Šįvakat valgėme labai paprastą ir kartu labai skanų patiekalą...
Karštas vinegretas 500 g vištienos ar kalakutienos
4 bulvės
1 didelis rūgštus obuolys
1 morka
1 nedidelis burokėlis
druska
prieskoniai
2 v. š. aliejaus
1 sultinio kubelis
Daržoves nulupti, nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Dideliame inde sumaišyti daržoves, mėsą, prieskonius, aliejų ir sutrupintą sultinio kubelį.
Sudėti šią masę į kepimo rankovę, užsegti rankovės galus. Dėti rankovę į skardą ir viršų keliose vietose pradurti dantų krapštuku ar šakute, kad išeitų garai ir rankovė nesprogtų.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 1 1,15 val.
P. S. aš naudojau vištienos kumpelius be kaulo. Dar įdėjau vieną svogūno galvą, supjaustytą pusžiedžiais. Tikrai labai skanu