Įkraunama...
Įkraunama...

Grūdų košės. Kokios, kaip virti?

QUOTE(pilypukė @ 2005 12 20, 16:33)
nezinau kaip kitos,bet as is grudu neverdu...yra tokios "bebi" koses ivairiausiu rusiu:aviziniai dribsniai+misko uogos;grikiu kruopos su obuoliais ir slyvom,javainiai su vaisiais,kukuruzu kose ir pan.jos atrodo kaip miltai ir labai lengva paruosti (instrukcijoje aiskiai parasyta) mirksiukas.gif  tik as dedu vienu saukstu daugiau nei raso,kad butu tirstesne.vaikis valgo net cepsedamas  biggrin.gif
p.s.ant pakuociu raso, nuo kokio amziaus tinka  4u.gif

O mano mazylis nuo tokiu kosiu ziaukcioja. Jam matomai per saldu-per klampu. As verdu naturalias kruopas. Verdu pienuke praskiestame vandeniu, idedu truputi sviestuko ir druskytes. Mazylis saldumo visiskai nepripazysta. Jam visur turi buti mesa arba bent jau kose su druskyte. Naudojam ,,Nord" produktus (toks lyg pavadinimas) ir ,,Galintos" produktus. Dazniausiai verdu 5 ar 4 grudu koses. Labai megstam grikius-nesmulkintus. Smulkintus spjauna-skonis nepatinka, kaip miltai.Mano maziukas valgo tai kas naturalu t.y. perdaug nesusmulkinta.
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2005 12 20, 23:46)
Dariau lygiai taip pat  drinks_cheers.gif nes nuo Bebi bere, o kitos labai saldzios. Tiks vietoj pieno pildavau misinuko ir antra karta neuzkaisdavau  mirksiukas.gif

pritariu be proto saldzios. gali visi galai uzsiklijuoti. Beto sintetika
Atsakyti
Mano mergaitė nevalgo nei pūkio, nei bebi,nei kitų košių.Aš jai verdu iš paprastų grūdų.Labiausiai mėgsta grikių ir ryžių dribsnių košytes tongue.gif jas paskaninu sviestuku arba vaisiais smile.gif
Atsakyti
MAMOS, HELP!

mums jau 5 mėn., taigi reikia primaitint. vaikas alergiškas, ir alergologė patarė pradėti nuo kruopų košių be pieno. o aš nemoku blush2.gif patarkit, kaip virti? pavyzdžiui, turiu nusipirkus ryžių miltų. kaip juos gaminti? kiek laiko virti, kokia konentracija turi būti? ir kaip vaikui paduoti - iš šaukštelio, ar iš buteliuko?
laukiu atsakymo sad.gif
Atsakyti
Mes pradėjom nuo grikių košytės essen.gif Aš ir pati ją labiausiai mėgstu, ir dukrytė pasikrykštaudama valgo thumbup.gif Prieš kokią valandą nuplaunu ir užmerkiu grikių kruopas, po to verdu vandeny. Jo įpilu daugiau ir pabaigoj nupilu ir įpilu pienuko .Sumalu blenderiu . Super dalykėlis thumbup.gif Taip sutrinam ir visas daržovytes. Gaunasi šilkinė košytė tiesiog thumbup.gif . Valgom laaabai noriai essen.gif .Iš miltų nesu bandžius virt, man atrodo, kad didesnė terlionė blush2.gif .Saugot labiau, kad neprisviltų...
Va, ir dabar eisim tuoj grikių košytės virt .Kitą savaitę pradėsiu ryžių .
Atsakyti
Mes galima sakyti ir užaugom su mano virtomis košėmis. Niekada nenaudojau greitai paruošiamų vaikiškų košių.
Greičiausiai išverda dirbsniai: Galintos grikių, ryžių, avižų, 5 grūdų... Bet galima ir paprastas kruopas virti, tik ilgiau reikia virti.
Dribsnius aš verdu piene. Kai išverda, dar su blenderiu sumalu/suplaku, kad neliktų dribsnių gabaliukų, nes nuo kūdikio laikų maniškis negali pakęsti košėje dribsnių gabaliukų. Jeigu košė per skysta, tai nieko padaryti neįmanoma, o jeigu per tiršta, tai įpilu verdančio pieno arba verdančio vandens.
Jeigu kruopas, tai reikia virti vandenyje, baigus virti nupilti ir užbalinti bei sumalti blenderiu. Nu nebent vaikas toleruoja nemaltas kruopas.
Tada supilu į stiklinėlę ir pamerkiu į karštą vandenuką, kad neatšaltų, o valgome po truputį semdami iš stilkinėlės į lėkštutę. jeigu košė nebe karšta, tai nebenorim - nebeskanu schmoll.gif
Nors jeigu per karšta - irgi negerai.
Mes iš karto valgėme iš šaukštelio. Tai nuo 4 mėnesių iki 6 kažkaip labai mėgdavo laikyti pats šakštelį rankute ir dėti sau į burną. Bet paskui toks noras dingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 24 liepos 2006 - 22:12
mes jau mėnėsį valgom košytes po 100-150 g per dieną... verdu iš miltų, ką nusipirkau, ką malu... be pieno, tik įpilu biški alyvuogių aliejaus. ryžiai patiko, miežiai-avižiai-grikiai nepatiko, sorai taip nieko, kviečiai patiko, kukurūzos alergizuoja smile.gif
Atsakyti
Mielos mamos,

