Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

Sonatina, gal turi kokių minčių, ką iš smulkių ežero žuvų pagamint? 4u.gif Man žvejai prižvejojo pilną kameros stalčių doh.gif Kepiau kepiau kepiau paprastuoju būdu, paniruotą miltuose, bet jau visiems atsibodo... Kažkaip neturiu minčių, ką su ja daryt, nes kaulų be proto daug ežero žuvyse... verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Noriu daryt kepenis karališkai,bet nusipirkau vištos kepenėlių ax.gif Kažin,ar gausis man kas g.gif Dar nė karto nesu pirkus ir ragavus vištienos kepenų g.gif
Atsakyti
oi miargos taigi pilna visokių visokiausių receptų, gal palikim sonatina ramybeje ir leiskim jai paciai pasirinkti receptus po senovei. nes kitaip tema issigims, o ir receptai nucopinti is kazkur o ne pacios isbandyti manau, kad beverciai. ir dar maldauju, tik nedekit savo receptu, kaip kazkuri cia kazkur siule nustebinti sonatina. pilnas forumas tokiu stebuklu, negadinkim tokios nuostabios temos.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Sandriuks, keksas atrodo thumbup.gif Man jis labai patinka smile.gif

Patieška, visai įdomi mintis su krabų lazdelėmis bigsmile.gif Reikės kada pamėginti... rolleyes.gif

Karambola, kai mano žvejys privelka tokios "žuvies", tai pats išdarinėja ir sumala (permala kokius 3 kartus, kad susimaltų visi kaulai) smile.gif O tada jau gaunasi kuo skaniausi kotletai tongue.gif

nengamo, aš ir dariau iš vištos kepenėlių smile.gif Nes kitokių ir nelabai randu pirkti arba būna sufasuotos labai dideliais kiekiais... ax.gif

O su kukurūzų burbuolėm... g.gif Tai kiek vakar paieškojau, tai reikia arba nukrapštyti grūdelius nuo burbuolės ir naudoti, kaip ir konservuotus kukurūzus, arba kepti burbuoles orkaitėje ar grilyje smile.gif Vienas receptas pasirodė visai paprastas, bet įdomus:

Kukurūzų burbuolės su česnakais

4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)

Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.

Atsakyti
Sonatina, o kepdama vištą su jogurto padažu naudoji stiklinį indą? O į jį vandens ne kiek nepili ir bulvės nepridega? O be padažo daugiau jokių prieskonių nendaudoji? Šiandien pietums kepsiu, žiūrėsiu, kas gausis. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurgita: 17 rugpjūčio 2006 - 09:13
Spurgita, indą naudoju stiklinį ir vandens nepilu visiškai smile.gif Tik rekomenduoju neprikrauti indo iki pat viršaus, nes kepant labai burbuliuoja ir tuomet išbėga per viršų ir prisvyla dangtis tongue.gif Ir dėl visa ko siūlau padėti po apačia skardą, išklotą kepimo popieriumi, jeigu išbėgtų...
Prieskonių papildomai jokių nededu, bei jei mėgstate aštriau ar tiesiog prieskoniuotai, be abejo gali į berti bet kokių mėgiamų prieskonių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 17, 08:57)
oi miargos taigi pilna visokių visokiausių receptų, gal palikim sonatina ramybeje ir leiskim jai paciai pasirinkti receptus po senovei. nes kitaip tema issigims, o ir receptai nucopinti is kazkur o ne pacios isbandyti manau, kad beverciai. ir dar maldauju, tik nedekit savo receptu, kaip kazkuri cia kazkur siule nustebinti sonatina. pilnas forumas tokiu stebuklu, negadinkim tokios nuostabios temos.



1. As neidejau jokio recepto, parasiau tai juokais, jeigu ka smile.gif

2. Manau, cia ne sveikinimu - pageidavimu koncertas, kur butu galima uzsisakyti "Sonatina, ka pagamint is to, ka pagamint is ano" smile.gif

Reikia skaityti, dziaugtis, bandyti receptus, girtis jei pavyko, guostis jei nelabai.
Tuo ir zavus sis skyrelis, kad niekada nezinai kokio recepto sulauksi: saldziu patiekalu ar mesiniu, blyneliu ar desertu.

P.S. ka reiskia "receptai nucopinti is kazkur o ne pacios isbandyti manau, kad beverciai "? Visi receptai daugiau ar maziau yra nucopinti. Ir tik po to isbandomi kazkiek pakoregavus arba ne. Juk taip ir gimsta sedevrai. Niekas nesedi ir neraso receptu kaip kokiu eilerasciu lotuliukas.gif
Atsakyti
Kalakutienos vyniotinis su sūriu šį sykį gavosi tiesiog nuostabus thumbup.gif valgiau ir norėjosi dar ir dar thumbup.gif
Atsakyti
KEPENIS KARALIŠKAI kepti su dangčiu ar be? blush2.gif
Atsakyti
dute1, smagu, kad vyniotinis pavyko thumbup.gif

Will, kepti reikia neuždengus... Jeigu reikia ką nors uždengti, aš būtinai apie tai parašau smile.gif
Atsakyti
Vištiena padaže pavyko puikiai, tik toks jausmas, kad sūris nuvarvėjo ir prie šonų kai kur prisvilo, ar galėjo taip būti? Gerai, kad daugiau kepiau, nes atvyko netikėtų svečių ir viską suvalgė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 17, 09:33)

O su kukurūzų burbuolėm... g.gif  Tai kiek vakar paieškojau, tai reikia arba nukrapštyti grūdelius nuo burbuolės ir naudoti, kaip ir konservuotus kukurūzus, arba kepti burbuoles orkaitėje ar grilyje smile.gif  Vienas receptas pasirodė visai paprastas, bet įdomus:

Kukurūzų burbuolės su česnakais

4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)

Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.

Dekui sonatina! 4u.gif Labai gera mintis del tos folijos, nes esu kepusi svieste keptuveje tai gerokai prisikankinau.. ax.gif Isbandysiu ir parasysiu kaip sekesi mirksiukas.gif
Atsakyti