Šįvakar valgėme "picą"
Bulvinė pica su tunu1,5 kg bulvių
4 v. š. aliejaus
4 dideli pomidorai
2 skiltelės česnako
2 a. š. raudonėlio
2 skardinės tuno savose sultyse
1 svogūno galva
250 g mocarelos
100 g miltų
80 g juodųjų alyvuogių
80 g tarkuoto parmezano
petražolių, baziliko
druskos, pipirų
Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir sutrinti įbėrus 2 a. š. druskos 2 v. š. aliejaus. Leisti šiek tiek ataušti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą.
Pomidorus nulupti (prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu), supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į sietą ir leisti nuvarvėti sultims. Česnaką išspausti spaudykle ir sumaišyti su pomidorais, įberti pipirų ir raudonėlio.
Nupilti skysti nuo tuno ir įmaišyti į pomidorus.
Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Skardą patepti aliejumi ir iškloti tešlą, suformuojant neaukštus kraštelius. Kepti apie 10 min.
Išimti iš orkaitės, paskleisti pomidorų tuno masę, pasūdyti, išdėlioti svogūno riekeles ir plonai supjaustytą mocarelą. Išdėlioti alyvuoges, apšlakstyti 2 v. š. aliejaus ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Kepti 20 25 min.
Išimti iš orkaitės, leisti ataušti 5 min. ir pabarstyti smulkintais žalumynais.
P. S. bulvių namie nebuvo, tad padariau tešlą pagal
šį receptą. Alyvuogių irgi neturėjau, o vietoje parmezano užbėriau olandų fermentinio sūrio. O žalumynų tiesiog nespėjau užberti, nes labai norėjosi valgyti...
![tongue.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/tongue.gif)
Labai skanu