Solle, ačiū O dėl sojos padažo - tai nedėk jo išvis ir tiek, jo ten gi tik du šaukštai ir jokio esminio vaidmens jis nevaidina, manau... Įpilk Worcestershire padažo, saldaus čili padažo ar kokio nors kito mėgiamo padažo. O gali ir visai nieko nepilti
Mil@na, stazyte, smagu, kad vyniotinis patiko
chanell, sviesto šiame recepte negalima tirpinti. Jį minkštą (kambario temperatūros) reikia išsukti (išplakti mikseriu) su cukrumi. Kai reikia sviestą su cukrumi išplakti iki purumo, aš plaku ~ 5 min.
Sandriuks, o kaip in English buvo parašyta apie tavo pirkinį? Koks pavadinimas? Nes silikoninis kilimėlis - tai ne popierius kepimui. Jį tik galima naudoti vietoje kepimo popieriaus... Aš ant savo kilimėlio kepu viską - ir saldumynus, ir ne tik
Na ten ir parašyta Oven sheet reikės išbandyt ir žinosiu
ka tik prisidariau mocarelos verinuku, tiesa negavau putpeliu kiausiniu, tai dejau mazus gabaliukus paprastu, nu bet labai skanu ir grazu, niekada nebuciau pagalvojus, kad sviezias bazilikas gali suteikti patiekalui toki nuostabu skoni.
dar norejau pasakyt, kad labai nuostabus. sonatina, tavo svenciu aprasymai. buciau baisiai dekinga, jei ir toliau savo ruostus baliukus aprasynetum, nes amzinai pristingu ideju.
dar norejau pasakyt, kad labai nuostabus. sonatina, tavo svenciu aprasymai. buciau baisiai dekinga, jei ir toliau savo ruostus baliukus aprasynetum, nes amzinai pristingu ideju.
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 12, 09:09)
Solle, ačiū O dėl sojos padažo - tai nedėk jo išvis ir tiek, jo ten gi tik du šaukštai ir jokio esminio vaidmens jis nevaidina, manau... Įpilk Worcestershire padažo, saldaus čili padažo ar kokio nors kito mėgiamo padažo. O gali ir visai nieko nepilti
Mil@na, stazyte, smagu, kad vyniotinis patiko
chanell, sviesto šiame recepte negalima tirpinti. Jį minkštą (kambario temperatūros) reikia išsukti (išplakti mikseriu) su cukrumi. Kai reikia sviestą su cukrumi išplakti iki purumo, aš plaku ~ 5 min.
Sandriuks, o kaip in English buvo parašyta apie tavo pirkinį? Koks pavadinimas? Nes silikoninis kilimėlis - tai ne popierius kepimui. Jį tik galima naudoti vietoje kepimo popieriaus... Aš ant savo kilimėlio kepu viską - ir saldumynus, ir ne tik
Mil@na, stazyte, smagu, kad vyniotinis patiko
chanell, sviesto šiame recepte negalima tirpinti. Jį minkštą (kambario temperatūros) reikia išsukti (išplakti mikseriu) su cukrumi. Kai reikia sviestą su cukrumi išplakti iki purumo, aš plaku ~ 5 min.
Sandriuks, o kaip in English buvo parašyta apie tavo pirkinį? Koks pavadinimas? Nes silikoninis kilimėlis - tai ne popierius kepimui. Jį tik galima naudoti vietoje kepimo popieriaus... Aš ant savo kilimėlio kepu viską - ir saldumynus, ir ne tik
aciu sonatina, as taip ir galvojau, kad ji reikejo minksta issukti, kituose kepiniuose taip ir darysiu
ką tik iškepiau kotletų su suflė.
pirmas pastebėjimas lyg ir užklausimas ar nereikėjo dėti batono į faršą ar džiūvesėlių kai pį tikrus kotletus?
antras - dariau per plonus kotletus, tai bekepdamai dar susileido.
gaila skonio nepajutau - po anginos operacijos esu, tad nelabai galėjau ir valgyti, bet MB sakė skanu
pirmas pastebėjimas lyg ir užklausimas ar nereikėjo dėti batono į faršą ar džiūvesėlių kai pį tikrus kotletus?
antras - dariau per plonus kotletus, tai bekepdamai dar susileido.
gaila skonio nepajutau - po anginos operacijos esu, tad nelabai galėjau ir valgyti, bet MB sakė skanu
Kepiau sagas. Rezultatu patenkinta, greitai ir efektingai atrodo.
Labai labai dėkui už balandėlių apkepo receptuką (dariau su kiaulienos faršu) mano vyriškis balandėlių niekada nevalgo, o šį apkepą valgė ir labai gyrė ir dar labai labai už varškinį tinginį dariau su vyšnėmis
Sandriuks, na kažkaip ne taip man tavo Oven sheet atrodo... Man iš tos "didelės nuotraukos" labai primena paprastą kepimo popierių... Man čia labai panašu, kad jis susuktas į ruloną? Mano kilimėlis tiesiog skardos dydžio gumos gabalas...
