Įkraunama...
Įkraunama...

bakterijos, virusai ir kitos zarazos

problemos su žarnynu? krokai dažnai iš jo atmigruoja.
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 09 16, 08:51)
kas liecia pilvo skausma, tai pas mane jis astrus. ir, itarima turiu, kad jis zemiau gimdos ir kiausidziu. zodziu nezinau ko ieskot

Man pamenu viena menesi buvo nuolatinis skausmas viename sone, kuris prasidejo po ovuliacijos. Tai kaip veliau isaiskejo, man skaudejo kiauside, kurioje buvo susiformaves geltonkunis ir prasidejus menesinem skausmas isnyko. Bet taip buvo tik viena menesi g.gif.

Dar pamenu, vartojant Dufastona, nuolatos mausdavo pilva nuo ovuliacijos iki menesiniu.

O po laparoskopijos (tiek pirmos, tiek antros) jauciu astru skausma slapinantis ryte (kazkodel tik ryte). Kaip pati speju, tai kazkaip susije su prideginta endometrioze ant slapimo pusles. Nes po 1 laparoskopijos tyriausi del infekciju, dariau gimdos kaklelio paseli, net bandziau gerti vaistus del galimos slapimo taku infekcijos ir gydytoja visaip ten maige, bet skausmo priezastis liko taip ir neaiski. O po 2 laparoskopijos vel tas pats.

O dabar tai ir nezinau, kodel man maudzia huh.gif. Ir net nezinau, ar verta kreiptis i gydytojus g.gif.

Atsakyti
QUOTE (Rimanta @ 2004 09 16, 08:53)
problemos su žarnynu? krokai dažnai iš jo atmigruoja.

O tai kaip pasitikrinti, ar tu kroku zarnyne nera?
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 09 16, 10:12)
O tai kaip pasitikrinti, ar tu kroku zarnyne nera?

geras klausimas smile.gif tikriausiai turi būti ir hmmm, to produkto bakteriologinis tyrimas g.gif aš pati su žarnynu problemų turiu laaabai senai; o kai priešpaskutinį kartą darė bakteriologinį, žarnyno bakterijos Klebsiella pneumoniae iš 5 galimų buvo 4 pliusiukai (.t.y. labai daug). kas atitinka tikrovę, nes tuo metu turėjau aštrią žarnyno infekciją, kurią šeimos gydytojas kaip ir negydė g.gif (labai įstrigo jo frazė -"bakterijų yra daug, ir mes visų jų neišgaudysim g.gif ")

jau trečia diena negaunu paskutinio bakteriologinio atsakymo (nes laboratorija perkrauta g.gif ). turiu pripažinti, kad to tikrai kankinančio pilvo apačios skausmo, įkyraus maudimo, kuris lydėdavo praktiškai visada, jau nebėra; visiškai pasikeitė mano gyvenimo kokybė, bendra savijauta, nuotaika; gal dar prisidėjo ir cigapanas, kiti imunitetą stiprinantys vaistai. o manau, nuo injekcijų vis tiek turi būti koks poveikis. taip kad bendras mano nusiteikimas yra optimistinis. to linkiu ir jums laugh.gif
Atsakyti
Rimanta, o tau pilva mausdavo nuolat visa cikla ar su kokiom pertraukom?

Sakau, gal pora savaiciu palauksiu, o po menesiniu jei tas maudimas isliks reiks pradet ieskoti priezasciu.
Atsakyti
QUOTE (Rimanta @ 2004 09 16, 08:53)
problemos su žarnynu? krokai dažnai iš jo atmigruoja.

jo, zarnynas pas mane streikuoja - stengiuos gyvent ant sriubyciu ir koseliu su selenom, kefyro su lakto/bifido bacilom, sportuoju, kad ji isjudint, nes jis pas mane miegalis smile.gif bet kas liecia enterokokus, tai yra naturali zarnyno bakterija, kuri ten ir turi likt wink.gif

Rimanta, tavo optimistiskas poziuris labai sveikintinas ir tikiuosi mums persiduos wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajotoja: 16 rugsėjo 2004 - 09:33
QUOTE (Slyvute @ 2004 09 16, 10:31)
Rimanta, o tau pilva mausdavo nuolat visa cikla ar su kokiom pertraukom?

Sakau, gal pora savaiciu palauksiu, o po menesiniu jei tas maudimas isliks reiks pradet ieskoti priezasciu.

paskutiniu metu galima sakyti, kad visą, nors iš pradžių daugiau IIoje pusėje. tai aš galvodavau, kad čia PMS. bet tai koks PMS 10 m.c. dieną dry.gif

taip, palauk, bet jei nepraeis, netempk g.gif laikas ne mūsų pusėje.
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 09 16, 10:32)

Rimanta, tavo optimistiskas poziuris labai sveikintinas ir tikiuosi mums persiduos wink.gif

net neabejoju, kad persiduos wink.gif
Atsakyti
Penktadienį sužinojau, kad mano bakteriologinis pasėlis thumbup.gif . niekas neišaugo. Tepinėlis prieš 10 dienirgi buvo thumbup.gif. Bet išskyrų turiu, kaip tu mani rimata, gal reiktų pakartoti ureaplazmą ir mycoplazmą. Sako, kad jos gali atsinaujinti???
Atsakyti
dėl šventos ramybės gali pasitikrinti ir dėl jų.
Atsakyti
taigi, kadangi bakteriju 'gyvenimas' laaabai priklauso nuo imuniteto stiprumo, pacituosiu pasakojimą apie imunostimuliatorius:

Mokslininkai nevienodai vertina imunostimuliatorių vartojimą. Vieni mano, kad saikingas jų vartojimas labai pagerina gyvenimo kokybę, kiti labiau vertina sveiką gyvenimo būdą, grūdinimą.
Nežiūrint skirtingų nuomonių, imunostimuliatorių vartojimas tapo labai populiarus.

