Įkraunama...
Įkraunama...

bakterijos, virusai ir kitos zarazos

O aš aistuk Cifran gėriau nuo enterokoko, o pasirodo, jis neužmušė tų bakterijų.
Atsakyti
Na tai ka,jau Jus ne vienos,ir as jungiuos i si bureli
Pas mane beveik visada tepinelyje padidintas kiekis leukocitu,buvo keleta kartu rade ir grybeli(visada po antibijotiku vartojimo,nors ir naudojau priesgrybelines zvakutes).Na o pries menesi atradau dar ir slapimo uzdegima,pageriau antibijotiku,panaudojau priesgrybelines zvakutes,tepinelyje buvo rasti pavieniai kokai.Taigi per menesines atrode viskas lyg ir nieko,pagerejo,o kai baigesi,tai oi,oi,oi,su vyru myletis negaliu,nes vyro "grikiai"atrodo,kad isgriaus visa vidu,prasau,kad "grikius"detu kitur,o ne man i vidu,o dar ir slapinantis skauda,ir daznai lakstau i tualeta,kas man nebudinga(galedavau i diena viena karta nueiti ir uztekdavo)
Paselio niekas nedare,ir dabar teks tik arbatele gydytis,nes seimoje finansine krize sad.gif
Atsakyti
Deja, Paiduke, man irgi anksčiau viską varė ant žaizdelės tipo, jinai sukelia makšties uždegimus. O juk pati žinai, kad išsioperavau balandžio mėn. Bet jaučiuosi dar blogiau. Vargina pastoviai peršuliai, išsasusėjimai. Trūksta net vaisingų gleivių. Viskas priklauso nuo mūsų organizmo disbakteriozės - tai yra imuninio nusilpimo.

Vakar paskyrė antibiotikus 10, o jei reikės dar tai ir 15 dienų Rovamycine (veiklioji medžiaga - Spiramycinum). Ar jūs įsivaizduojat??? Šakės... Nervai nebelaiko. Man irgi mylėtis pastoviai skauda, peršti. Labai liūdna. Jau taip mikroflora nusilpusi, o čia dar tie antibiotikai. Paiduke, vakar išleidau vaistams 80 litų. sad.gif

Gersiu dabar kokį mėnesį YOGURT tabletes, nes grybelis man rodos jau dabar yra nors vartojau antigrybelinius vaistus, kai vos prieš 2 sav.
gydžiausi enterokoką.

Kolibriuke, ką man daryti, kai tokios antibiotikų dozės? Aš ir taip neišsivaduoju nuo grybelių.

Mergaitės, kokius antigrybelinius vaistus jums išrašė? Kokias žvakutes naudojate? Aš nusipirkau POLIGYNAX.
Atsakyti
aš suprantu taip - jei kaklelyje ir makštyje yra koks nors infekcijos sukėlėjas - kokas ar koks kitas brudas, tada, net jei yra ir rami žaizdelė - infekcija ją dirgina ir aštrina.

pirma para, kai badausi. laimė ar nelaimė, šalia daug savanorių savamokslių badytojų - jau skauda rolleyes.gif o kas bus po savaitės? beje, vakar viskam išleidau netoli 200 Lt.

man išrašė 2 Lomexin žvakutes, vartoti kas 4 dienas.

Paiduke, gaila, bet tiksliai neatsimenu, Eugenijos kl. už kaklėlio pasėlį ima ar tai 60, ar tai 80 Lt (painiojuosi, nes mokėjau ir už paprastą tepinėlį). manau, kitur irgi panašios kainos (pvz. Narmedoj). suprantu, kad pinigėlių žiauriai trūksta, bet gal kaip nors g.gif juk Tu mūsų narsuolė, tokias kliūtis jau įveikei thumbup.gif

