siandien pas mane sonatinos meniu , pusryciai bananiniai blynai, niam niam vaikui labai patiko o jis labai isrankus, vakarienei kepenys karaliskai o desertui keksas su kiausininiu likeriu
Sonatina, ar kepant žuvį prancūziškai būtina į kepimo skardą dėti foiją? Jei skarda tefloninė gal nebūtina? Ir dar ar foliją reikia patepti aliejumi prieš dedant žuvį?
Šįvakar valgėme "picą"
Bulvinė pica su tunu
1,5 kg bulvių
4 v. š. aliejaus
4 dideli pomidorai
2 skiltelės česnako
2 a. š. raudonėlio
2 skardinės tuno savose sultyse
1 svogūno galva
250 g mocarelos
100 g miltų
80 g juodųjų alyvuogių
80 g tarkuoto parmezano
petražolių, baziliko
druskos, pipirų
Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir sutrinti įbėrus 2 a. š. druskos 2 v. š. aliejaus. Leisti šiek tiek ataušti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą.
Pomidorus nulupti (prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu), supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į sietą ir leisti nuvarvėti sultims. Česnaką išspausti spaudykle ir sumaišyti su pomidorais, įberti pipirų ir raudonėlio.
Nupilti skysti nuo tuno ir įmaišyti į pomidorus.
Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Skardą patepti aliejumi ir iškloti tešlą, suformuojant neaukštus kraštelius. Kepti apie 10 min.
Išimti iš orkaitės, paskleisti pomidorų tuno masę, pasūdyti, išdėlioti svogūno riekeles ir plonai supjaustytą mocarelą. Išdėlioti alyvuoges, apšlakstyti 2 v. š. aliejaus ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Kepti 20 25 min.
Išimti iš orkaitės, leisti ataušti 5 min. ir pabarstyti smulkintais žalumynais.
P. S. bulvių namie nebuvo, tad padariau tešlą pagal šį receptą. Alyvuogių irgi neturėjau, o vietoje parmezano užbėriau olandų fermentinio sūrio. O žalumynų tiesiog nespėjau užberti, nes labai norėjosi valgyti... Labai skanu
Bulvinė pica su tunu
1,5 kg bulvių
4 v. š. aliejaus
4 dideli pomidorai
2 skiltelės česnako
2 a. š. raudonėlio
2 skardinės tuno savose sultyse
1 svogūno galva
250 g mocarelos
100 g miltų
80 g juodųjų alyvuogių
80 g tarkuoto parmezano
petražolių, baziliko
druskos, pipirų
Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir sutrinti įbėrus 2 a. š. druskos 2 v. š. aliejaus. Leisti šiek tiek ataušti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą.
Pomidorus nulupti (prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu), supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į sietą ir leisti nuvarvėti sultims. Česnaką išspausti spaudykle ir sumaišyti su pomidorais, įberti pipirų ir raudonėlio.
Nupilti skysti nuo tuno ir įmaišyti į pomidorus.
Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Skardą patepti aliejumi ir iškloti tešlą, suformuojant neaukštus kraštelius. Kepti apie 10 min.
Išimti iš orkaitės, paskleisti pomidorų tuno masę, pasūdyti, išdėlioti svogūno riekeles ir plonai supjaustytą mocarelą. Išdėlioti alyvuoges, apšlakstyti 2 v. š. aliejaus ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Kepti 20 25 min.
Išimti iš orkaitės, leisti ataušti 5 min. ir pabarstyti smulkintais žalumynais.
P. S. bulvių namie nebuvo, tad padariau tešlą pagal šį receptą. Alyvuogių irgi neturėjau, o vietoje parmezano užbėriau olandų fermentinio sūrio. O žalumynų tiesiog nespėjau užberti, nes labai norėjosi valgyti... Labai skanu
Atrodo labai skaniai bulvinė pica ir būtinai išmėginsiu, tik vietoje tuno dėsiu ką nors kitką
Sonatina, o tame kekse su kiaušininiu likeriu tau nesijaučia alkoholio skonio
Sonatina, o tame kekse su kiaušininiu likeriu tau nesijaučia alkoholio skonio
chanell, tikiuosi ir kepenys, ir keksas patiko
Spurgita, folija, manau, reikia iškloti, kad nebūtų problemų išplauti skardą, nes sūris su majonezu linkę labai prikepti... Folijos niekuo tepti nereikia
dute1, ne, alkoholis tikrai nesijaučia O į picą, žinoma, gali dėti ką tik nori... Neparašiau, bet į tuno masę dar įdėjau smulkiai pjaustyto saliamio...
