Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

siandien pas mane sonatinos meniu 4u.gif , pusryciai bananiniai blynai, niam niam vaikui labai patiko 4u.gif o jis labai isrankus, vakarienei kepenys karaliskai o desertui keksas su kiausininiu likeriu biggrin.gif
Atsakyti
Sonatina, ar kepant žuvį prancūziškai būtina į kepimo skardą dėti foiją? Jei skarda tefloninė gal nebūtina? Ir dar ar foliją reikia patepti aliejumi prieš dedant žuvį?
Atsakyti
Šįvakar valgėme "picą" smile.gif

user posted image

Bulvinė „pica“ su tunu

1,5 kg bulvių
4 v. š. aliejaus
4 dideli pomidorai
2 skiltelės česnako
2 a. š. raudonėlio
2 skardinės tuno savose sultyse
1 svogūno galva
250 g mocarelos
100 g miltų
80 g juodųjų alyvuogių
80 g tarkuoto parmezano
petražolių, baziliko
druskos, pipirų

Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir sutrinti įbėrus 2 a. š. druskos 2 v. š. aliejaus. Leisti šiek tiek ataušti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą.
Pomidorus nulupti (prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu), supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į sietą ir leisti nuvarvėti sultims. Česnaką išspausti spaudykle ir sumaišyti su pomidorais, įberti pipirų ir raudonėlio.
Nupilti skysti nuo tuno ir įmaišyti į pomidorus.
Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Skardą patepti aliejumi ir iškloti tešlą, suformuojant neaukštus kraštelius. Kepti apie 10 min.
Išimti iš orkaitės, paskleisti pomidorų – tuno masę, pasūdyti, išdėlioti svogūno riekeles ir plonai supjaustytą mocarelą. Išdėlioti alyvuoges, apšlakstyti 2 v. š. aliejaus ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Kepti 20 – 25 min.
Išimti iš orkaitės, leisti ataušti 5 min. ir pabarstyti smulkintais žalumynais.

P. S. bulvių namie nebuvo, tad padariau tešlą pagal šį receptą. Alyvuogių irgi neturėjau, o vietoje parmezano užbėriau olandų fermentinio sūrio. O žalumynų tiesiog nespėjau užberti, nes labai norėjosi valgyti... tongue.gif Labai skanu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Atrodo labai skaniai bulvinė pica ir būtinai išmėginsiu, tik vietoje tuno dėsiu ką nors kitką 4u.gif
Sonatina, o tame kekse su kiaušininiu likeriu tau nesijaučia alkoholio skonio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dute1: 14 rugpjūčio 2006 - 19:22
Sonatina as tik vakar atradau tavuosius repetus bet didelis aciu tau 4u.gif vakar kepiau kotletus su sulfe kepurelemis gavosi tikrai skanus thumbup.gif siandien vakarienei sveitem greitaji pyraga ax.gif as dejau raudonu serbentu si karta bet kita karta deciau saldesnes uogas nes buvo truputi per rugstu
Atsakyti
chanell, tikiuosi ir kepenys, ir keksas patiko smile.gif

Spurgita, folija, manau, reikia iškloti, kad nebūtų problemų išplauti skardą, nes sūris su majonezu linkę labai prikepti... Folijos niekuo tepti nereikia 4u.gif

dute1, ne, alkoholis tikrai nesijaučia smile.gif O į picą, žinoma, gali dėti ką tik nori... Neparašiau, bet į tuno masę dar įdėjau smulkiai pjaustyto saliamio... rolleyes.gif