pasiskaičiau 1am internetiniam puslapyje, kada imamas pasėlis iš kaklelio:
"Pasėlis iš gimdos kaklelio imamas, įtarus lėtinis ar ūminius gimdos priedų uždegimus, makšties infekciją, ruošiantis ginekologinėms operacijoms ar intervencijoms."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 01 rugsėjo 2004 - 09:11
jungiuos ir as wink.gif hm... nuo ko pradeti... praejau kokius tris chlamidiju gydymo kursus (geriau neatsimenu ka - is S raides - sumamed ar kaip ten...) vyras irgi gydytas buvo. paskutiniai tyrimai pavasari abiem rode, kad jas iveikem. tuo pat metu paselis parode, kad pas mane apsigyvene enterokokai. ginekologe israse antibiotikus (velgi neatsimenu pavadinimo, paziuresiu namie), Macmiror krema, Tantum Rose tirpala praplovimams. panaudojus krema realiai jauciami nemalonumai dingo, tai antibiotiku net nenusipirkau, nors tie bjaurybes greiciausiai nebuvo dinge. dabar panasus pozymiai atsirado vel, gydytoja israse Lomeksino zvakute. iki menesiniu vel panaudojau macmiror krema (nepirkau Lomexin, nes nezinojau, ar nesilaukiu). po menesiniu seks veiksmu planas: kadangi trys bandymo menesiai dovaneles 2.gif mums kol kas neatnese, po poros savaiciu (ciklo vidury) kartosiu chlamidiju tyrima ir darysiu paseli. tada ziuresiu ka daryt.

beje, po tu poros savaiciu galbut galesiu apsviesti vilnietes del pigesniu tyrimu, palyginus su privaciais kabinetais - nezinau, ar nuo pavasario kainos nepasikeite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajotoja: 01 rugsėjo 2004 - 09:28
Turbut juokingas klausimas bus, bet visgi: jei su tepineliu, kuri tradiciskai ima moteru konsultacijose, viskas normalu, ar galima daryti isvada, kad pas mane jokiu koku ir kt. zarazu nera? O gal reikia daryti kazkokius ypatingus tyrimus, kad pamatyti "visa vaizda"? Jei taip, tai kokie turetu buti tie "must have" smile.gif tyrimai, ypac turintys itakos gebejimui pastoti?
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 09 01, 10:26)

beje, po tu poros savaiciu galbut galesiu apsviesti vilnietes del pigesniu tyrimu, palyginus su privaciais kabinetais - nezinau, ar nuo pavasario kainos nepasikeite

aha, lauksim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Saiko @ 2004 09 01, 10:30)
Turbut juokingas klausimas bus, bet visgi: jei su tepineliu, kuri tradiciskai ima moteru konsultacijose, viskas normalu, ar galima daryti isvada, kad pas mane jokiu koku ir kt. zarazu nera? O gal reikia daryti kazkokius ypatingus tyrimus, kad pamatyti "visa vaizda"? Jei taip, tai kokie turetu buti tie "must have" smile.gif tyrimai, ypac turintys itakos gebejimui pastoti?

na, mano tepinėlis beveik visada buvo švarus... o moterų konsultacijoje būdavo švarus netgi tada, kai privatininkai surasdavo grybą blink.gif

manau, jei jauti kokį diskomfortą - man, pvz., yra pastovus perštėjimas + neaiškios kilmės maudžiantis pilvo skausmas - geriau pasidaryti pasėlį.

Makšties išskyrų tepinėlis imamas mikroskopiniam ištyrimui pagausėjus išskyrų, įtarus, jog moteris gali būti užsikrėtusi lytiškai plintančia liga, kai juntamas perštėjimas ar niežulys.

Pasėlis iš gimdos kaklelio imamas, įtarus lėtinius ar ūminius gimdos priedų uždegimus, makšties infekciją, ruošiantis ginekologinėms operacijoms ar intervencijoms.