boruzka, smagu, kad receptai patiko
Spurgita, folija, manau, reikia iškloti, kad nebūtų problemų išplauti skardą, nes sūris su majonezu linkę labai prikepti... Folijos niekuo tepti nereikia
dute1, ne, alkoholis tikrai nesijaučia O į picą, žinoma, gali dėti ką tik nori... Neparašiau, bet į tuno masę dar įdėjau smulkiai pjaustyto saliamio...
boruzka, smagu, kad receptai patiko
Nu šian aš dariau antrą kartą "Varškėtą tinginį" pirmą kart gavosi ne kaip,tai tikiuosi ryt ragausim skanų Va tą picą ryt tikrai kepsiu ir išmėginsiu aš tą savo silikoninį patiesalą Vis neprisiruošiu, nežinau kokį brudą nusipirkus
Kepiau sekmadienį varškines bandeles.Išbandžiau tefloninę formą bandelėms.Tai gal truputi ir perkepiau,gavosi kietokos.Vis atrodė dar nepageltę.Gal tefloninėje formoje ilgiau reikia kepti?Kaip recepte rašoma 15-18 minučių.Dar išbandžiau jogurines bandeles.Kepaiu su vaniliniu pudingu ir greitą pyragą su vyšniomis pabandžiau.Vaikams viskas suėjo.O dar vakar važiavome į Rygą,tai kelionei viskas labai tiko.
Bandysiu ryte bananninius blynus ir keksą su kriaušėmis.Tik sulčių dėsiu byšnių,nes be proto prisigarinau ir kriaušes šviežias,nes jau parsidėjo sezonas kraiušių.Reikia kažkur panaudoti.
Bandysiu ryte bananninius blynus ir keksą su kriaušėmis.Tik sulčių dėsiu byšnių,nes be proto prisigarinau ir kriaušes šviežias,nes jau parsidėjo sezonas kraiušių.Reikia kažkur panaudoti.
Sonatina ačiū už tikrai skanius ir nesudėtingus receptus
Laaabai patiko žuvis prancūziškai , tai namuose jau 3 kartsu dariau, ir dar nuvažiavusi pas brolį, ir liuks varškinis tinginys , tik nzn kepiau uogų ir grietinės keksiukus, ir įdėjau į firmites ir jos pasileido, bet skonis buvo labai skanūs, galvoju ar formitės negeros (prikau Tomas filips), o gal tešla turi būti tirštesnė
Jau ir vyras sako pažiūrėk gal ko naujo yra
Laaabai patiko žuvis prancūziškai , tai namuose jau 3 kartsu dariau, ir dar nuvažiavusi pas brolį, ir liuks varškinis tinginys , tik nzn kepiau uogų ir grietinės keksiukus, ir įdėjau į firmites ir jos pasileido, bet skonis buvo labai skanūs, galvoju ar formitės negeros (prikau Tomas filips), o gal tešla turi būti tirštesnė
Jau ir vyras sako pažiūrėk gal ko naujo yra
Sandriuks, tikiuosi šįkart tinginys pavyko geriau... O silikoninis patiesalas picai gal nelabai... Nes tešlą reikėtų dėti į formą ir padaryti kraštelius, o ant patiesalo sunkiai gausis...
IngridaB, kepimo laikas ir temperatūra visgi individualus dalykas, nes orkaitės visos skirtingos... Tiesiog reikėtų stebėti, kas vyksta orkaitėje
Smagu, kad patiekalai patiko
jurattele, ačiū O kokiose formelėse kepei keksiukus? Pagal aprašymą suprantu, kad popierinėse? Popierinės nėra skirtos kepti vien tik jose. Jos skirtos įdėti į metalines formeles, kad nereikėtų tepti riebalais... Na, blogiausiu atveju, jas reikėjo sudėti kelias vieną į kitą, kad laikytų formą...
IngridaB, kepimo laikas ir temperatūra visgi individualus dalykas, nes orkaitės visos skirtingos... Tiesiog reikėtų stebėti, kas vyksta orkaitėje
Smagu, kad patiekalai patiko
jurattele, ačiū O kokiose formelėse kepei keksiukus? Pagal aprašymą suprantu, kad popierinėse? Popierinės nėra skirtos kepti vien tik jose. Jos skirtos įdėti į metalines formeles, kad nereikėtų tepti riebalais... Na, blogiausiu atveju, jas reikėjo sudėti kelias vieną į kitą, kad laikytų formą...
