagal kurią Bea ruošiasi įvertinti parašytų žinučių pilnavertiškumą.. ir jų išlikimą šioje temoje.. Ar čia vieta taupoma forume..? Ar žinučių skaičius..??? O gal nemalonu skaityti, kai kitai panos DĖKOJA..???
Kažkaip man vis tiek keistoka...
MAN pvz. žiauriai smagu pasiskaitinėti kitų plepalus (aišku kas liečia konkrečiai Sonatinos receptus).. tuomet laisvai galiu įvertinti, kaip GALBŪT tas patiekalas pasiseks man... o jei čia niekas nieko nerašys.. arba rašys.. ir nespėjus perskaityti viskas bus ištrinta von.. tai irgi.. na kąąąą aš žinau..
Sutinku.. kad tokios žinutės.. kad "turbūt esi stora".. "kaip pratelpti pro virtuvės duris" arba "gal geriau išbandykite štai MANO receptą" čia gal visai ir netinka... bet visokie paaikčiojimai, kad pasisekė taip ar anaip.. ir kad planuoja kažką padaryti.. manyčiau visai netrukdo.. Ir visai nereikia čia nieko trinti be perspėjimo... receptai visi bus pirmam puslapy.. tai pasiklysti irgi niekas nepasiklys.. o pasiskaityti manau įdomu ne tik man.. bet ir kitoms...
Kad ir kaip bebūtų.. vis tiek nespratau sistemos.. pagal kurią Bea ruošiasi įvertinti parašytų žinučių pilnavertiškumą.. ir jų išlikimą šioje temoje.. Ar čia vieta taupoma forume..? Ar žinučių skaičius..??? O gal nemalonu skaityti, kai kitai panos DĖKOJA..???
Kažkaip man vis tiek keistoka...
Vakar perskaičiusi bea žinute, sureagavau lygiai taip pat, bet pasikuklinau rašyti, nes nusprendžiau, kad vis tiek ištrins
Tuo pačiu norėčiau paklausti Sonatinos Turiu niekam nereikalingo kiaušininio likerio ir tarp tavo receptukų radau sausainukų su kiaušininių likeriu receptą. Šiaip būtų viskas aišku, tik norėčiau paklausti kokios konsintencijos gaunasi tešla, nes neturiu konditerinio švirkšto tai gal galima su šaukšteliu į skardą dėti sausainukus
Aš irgi jau daug pridariau Sonatinos receptų- tinginį, žuvį prancūziškai, balandėlių apkepą, žuvies patė, bruknių pyragą su jogurtu(su melynėm), creme briule, vištieną jogurto padaže, įdarytus pomidorus su avokadu. Man skaniausia buvo žuvis prancūziškai, balandėlių apkepas ir varškinis tinginys. Nors vyrui labai patiko creme briule ir pyrargas su jogurtu Nelabai patiko tik įdaryti pomidorai
Sonatinai turiu klausimą dėl creme briule - su kokio riebumo grietinėle geriausia jį daryti? Ir dar pas mane gavosi kremas toks sakyčiau į žele panašesnis savo konsistencija ar kaip čia pavadinti O tavo nuotraukoje atrodo puresnis, na kaip tikras kremas. Nežinau ar suprantamai parašiau Gal čia reikia trynius su grietinėle labai smarkiai išplati?
Sonatinai turiu klausimą dėl creme briule - su kokio riebumo grietinėle geriausia jį daryti? Ir dar pas mane gavosi kremas toks sakyčiau į žele panašesnis savo konsistencija ar kaip čia pavadinti O tavo nuotraukoje atrodo puresnis, na kaip tikras kremas. Nežinau ar suprantamai parašiau Gal čia reikia trynius su grietinėle labai smarkiai išplati?
Komentaras būtų toks. Pirmas ir paskutinis, nes gana teršti plepalais. Anos temos skaitymas mano akimis buvo labai apsunkintas tokio tipo žinutėmis kaip:
1. Ačiū (ir nieko daugiau)
2. oj kiek čia visko daug ir ką gi aš šiandien gaminsiu???
3. o nuotraukoj čia kieno vaikas??? (taigi parašykite asmeninę žinutę ir sužinosite).
todėl vieną gražią dieną aš praleidau apie 2 valandas tą temą valydama, kad ji būtų skaitomesnė, nes kai kuriuos puslapius teko trinti beveik visai. Patikėkit ištryniau tokių nesąmonių gal 8-10 lapų. tai, kaip pačios, žinote sudaro apie 20 proc. galimo temos ilgio...
Man aktualu, kad skaitoma ir ppuliari tema, už ką ačiū sonatinai, būtų tvarkinga.
Tik tiek. Be to, kaip žinote "1. Visi klausimai, pasiūlymai/pastabos/apeliacijos dėl Forumo moderavimo Forumo Administracijai turi būti užduoti tik el. paštu arba asmenine žinute, bet ne pačiame forume." ("Taisyklės")
ir
"4. Naudoti SPAM'ą (Stupid Pointless Annoying Material/Message).
· rašyti "Off-Topic" žinutes (bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos spam'u).
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos laikomos spam'u." ("Taisyklės")
Gražios kulinarinės diskusijos. Ačiū.
1. Ačiū (ir nieko daugiau)
2. oj kiek čia visko daug ir ką gi aš šiandien gaminsiu???
3. o nuotraukoj čia kieno vaikas??? (taigi parašykite asmeninę žinutę ir sužinosite).
todėl vieną gražią dieną aš praleidau apie 2 valandas tą temą valydama, kad ji būtų skaitomesnė, nes kai kuriuos puslapius teko trinti beveik visai. Patikėkit ištryniau tokių nesąmonių gal 8-10 lapų. tai, kaip pačios, žinote sudaro apie 20 proc. galimo temos ilgio...
Man aktualu, kad skaitoma ir ppuliari tema, už ką ačiū sonatinai, būtų tvarkinga.
Tik tiek. Be to, kaip žinote "1. Visi klausimai, pasiūlymai/pastabos/apeliacijos dėl Forumo moderavimo Forumo Administracijai turi būti užduoti tik el. paštu arba asmenine žinute, bet ne pačiame forume." ("Taisyklės")
ir
"4. Naudoti SPAM'ą (Stupid Pointless Annoying Material/Message).
· rašyti "Off-Topic" žinutes (bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos spam'u).
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos laikomos spam'u." ("Taisyklės")
Gražios kulinarinės diskusijos. Ačiū.
QUOTE(Diksė @ 2006 08 09, 11:19)
Ohoooo.. paskaičiau BEA žinutę... ir galvoju.. a kaip čia dabar nuspręsti.. ar tai ką parašysiu bus jau BEVERTĖ žinutė ir ji bus be perspėjimo pašalinta... ar bus vistik TEISINGAI įvertinta ir palikta kitų pasiskaitymui..?
aš tai supratau, kad trins tas kur sakoma: ,,aha, ....gal šiandien bandysiu gamint tą ir tą.... o gal aną.."Tokios kurios nieko nepasako apie receptus ir kuriose nėra atsiliepimų arba klausimų. Na tai nematau čia jokios problemos Tik va jeigu pagyrimus( tfiu, nebežinau nei kaip rašosi)visus trins... :hmBlogai bus. Nebebus Sonatinai motyvacijos jokios čia savo laiką gaišt...