Atsakyti
QUOTE (Saiko @ 2004 09 01, 09:30)

reiktu paselio - jis tikslesnis ir parodo visokius kokus, kai paprastas tepinelis svarus. as per ta visada 'svaru' tepineli uztesiau per ilgai, kol buvo rasti kitokie parazitai - duok Dieve, kad tai neturetu jokiu pasekmiu...
Atsakyti
Svajotojai ir viltei apie chlamidiozę - tikiuosi, viską apie ją žinote wink.gif

Chlamidijozė

Bendros žinios
Chlamidijomis užsikrečiama lytinių santykių metu. (beje, yra teorija, kad visos šlykštynės vis dėlto plinta ir nelytiniu keliu (pvz., per infekuotus rankšluoščius). nežinau kodėl, bet tai nuomonei pritariu). Jos gali sukelti šlapimkanalio, gimdos kaklelio, išeinamos angos gleivinių, akių junginės uždegimus, pažeisti sąnarius.

Klinikiniai požymiai moterims
Dažnai moterys, užsikrėtusios chlamidijomis, neturi jokių nusiskundimų, tačiau jos gali jas perduoti lytinių santykių metu vyrams. Kartais moterys, užsikrėtusios chlamidijomis gali jausti nemalonius jutimus, skausmą šlapinantis, pastebi nedaug kraujo po lytinių santykių, gali jausti skausmus apatinėje pilvo dalyje, kartais skausmus lytinių santykių metu. Joms gali pasireikšti vienas ar keli nurodyti simptomai.

Klinikiniai požymiai vyrams
Vyrams, užsikrėtusiems chlamidijomis, praėjus 1-2 savaitėms atsiranda perštėjimas kanale šlapinimosi metu ir pasišlapinus bei išskyrų iš šlapimkanalio. Išskyrų gali būti nedaug, jos permatomos. Kartais nebūna jokių simptomų, bet užsikrėtę vyrai kaip ir moterys gali platinti šią infekciją.

Tyrimai
Yra nemažai tyrimų, kurie gali nustatyti chlamidinę infekciją. Tyrimui imamas mėginys iš lyties organų arba šlapimo rytinė porcija.

Gydymas
Chlamidinė infekcija pagydoma. Privalu suvartoti visą gydytojo skirtą medikamentų kursą. Jūsų lytiniai partneriai taip pat turi būti gydomi kartu.

Galimos komplikacijos moterims
Chlamidinė infekcija iš gimdos kaklelio gali giliau prasiskverbti į šlapimo-lyties organus. Gali sukelti vadinamąją mažo dubens uždegiminę ligą. Pakyla temperatūra, skauda pilvo apačią. Teisingas gydymas padeda labai greitai pasveikti. Jei negydoma arba tas gydymas pavėluotas, gali sukelti nevaisingumą arba nėštumą ne gimdoje. Nėščia moteris, užsikrėtusi chlamidine infekcija, gimusiam naujagimiui gali perduoti infekciją, kūdikis gali susirgti plaučių uždegimu arba akių uždegimu.

Galimos komplikacijos vyrams
Chlamidijos gali patekti į gilesnius vyrų šlapimo ir lyties organus. Dažniausiai jos sukelia prostatitą bei sėklidžių ir jo priedėlio uždegimą. Prostatitas pasireiškia nemaloniais jutimais tarpvietėje, tempimu, deginimu, sumažėjusia potencija. Sėklidžių uždegimas pasireiškia kapšelio patinimu, skausmu, pakilusia temperatūra. Visais šiais atvejais būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją, kuris paskirs reikiamą gydymą.
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 09 01, 09:26)

As pirmuosius tyrimus del chlamidiju dariausi Endemike, bet po to apsiklausinejau ir pasidariau pakartotinus AIDS centre. Pas juos labai daug tyrimu daro ir kiek zinau laboratorija patikima. (galima internetu issitraukt kainyna, jie duoda)
Atsakyti
Rimanta, aciu, nors tai jau buvo skaityta - as pradejau ieskoti informacijos, kodel sitos slykstynes po kurio laiko atsinaujina, nors tyrimai rodo, kad jos buvo isgydytos?
kas liecia uzsikretima per uzkrestus ranksluoscius - as taip pat linkstu i tai, nes kitaip man dar reiktu psichologo pagalbos...
Atsakyti