Šį rytą norėjau kepti blynus, bet pasibaigė pienas... , tad pusryčiams gavosi štai kas...
Kepti paplotėliai su sūriu
Tešlai
125 ml rūgštaus pieno (kefyro, pasukų)
1 kiaušinis
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
~ 300 g miltų
Įdarui
300 g bet kokio sūrio asorti (feta, ementalis, čedaras, kamamberas ir t. t.)
1 v. š. smulkintų svogūnų laiškų
1 v. š. kapotų petražolių
1/ 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/ 2 - 1 a. š. druskos (jei reikės)
Sumaišyti kefyrą su lengvai išplaktu kiaušiniu, suberti cukrų ir druską. Gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda. Dalimis persijoti miltus į kefyro masę. Užminkyti elastingą nekietą tešlą. Dėti į aliejumi pateptą indą ir uždengus plėvele palaikyti kambario temperatūroje 1 val.
Įdarui sutarkuoti sūrius. Sumaišyti su žalumynais, pipirais ir druska.
Tešlą padalinti į 8 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 2 3 mm storio apskritimą. Ant viršaus dėti įdarą, išlyginti ir uždengti kitu tešlos apskritimu. Prispausti kraštus ir nupjauti likusią tešlą.
Kepti ant vidutinės ugnies šlakelyje sviesto ar aliejaus po 3 min. iš kiekvienos pusės.
P. S. sūrį galima naudoti bet kokį... Aš šį kartą turėjau užsilikusio kamambero ir brie... Jeigu sūriai nesūdyti, tada į įdarą reikėtų įdėti druskos, o jeigu sūrus nesūdyti... Svogūnų laiškų neturėjau, tad įdėjau smulkiai supjaustytą nedidelę svogūno galvutę... Vietoje kefyro naudojau natūralų jogurtą...
Svarbu plonai iškočioti tešlą. Aš tešlą kočiojau ne ant miltais pabarstyto paviršiaus, o ant šiek tiek patepto aliejumi, nes paskui kepant keptuvėje miltai nuo paviršiaus svyla...
Tešla turėtų būti labai minkšta, geriau šiek tiek limpanti prie rankų, kitaip paplotėliai bus kieti...
Sudėjus ant lakšto įdarą ir uždengus kitu lakštu galima tiesiog išspausti paplotėlį puodo dangčiu
Kepti paplotėliai su sūriu
Tešlai
125 ml rūgštaus pieno (kefyro, pasukų)
1 kiaušinis
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
~ 300 g miltų
Įdarui
300 g bet kokio sūrio asorti (feta, ementalis, čedaras, kamamberas ir t. t.)
1 v. š. smulkintų svogūnų laiškų
1 v. š. kapotų petražolių
1/ 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/ 2 - 1 a. š. druskos (jei reikės)
Sumaišyti kefyrą su lengvai išplaktu kiaušiniu, suberti cukrų ir druską. Gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda. Dalimis persijoti miltus į kefyro masę. Užminkyti elastingą nekietą tešlą. Dėti į aliejumi pateptą indą ir uždengus plėvele palaikyti kambario temperatūroje 1 val.
Įdarui sutarkuoti sūrius. Sumaišyti su žalumynais, pipirais ir druska.
Tešlą padalinti į 8 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 2 3 mm storio apskritimą. Ant viršaus dėti įdarą, išlyginti ir uždengti kitu tešlos apskritimu. Prispausti kraštus ir nupjauti likusią tešlą.
Kepti ant vidutinės ugnies šlakelyje sviesto ar aliejaus po 3 min. iš kiekvienos pusės.
P. S. sūrį galima naudoti bet kokį... Aš šį kartą turėjau užsilikusio kamambero ir brie... Jeigu sūriai nesūdyti, tada į įdarą reikėtų įdėti druskos, o jeigu sūrus nesūdyti... Svogūnų laiškų neturėjau, tad įdėjau smulkiai supjaustytą nedidelę svogūno galvutę... Vietoje kefyro naudojau natūralų jogurtą...
Svarbu plonai iškočioti tešlą. Aš tešlą kočiojau ne ant miltais pabarstyto paviršiaus, o ant šiek tiek patepto aliejumi, nes paskui kepant keptuvėje miltai nuo paviršiaus svyla...
Tešla turėtų būti labai minkšta, geriau šiek tiek limpanti prie rankų, kitaip paplotėliai bus kieti...
Sudėjus ant lakšto įdarą ir uždengus kitu lakštu galima tiesiog išspausti paplotėlį puodo dangčiu