Shiduh, kai tik vyks koks vakarėlis, būtinai parašysiu, ką gaminau Smagu, kad vėrinukai patiko
krika, o man tuo ir skaniau, kad nereikia jokių džiūvėsių ar batono Aš kotletus dariau gana storus ir jie visiškai nesusileido... Gaila, kad neparagavai (ir iš kur čia angina vidury vasaros??? )
tavi, malonu, kad likai patenkinta
Coja, ačiū Smagu, kad patiko
Shiduh, kai tik vyks koks vakarėlis, būtinai parašysiu, ką gaminau Smagu, kad vėrinukai patiko
krika, o man tuo ir skaniau, kad nereikia jokių džiūvėsių ar batono Aš kotletus dariau gana storus ir jie visiškai nesusileido... Gaila, kad neparagavai (ir iš kur čia angina vidury vasaros??? )
tavi, malonu, kad likai patenkinta
Coja, ačiū Smagu, kad patiko
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 13, 11:42)
krika, o man tuo ir skaniau, kad nereikia jokių džiūvėsių ar batono Aš kotletus dariau gana storus ir jie visiškai nesusileido... Gaila, kad neparagavai (ir iš kur čia angina vidury vasaros??? )
man angina nuo pavasario jau, bet ne apie tai.....
gaila neįžiūrėjau nuotraukos pirmiau, tik kai iškepiau pamačiau kad pas tave oho kokie jie stori. kitą kartą ir aš bandysiu taip
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 13, 09:42)
Sandriuks, na kažkaip ne taip man tavo Oven sheet atrodo... Man iš tos "didelės nuotraukos" labai primena paprastą kepimo popierių... Man čia labai panašu, kad jis susuktas į ruloną? Mano kilimėlis tiesiog skardos dydžio gumos gabalas...
Nea, jis nėra kaip kepimo popierius(žinau kaip kepimp popirius atrodo )va gal kažkas panašaus kaip sakai,gumos gabalas.Na pas mane plonos gumos gabalas.Nu gal šian išmėginsiu,pažiūrėsiu ir nuspresiu.Tiesa šian net sapnavau,kad kepiau ant jo,bet prikibo bet čia sapne, pažiūrėsiu kaip realybėj
Nors ir labai nemėgstu terliotis su balandėliais, bet šiandien nebesugalvojau, ką dar padaryti iš bevystančio kopūsto...
Balandėliai su piebagrybiais
1 kopūsto galva (~2 kg)
Įdarui
700 g pievagrybių
400 g morkų, svogūno, saldžiųjų pipirų, smulkiai supjaustytų
400 ml (200 g) smulkiai supjaustyto kopūsto
400 g varškės
150 g grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių, žalumynų
Glazūrai
50 ml medaus ar klevų sirupo
2 v. š. sojos padažo
300 ml kopūstų nuoviro
1 sultinio kubelis
. Išpjauti kopūsto vidurį ir visą kopūstą išvirti pasūdytame vandenyje.
. ataušinti ir nuimti didelius lapus. Nupjauti kietas stiebų dalis.
. nedidelius lapus susmulkinti.
. pievagrybius supjaustyti, sumaišyti su daržovėmis ir patroškinti svieste, kol išgaruos skystis
. sumaišyti su supjaustytais kopūstais, varške ir grietine. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
. įdaryti kopūsto lapus, susukti ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn.
. sojos padažą sumaišyti su medumi ar sirupu ir aptepti balandėlius. Ant kiekvieno balandėlio padidėti po mažytį sviesto gabaliuką.
. kepti 45 min. apatinėje iki 225° С įkaitintos orkaitės dalyje.
. po 45 min. sumažinti temperatūrą iki 175° С.
. sultinio kubelį ištirpinti kopūstų nuovire ir atsargiai užpilti ant balandėlių. Uždengti skardą folija ir dar palaikyti orkaitėje apie 1 val.
P. S. kopūsto neviriau, o pakaitinau apie 10 15 min. mikrobangų krosnelėje. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Kadangi kopūstų nuoviro neturėjau, tai sultinio kubelį ištirpinau paprastame verdančiame vandenyje... Varškę naudojau Mūsų švelniąją... Skanu...
Balandėliai su piebagrybiais
1 kopūsto galva (~2 kg)
Įdarui
700 g pievagrybių
400 g morkų, svogūno, saldžiųjų pipirų, smulkiai supjaustytų
400 ml (200 g) smulkiai supjaustyto kopūsto
400 g varškės
150 g grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių, žalumynų
Glazūrai
50 ml medaus ar klevų sirupo
2 v. š. sojos padažo
300 ml kopūstų nuoviro
1 sultinio kubelis
. Išpjauti kopūsto vidurį ir visą kopūstą išvirti pasūdytame vandenyje.
. ataušinti ir nuimti didelius lapus. Nupjauti kietas stiebų dalis.
. nedidelius lapus susmulkinti.
. pievagrybius supjaustyti, sumaišyti su daržovėmis ir patroškinti svieste, kol išgaruos skystis
. sumaišyti su supjaustytais kopūstais, varške ir grietine. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
. įdaryti kopūsto lapus, susukti ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn.
. sojos padažą sumaišyti su medumi ar sirupu ir aptepti balandėlius. Ant kiekvieno balandėlio padidėti po mažytį sviesto gabaliuką.
. kepti 45 min. apatinėje iki 225° С įkaitintos orkaitės dalyje.
. po 45 min. sumažinti temperatūrą iki 175° С.
. sultinio kubelį ištirpinti kopūstų nuovire ir atsargiai užpilti ant balandėlių. Uždengti skardą folija ir dar palaikyti orkaitėje apie 1 val.
P. S. kopūsto neviriau, o pakaitinau apie 10 15 min. mikrobangų krosnelėje. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Kadangi kopūstų nuoviro neturėjau, tai sultinio kubelį ištirpinau paprastame verdančiame vandenyje... Varškę naudojau Mūsų švelniąją... Skanu...