boruzka, smagu, kad receptai patiko smile.gif
Atsakyti
Nu šian aš dariau antrą kartą "Varškėtą tinginį" pirmą kart gavosi ne kaip,tai tikiuosi ryt ragausim skanų blush2.gif Va tą picą ryt tikrai kepsiu ir išmėginsiu aš tą savo silikoninį patiesalą ax.gif Vis neprisiruošiu, nežinau kokį brudą nusipirkus g.gif
Atsakyti
Kepiau sekmadienį varškines bandeles.Išbandžiau tefloninę formą bandelėms.Tai gal truputi ir perkepiau,gavosi kietokos.Vis atrodė dar nepageltę.Gal tefloninėje formoje ilgiau reikia kepti?Kaip recepte rašoma 15-18 minučių.Dar išbandžiau jogurines bandeles.Kepaiu su vaniliniu pudingu ir greitą pyragą su vyšniomis pabandžiau.Vaikams viskas suėjo.O dar vakar važiavome į Rygą,tai kelionei viskas labai tiko. thumbup.gif
Bandysiu ryte bananninius blynus ir keksą su kriaušėmis.Tik sulčių dėsiu byšnių,nes be proto prisigarinau ir kriaušes šviežias,nes jau parsidėjo sezonas kraiušių.Reikia kažkur panaudoti. g.gif
Atsakyti
Sonatina ačiū notworthy.gif už tikrai skanius ir nesudėtingus receptus 4u.gif
Laaabai patiko žuvis prancūziškai bigsmile.gif , tai namuose jau 3 kartsu dariau, ir dar nuvažiavusi pas brolį, ir liuks varškinis tinginys thumbup.gif , tik nzn kepiau uogų ir grietinės keksiukus, ir įdėjau į firmites ir jos pasileido, bet skonis buvo labai skanūs, galvoju ar formitės negeros (prikau Tomas filips), o gal tešla turi būti tirštesnė g.gif
Jau ir vyras sako pažiūrėk gal ko naujo yra lotuliukas.gif
Atsakyti
Sandriuks, tikiuosi šįkart tinginys pavyko geriau... g.gif O silikoninis patiesalas picai gal nelabai... Nes tešlą reikėtų dėti į formą ir padaryti kraštelius, o ant patiesalo sunkiai gausis... g.gif

IngridaB, kepimo laikas ir temperatūra visgi individualus dalykas, nes orkaitės visos skirtingos... Tiesiog reikėtų stebėti, kas vyksta orkaitėje smile.gif
Smagu, kad patiekalai patiko 4u.gif

jurattele, ačiū 4u.gif O kokiose formelėse kepei keksiukus? Pagal aprašymą suprantu, kad popierinėse? Popierinės nėra skirtos kepti vien tik jose. Jos skirtos įdėti į metalines formeles, kad nereikėtų tepti riebalais... Na, blogiausiu atveju, jas reikėjo sudėti kelias vieną į kitą, kad laikytų formą...
Atsakyti
kepiau kotletus su sufle, nu man nilabai nilabai, as megstu labiau apskrudusius, a sveciai sake, kad saknu, bet kas jiems belieka biggrin.gif o gal reikejo ilgiau kept?
Atsakyti
Šį rytą norėjau kepti blynus, bet pasibaigė pienas... unsure.gif , tad pusryčiams gavosi štai kas... rolleyes.gif

user posted image

Kepti paplotėliai su sūriu

Tešlai
125 ml rūgštaus pieno (kefyro, pasukų)
1 kiaušinis
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
~ 300 g miltų

Įdarui
300 g bet kokio sūrio asorti (feta, ementalis, čedaras, kamamberas ir t. t.)
1 v. š. smulkintų svogūnų laiškų
1 v. š. kapotų petražolių
1/ 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/ 2 - 1 a. š. druskos (jei reikės)

Sumaišyti kefyrą su lengvai išplaktu kiaušiniu, suberti cukrų ir druską. Gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda. Dalimis persijoti miltus į kefyro masę. Užminkyti elastingą nekietą tešlą. Dėti į aliejumi pateptą indą ir uždengus plėvele palaikyti kambario temperatūroje 1 val.

Įdarui sutarkuoti sūrius. Sumaišyti su žalumynais, pipirais ir druska.

Tešlą padalinti į 8 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 2 – 3 mm storio apskritimą. Ant viršaus dėti įdarą, išlyginti ir uždengti kitu tešlos apskritimu. Prispausti kraštus ir nupjauti likusią tešlą.
Kepti ant vidutinės ugnies šlakelyje sviesto ar aliejaus po 3 min. iš kiekvienos pusės.

P. S. sūrį galima naudoti bet kokį... Aš šį kartą turėjau užsilikusio kamambero ir brie... Jeigu sūriai nesūdyti, tada į įdarą reikėtų įdėti druskos, o jeigu sūrus – nesūdyti... Svogūnų laiškų neturėjau, tad įdėjau smulkiai supjaustytą nedidelę svogūno galvutę... Vietoje kefyro naudojau natūralų jogurtą...
Svarbu plonai iškočioti tešlą. Aš tešlą kočiojau ne ant miltais pabarstyto paviršiaus, o ant šiek tiek patepto aliejumi, nes paskui kepant keptuvėje miltai nuo paviršiaus svyla...
Tešla turėtų būti labai minkšta, geriau šiek tiek limpanti prie rankų, kitaip paplotėliai bus kieti...
Sudėjus ant lakšto įdarą ir uždengus kitu lakštu galima tiesiog išspausti paplotėlį puodo dangčiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 15 rugpjūčio 2006 - 16:19