ar nebuvo riebu? suri labai megstu, bet nuo riebaus maisto mane pykina.
beje, pargavau kotletus jau atsalusius, tai kur kas skanesni. man karstas maistas musiau netinka.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 15, 11:08)
Sandriuks, tikiuosi šįkart tinginys pavyko geriau... O silikoninis patiesalas picai gal nelabai... Nes tešlą reikėtų dėti į formą ir padaryti kraštelius, o ant patiesalo sunkiai gausis...
Aišku.Patiesalo nenaudosiu Va Varškėtas tinginys gavosi puikus šį kartą,jau kirtom su rytine kava Geri pusryčiai
Shiduh, o aš mėgstu "šlapius" kotletus, prisigėrusius padažo, tad šie man labai patiko Karšto maisto ir aš nemėgstu, ypač karštų cepelinų ir karštos kavos
O paplotėliai visai nebuvo riebūs, į keptuvę pyliau visai nedaug aliejaus Mums labai patiko (vaikai, žinoma, nevalgė )... Tik be reikalo bėriau druskos į įdarą, nes įsivaizdavai, kad kamamberas ir brie nėra sūrūs...
Sandriuks, tai gerai, kad tinginys šį kartą pavyko
O paplotėliai visai nebuvo riebūs, į keptuvę pyliau visai nedaug aliejaus Mums labai patiko (vaikai, žinoma, nevalgė )... Tik be reikalo bėriau druskos į įdarą, nes įsivaizdavai, kad kamamberas ir brie nėra sūrūs...
Sandriuks, tai gerai, kad tinginys šį kartą pavyko
Mes pietums šiandien valgėme kepenis karališkai labai gardu
Sonatina turiu klausimėlį-kur pirkt vasabio miltelių-galą baigiu pasidaryt niekur nerandu.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 15, 13:08)
Sandriuks, tikiuosi šįkart tinginys pavyko geriau... O silikoninis patiesalas picai gal nelabai... Nes tešlą reikėtų dėti į formą ir padaryti kraštelius, o ant patiesalo sunkiai gausis...
IngridaB, kepimo laikas ir temperatūra visgi individualus dalykas, nes orkaitės visos skirtingos... Tiesiog reikėtų stebėti, kas vyksta orkaitėje
Smagu, kad patiekalai patiko
jurattele, ačiū O kokiose formelėse kepei keksiukus? Pagal aprašymą suprantu, kad popierinėse? Popierinės nėra skirtos kepti vien tik jose. Jos skirtos įdėti į metalines formeles, kad nereikėtų tepti riebalais... Na, blogiausiu atveju, jas reikėjo sudėti kelias vieną į kitą, kad laikytų formą...
IngridaB, kepimo laikas ir temperatūra visgi individualus dalykas, nes orkaitės visos skirtingos... Tiesiog reikėtų stebėti, kas vyksta orkaitėje
Smagu, kad patiekalai patiko
jurattele, ačiū O kokiose formelėse kepei keksiukus? Pagal aprašymą suprantu, kad popierinėse? Popierinės nėra skirtos kepti vien tik jose. Jos skirtos įdėti į metalines formeles, kad nereikėtų tepti riebalais... Na, blogiausiu atveju, jas reikėjo sudėti kelias vieną į kitą, kad laikytų formą...
Aha formytės buvo popierinės, o aš tundra galvojau, kad tiks , nu reiks kokias 3-4 sudeti manau nieko iškeps Ačiū
Radau šaldytuve pradėtą skardinę konservuotų kriaušių, tad, kad nereikėtų išmesti, iškepiau skanių pyragėlių
Pyragėliai su kriaušėmis
1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos
2 nedidelės kriaušės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
2 v. š. aviečių džemo
cukraus pudros
Atšildyti tešlą kambario temperatūroje.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Sumaišyti kriaušes su aviečių džemu.
Tešlą iškočioti ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Išpjauti 10 cm skersmens skrituliukus. Į centrą dėti po nubrauktą šaukštelį įdaro. Kraštus patepti vandeniu, perlenkti pusiau ir užspausti. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 12 15 min. arba kol gražiai išsipūs ir pagels. Pabarstyti cukraus pudra.
P. S. labai vykęs kriaušių ir aviečių derinys... Aviečių džemo neturėjau, tad saują šaldytų aviečių atšildžiau ir blenderiu sutryniau su šaukštu cukraus... Jeigu naudosite konservuotas kriaušes, reikėtų prieš tai gerai nuvarvinti sietelyje. Labai paprasta ir skanu
Pyragėliai su kriaušėmis
1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos
2 nedidelės kriaušės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
2 v. š. aviečių džemo
cukraus pudros
Atšildyti tešlą kambario temperatūroje.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Sumaišyti kriaušes su aviečių džemu.
Tešlą iškočioti ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Išpjauti 10 cm skersmens skrituliukus. Į centrą dėti po nubrauktą šaukštelį įdaro. Kraštus patepti vandeniu, perlenkti pusiau ir užspausti. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 12 15 min. arba kol gražiai išsipūs ir pagels. Pabarstyti cukraus pudra.
P. S. labai vykęs kriaušių ir aviečių derinys... Aviečių džemo neturėjau, tad saują šaldytų aviečių atšildžiau ir blenderiu sutryniau su šaukštu cukraus... Jeigu naudosite konservuotas kriaušes, reikėtų prieš tai gerai nuvarvinti sietelyje. Labai paprasta ir skanu
ir as kai atostogavau leidau pasikuliniariauti
taigi dariau varskini tingini super, labai megstu varske o cia jos tiek daug
ir kotletus su cukinija viskas labai skanu
aciu, jauciuosiu kulinare
taigi dariau varskini tingini super, labai megstu varske o cia jos tiek daug
ir kotletus su cukinija viskas labai skanu
aciu, jauciuosiu kulinare
nu jau koks skanus keksas su kiausiniu likeriu gavos vyras vakar vos viso nesuvalge tai pasidejau kelis gabaliukus sau i sali su kava siandienai is ryto . Kepenys karaliskai irgi tikras skanumelis , tikrai sonatina tavo receptai tokie nesudetingi skanus , kita karta kai kepsiu keksa naudosiu ta keksine apvalia forma manau iskeps tolygiau, nes dabar naudojau pailga tai jis man kaip iskilo sudvigubejo tiesiog , bet vistiek labai labai skanus
Mačiau receptą su sezamo sėklomis ir labai noriu pasigaminti, juolab, kad jau teko ragauti paukštienos su sezamu- skonis fantastiškas , bet susidūriau su problema: KUR RASTI tų sėklų? Šiandien buvau net Akropolio Maximoje- nėra Arba ne ten ieškau Žiūrėjau kruopų skyriuje ir dar peržvelgiau prieskonius