Sonatina, gal turi kokių minčių, ką iš smulkių ežero žuvų pagamint? Man žvejai prižvejojo pilną kameros stalčių Kepiau kepiau kepiau paprastuoju būdu, paniruotą miltuose, bet jau visiems atsibodo... Kažkaip neturiu minčių, ką su ja daryt, nes kaulų be proto daug ežero žuvyse...
Sveikutės Noriu daryt kepenis karališkai,bet nusipirkau vištos kepenėlių Kažin,ar gausis man kas Dar nė karto nesu pirkus ir ragavus vištienos kepenų
oi miargos taigi pilna visokių visokiausių receptų, gal palikim sonatina ramybeje ir leiskim jai paciai pasirinkti receptus po senovei. nes kitaip tema issigims, o ir receptai nucopinti is kazkur o ne pacios isbandyti manau, kad beverciai. ir dar maldauju, tik nedekit savo receptu, kaip kazkuri cia kazkur siule nustebinti sonatina. pilnas forumas tokiu stebuklu, negadinkim tokios nuostabios temos.
Labas rytas
Sandriuks, keksas atrodo Man jis labai patinka
Patieška, visai įdomi mintis su krabų lazdelėmis Reikės kada pamėginti...
Karambola, kai mano žvejys privelka tokios "žuvies", tai pats išdarinėja ir sumala (permala kokius 3 kartus, kad susimaltų visi kaulai) O tada jau gaunasi kuo skaniausi kotletai
nengamo, aš ir dariau iš vištos kepenėlių Nes kitokių ir nelabai randu pirkti arba būna sufasuotos labai dideliais kiekiais...
O su kukurūzų burbuolėm... Tai kiek vakar paieškojau, tai reikia arba nukrapštyti grūdelius nuo burbuolės ir naudoti, kaip ir konservuotus kukurūzus, arba kepti burbuoles orkaitėje ar grilyje Vienas receptas pasirodė visai paprastas, bet įdomus:
Kukurūzų burbuolės su česnakais
4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)
Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.
Sandriuks, keksas atrodo Man jis labai patinka
Patieška, visai įdomi mintis su krabų lazdelėmis Reikės kada pamėginti...
Karambola, kai mano žvejys privelka tokios "žuvies", tai pats išdarinėja ir sumala (permala kokius 3 kartus, kad susimaltų visi kaulai) O tada jau gaunasi kuo skaniausi kotletai
nengamo, aš ir dariau iš vištos kepenėlių Nes kitokių ir nelabai randu pirkti arba būna sufasuotos labai dideliais kiekiais...
O su kukurūzų burbuolėm... Tai kiek vakar paieškojau, tai reikia arba nukrapštyti grūdelius nuo burbuolės ir naudoti, kaip ir konservuotus kukurūzus, arba kepti burbuoles orkaitėje ar grilyje Vienas receptas pasirodė visai paprastas, bet įdomus:
Kukurūzų burbuolės su česnakais
4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)
Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.
Sonatina, o kepdama vištą su jogurto padažu naudoji stiklinį indą? O į jį vandens ne kiek nepili ir bulvės nepridega? O be padažo daugiau jokių prieskonių nendaudoji? Šiandien pietums kepsiu, žiūrėsiu, kas gausis.
Spurgita, indą naudoju stiklinį ir vandens nepilu visiškai Tik rekomenduoju neprikrauti indo iki pat viršaus, nes kepant labai burbuliuoja ir tuomet išbėga per viršų ir prisvyla dangtis Ir dėl visa ko siūlau padėti po apačia skardą, išklotą kepimo popieriumi, jeigu išbėgtų...
Prieskonių papildomai jokių nededu, bei jei mėgstate aštriau ar tiesiog prieskoniuotai, be abejo gali į berti bet kokių mėgiamų prieskonių
Prieskonių papildomai jokių nededu, bei jei mėgstate aštriau ar tiesiog prieskoniuotai, be abejo gali į berti bet kokių mėgiamų prieskonių
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 17, 08:57)
oi miargos taigi pilna visokių visokiausių receptų, gal palikim sonatina ramybeje ir leiskim jai paciai pasirinkti receptus po senovei. nes kitaip tema issigims, o ir receptai nucopinti is kazkur o ne pacios isbandyti manau, kad beverciai. ir dar maldauju, tik nedekit savo receptu, kaip kazkuri cia kazkur siule nustebinti sonatina. pilnas forumas tokiu stebuklu, negadinkim tokios nuostabios temos.
1. As neidejau jokio recepto, parasiau tai juokais, jeigu ka
2. Manau, cia ne sveikinimu - pageidavimu koncertas, kur butu galima uzsisakyti "Sonatina, ka pagamint is to, ka pagamint is ano"
Reikia skaityti, dziaugtis, bandyti receptus, girtis jei pavyko, guostis jei nelabai.
Tuo ir zavus sis skyrelis, kad niekada nezinai kokio recepto sulauksi: saldziu patiekalu ar mesiniu, blyneliu ar desertu.
P.S. ka reiskia "receptai nucopinti is kazkur o ne pacios isbandyti manau, kad beverciai "? Visi receptai daugiau ar maziau yra nucopinti. Ir tik po to isbandomi kazkiek pakoregavus arba ne. Juk taip ir gimsta sedevrai. Niekas nesedi ir neraso receptu kaip kokiu eilerasciu
Kalakutienos vyniotinis su sūriu šį sykį gavosi tiesiog nuostabus valgiau ir norėjosi dar ir dar
Vištiena padaže pavyko puikiai, tik toks jausmas, kad sūris nuvarvėjo ir prie šonų kai kur prisvilo, ar galėjo taip būti? Gerai, kad daugiau kepiau, nes atvyko netikėtų svečių ir viską suvalgė.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 17, 09:33)
O su kukurūzų burbuolėm... Tai kiek vakar paieškojau, tai reikia arba nukrapštyti grūdelius nuo burbuolės ir naudoti, kaip ir konservuotus kukurūzus, arba kepti burbuoles orkaitėje ar grilyje Vienas receptas pasirodė visai paprastas, bet įdomus:
Kukurūzų burbuolės su česnakais
4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)
Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.
Dekui sonatina! Labai gera mintis del tos folijos, nes esu kepusi svieste keptuveje tai gerokai prisikankinau.. Isbandysiu ir parasysiu kaip sekesi