O aš vakar vėl kepiau Greitąjį pyragą su uogomis (su kuriuo susimoviau pirmą kartą ). Nulėkiau į pardę, nusipirkau negilią kepimo skardelę banguotis kraštais. Pyragas gavosi liuks . Bet....yra viena blogybė , šiandien sporto klube užlipus ant svarstyklių manęs vos apopleksija neištiko . Va ką reiškia skanūs pyragai .
Shiduh, su miltais visuomet reikia atsargiai - šiek tiek per daug ir tešla bus kieta...
O sriubas verdu gana retai... Dažniausiai padarau kukulius iš faršo, apverdu, o tada prikraunu daržovių visokių, įberiu sultinio kubelį ir viskas Kaskart sriuba gaunasi vis kitokia Kartais dar įberiu smulkių makaronų, ryžių ar lęšių
O kaip darau šaltibarščius, kažkada rašiau štai čia
Sandriuks, na ir košmarai tave kankina
Nome, aha, svarstyklės yra blogis
O sriubas verdu gana retai... Dažniausiai padarau kukulius iš faršo, apverdu, o tada prikraunu daržovių visokių, įberiu sultinio kubelį ir viskas Kaskart sriuba gaunasi vis kitokia Kartais dar įberiu smulkių makaronų, ryžių ar lęšių
O kaip darau šaltibarščius, kažkada rašiau štai čia
Sandriuks, na ir košmarai tave kankina
Nome, aha, svarstyklės yra blogis
Kepiau "bandeles" pagal šį receptą tik iš puses normos. Nesigavo taip suformuot, tai dariau maždaug kaip kibinus mažiukus. Įdaras iš apkeptų šparaginių pupelių, pomidoro, svogūno, morkos, trupučio agurko, pomidorų padažo ir kario.
Labai skanu , tešla tokia puri gavosi
Labai skanu , tešla tokia puri gavosi
Kepiau "Balandėlių" apkepą. Druskos irgi nedėjau, bet kepindama mėsą į ją įbėriau "Vegetos". Šiaip būtų visai nieko, bet vis tik man trūko prieskonių, tai kitą kartą prieskoniais ir kopūstus barstysiu. Nors vyrui ir šį kartą patiko. Dar kepiau keksą su kiaušininiu likeriu. Na aš labiau mėgstu "drėgnesnius" pyragus, o šis man bent jau gavosi gana sausokas, bet vyras su pienu šveitė, kad net ausys raitėsi
ką tik iškepiau pusryčiam varškinių blynų tik pastebėjimas: per daug pieno pagal receptą, gavosi kaip lietinių blynų tešla.
dėjau varškę su skoniu (kaip aš sakau), t.y. varškę su vyšnių uogiene ar kaip ten. tai gavosi
dėjau varškę su skoniu (kaip aš sakau), t.y. varškę su vyšnių uogiene ar kaip ten. tai gavosi
Dariau cukiniju pyraga- tik sikart be teslos. Niu labai skanu!
Vakar pabandžiau daryti varškės tinginį, tai turbūt padariau kažkokią klaidą kad jaučiasi sviestas. O kuo gi jūs išplakate sviestą iki purumo?
Shiduh, nuorodą įdėjau
Čika, aš formavau taip: į tešlos apskritimo vidurį dėjau įdarą, tada viršų suspaudžiau panašiai, kaip kibinams (tik be išraitymų), tada rankomis švelniai spausdama tiesiog suformavau bandelę ir dėjau siūle žemyn
dute1, prieskoniai labai individualus dalykas... Jeigu žinai, kad mėgsti su daugiau prieskonių, tai visada jų ir dėk daugiau
O šis keksas man neatrodo sausas... Jau nemažai kartų jį kepiau Na bet čia irgi skonio klausimas
krika, šiuos blynus kepu daugybę metų ir pieną paprastai pilu iš akies, bet prieš rašydama receptą pamatavau Gal tik nepaminėjau, kad miltų dedu kupinus šaukštus.. O jeigu dar pritarkuoju obuolių į tešlą, tai tirštumas būna pats tas
taibent1, smagu, kad patiko
Mergele, sviestą iki purumo plaku mikseriu apie 5 minutes
Čika, aš formavau taip: į tešlos apskritimo vidurį dėjau įdarą, tada viršų suspaudžiau panašiai, kaip kibinams (tik be išraitymų), tada rankomis švelniai spausdama tiesiog suformavau bandelę ir dėjau siūle žemyn
dute1, prieskoniai labai individualus dalykas... Jeigu žinai, kad mėgsti su daugiau prieskonių, tai visada jų ir dėk daugiau
O šis keksas man neatrodo sausas... Jau nemažai kartų jį kepiau Na bet čia irgi skonio klausimas
krika, šiuos blynus kepu daugybę metų ir pieną paprastai pilu iš akies, bet prieš rašydama receptą pamatavau Gal tik nepaminėjau, kad miltų dedu kupinus šaukštus.. O jeigu dar pritarkuoju obuolių į tešlą, tai tirštumas būna pats tas
taibent1, smagu, kad patiko
Mergele, sviestą iki purumo plaku mikseriu apie 5 minutes
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 14, 13:05)
Mergele, sviestą iki purumo plaku mikseriu apie 5 minutes
aš mikserio neturiu, tai plakiau blenderiu
Varškinis tinginys yra tiesiog nuostabu Neturėjau cukraus (jį laikom tik dėl svečių, tai nepastebėjau kada anas ištirpo), tai dėjau cukraus pudrą. Nemėgstu razinų tai pakeičiau kepintomis saulėgrąžomis. Dariau su konservuotais ananasais. Skanuuu.... ir svarbiausia, kad paprasta.
Aš išsuku paprasčiausiai su šaukštu (visokius mikserius ir kitus pribumbasus paskui dar plaut reikia nemėgti aš).
Sonatina, Rissoto su vištiena darant ryžius dedi nevirtus? nuplikyti karštu vandeniu nereikia?
QUOTE(Mergelė @ 2006 08 14, 11:44)
O kuo gi jūs išplakate sviestą iki purumo?
Aš išsuku paprasčiausiai su šaukštu (visokius mikserius ir kitus pribumbasus paskui dar plaut reikia nemėgti aš).
Sonatina, Rissoto su vištiena darant ryžius dedi nevirtus? nuplikyti karštu vandeniu nereikia?
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 12, 11:13)
garbane, dėl kriaušių kiekio aš iki šiol abejoju Aš sudedu visą didelę skardinę - gaunasi kriaušės tešloje, bet man labai skanu, kai daug vaisių pyrage... Dar pamėginsiu išsiaiškinti tiksliau su receptu autore. O kaip tau pavyko?
Pavyko pavyko. Gavosi skanus keksas. Tik kita karta planuoju det dar maziau tos sokoladines teslos. Tada liks daugiau baltosios - taigi ir kriausiu daugiau galesiu sudet. Bet vistiek siek tiek maziau nei kad recepte parasyta..
Aciu sonatina