! Imunostimuliatoriai naudingi tuo atveju, kai reikia atstatyti po sunkios infekcinės ligos, ilgo gydymo antibiotikais arba po fizinio nuovargio nuslopintas organizmo jėgas.
Įvairios vaistų firmos kuria vis naujus imunostimuliatorius, pasižyminčius vis naujomis savybėmis (nors kartais skiriasi tik tų pačių preparatų pavadinimas). Šiuo metu žinoma daugiau nei 8000 tokių vaistų.

Labai įvairūs
Imunostimuliatoriai savo kilme, veikimo būdu, poveikiu atskiroms imuniteto grandims yra labai įvairūs. Juos galima būtų suskirstyti taip:
1. Imunostimuliatoriai, skatinantys baltymų gamybą organizme ir taip padedantys atsistatyti visų raumenų (tarp jų ir širdies) ir kraujo ląstelėms.
2. Augaliniai adaptogenai - seniai vartojami augalai, gerinantys gyvenimo kokybę, stimuliuojantys įvairias imuninės sistemos grandis.
3. Cheminiai preparatai, kurių sudėtyje yra vadinamasis imidazolio žiedas (Dibazolis, Levamizolis). Jie labiausiai veikia ląstelinį imunitetą. Tai labai aktyvūs preparatai, vartojami labai trumpai, nes gali sukelti daug sunkių šalutinių reakcijų.
4. Imunostimuliatoriai, pagaminti iš įvairių polisacharidų, gautų iš bakterijų, mielių apvalkalų. Jie veikia įvairias imuniteto grandis. Šiuo metu plačiai vartojami.
5. Imunostimuliatoriai, pagaminti iš gyvulių užkrūčio liaukos. Jie skatina ir iš dalies kompensuoja žmogaus užkrūčio liaukos nepakankamą funkciją. Juos galima vartoti tik gydytojui paskyrus.
6. Imunostimuliatoriai, pagaminti iš donoro kraujo baltymų - intraveninis imunoglobulinas. Jis vartojamas tik tam tikrų ligų gydymui, pagal gydytojo specialisto paskyrimą.

Atminkite! Įvairių imunostimuliatorių aktyvumas skirtingas. Kuo aktyvesnis imunostimuliatorius, tuo atsargiau jis turi būti vartojamas. Didesnės negu rekomenduojamos dozės, ilgesnis vartojimo laikas gali sukelti šalutines reakcijas, kurios pasireiškia kaip sunki imunodeficitinė būklė.

Ką rinktis?
Šiuo metu Lietuvoje dažniausiai vartojami augalinės kilmės ir bakterijų polisacharidiniai imunostimuliatoriai. Jie mažai tesukelia šalutinių reakcijų, yra vartojami ilgai, pagal skirtingas schemas. Teigiamas jų poveikis pajuntamas po mėnesio ar vėliau.
Ežiuolės preparatai
Vaistinėse yra daug ežiuolės - echinacėjos preparatų: lašų, kapsulių ir net saldainukų. Jų pavadinimai gali būti įvairiausi: Limfozilis, Esberitoksas, Imunalis, Echina-Zink-VitC, Echinamiae, Echinasitas, Eukavitas, Kukutis (lietuviškas preparatas, įpakuotas kaip “čiulpinukas”) ir kt.
Ežiuolės preparatai skatina bendrą organizmo atsparumą ir imunitetą įvairiems virusams, ypač gripo ir herpio virusui, sukeliančiam vaikų stomatitą. Vartojant ežiuolės preparatus ligos praeina lengviau. Be to, ežiuolė palengvina prisitaikymą prie aplinkos, sumažina stresą.
Nakvišos aliejus
Nakviša reguliuoja centrinės nervų sistemos funkciją ir kažkiek turi įtakos imuninei sistemai. Nakvišos aliejus skiriamas ir nėščiosioms.
Preparatai iš ligas sukeliančių bakterijų
Šiuo metu Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, populiarūs bakterijų polisacharidiniai imunostimuliatoriai. Jie pagaminti iš įvairias ligas sukeliančių bakterijų sienelių ir ligos nesukelia, tačiau organizmas mobilizuoja savo jėgas lyg priešindamasis "tikroms" bakterijoms. Tai Imudon (tabletės), Bronchovaxon (kapsulės), Luivac (kapsulės), Bronchomunal (kapsulės), IRS-19 (purškiamas į nosį).
Moderniausi šios grupės preparatai yra bakteriniai lipopolisacharidai su bakterijų ribosomomis - ląstelės dalimis, turinčiomis ląstelės genetinės informacijos (ribonukleinės rūgšties). Tai Ribomunyl, Biomunyl. Šie preparatai ne tik mobilizuoja bendrą organizmo atsparumą, bet ir sukelia antikūnų gamybą prieš keturias dažniausiai ligas sukeliančias bakterijas, iš kurių pagamintas imunostimuliatorius. Taigi veikia panašiai kaip skiepai.
Ribomunyl arba Biomunyl patartina vartoti trumpais pasikartojančiais kursais. Visi polisacharidiniai imunostimuliatoriai, ypač Ribomunyl padeda išvengti kvėpavimo organų uždegimų ir jų pūlingų komplikacijų.

Neseniai Lietuvoje pradėtas vartoti naujas preparatas Isoprinosine, skatinantis baltymų sintezę ir turintis priešvirusinį veikimą. Jis ypač naudingas sergantiems herpiniu stomatitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 20 rugsėjo 2004 - 20:39
Rimanta, kada darysies injekcijas? Kur jas duria? Į makštį?
Atsakyti