patarkit, mes tik po pusės mėnesio ragausim pirmą košę. Tačiau aš nežinau, ar reikia išvirus košei ir įpylus mamos pieną užvirinti ir su juo?

tarkim vaikučiui 7 mėn. ir jis ryte valgo grūdų košę. kiek gramų jos duodate? Pvz., mažas Hipp indelis yra 125 gr.

Labai laukiu patarimų 4u.gif .

Štai tokius klausimus vienoje temoje uždaviau prieš maždaug mėnesį. dabar vaikutis paaugo ir reikia virti tas košeles, o atsakymų neturiu, todėl labai tikiuosi mamų patirties skryneles atidaryti. Iš anksto dėkui 4u.gif .
Atsakyti
tiesa, dar norėjau pridurti, kad klausiu apie grūdų košes, nes daržovienes jau verdam, triauškiam ir laižomės smile.gif)).

tai toliau laukiu patarimų, kurių nesulaukiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2007 01 15, 01:50)
Mielos mamos,

patarkit, mes tik po pusės mėnesio ragausim pirmą košę. Tačiau aš nežinau, ar reikia išvirus košei ir įpylus mamos pieną užvirinti ir su juo?

tarkim vaikučiui 7 mėn. ir jis ryte valgo grūdų košę. kiek gramų jos duodate? Pvz., mažas Hipp indelis yra 125 gr. 

Labai laukiu patarimų  4u.gif .
Štai tokius klausimus vienoje temoje uždaviau prieš maždaug mėnesį. dabar vaikutis paaugo ir reikia virti tas košeles, o atsakymų neturiu, todėl labai tikiuosi mamų patirties skryneles atidaryti. Iš anksto dėkui  4u.gif .

mes pradejom nuo pirktiniu kosiuMILUPA.tik dabar po biski pradejom valgYt grudu kose,verdu su vandiniu ,o pato pres valgant ipilu misinuko.mum 7men.suvgom ape 150-180Ggr thumbup.gif
Atsakyti
Labai labai aciu, Julite.

Man dar labai svarbu zinoti, ar kas verda tik su vandeniu. Misisnuko maniskis negeria, o melztis piena, ji laikyti, ka as zinau, imanoma, bet kol kas atrodo l. sudetinga smile.gif .

Lauksiu komentaru. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2007 01 15, 20:48)
Labai labai aciu, Julite.

Man dar labai svarbu zinoti, ar kas verda tik su vandeniu. Misisnuko maniskis negeria, o melztis piena, ji laikyti, ka as zinau, imanoma, bet kol kas atrodo l. sudetinga  smile.gif .

Lauksiu komentaru. Aciu.

Na, aš kol kas darau tik pirktines Milupa košes be cukraus ir pieno. Tai jad darau tik su vandeniu ir įdedu arba obuolių, arba slyvų tyrelės, nes labai pradėjo kietėti viduriukai. Mišinių dar net išbandę nesam, o nusitraukinėti pieno visai neturiu jokio noro. Manau, jei sėkmingai žmogutis kerta košes gamintas vandeny, tai pienuko atsigeria pavalgiusi.
Bet va, nuo kviečių mažiukę pabėrė, grįžom prie ryžių ir avižų ir suabejojau, ar duoti grikių.
Atsakyti
as tai ir pradejau maitint su pirktinemis grudu koselemis dabar ju tokia ivairove yra ir ruosiamu su vandenuku ir su pienuku labai viskas paprasta daug vargt nereikia ir svarbiausia kad mazyliai noriai valgo, bent jau manoji ir jos tokios skanios. Pabandykit nuo grikiu, ryziu, o po to jau kai prie ju pripras tai gali buti visoks mixas rolleyes.gif
Atsakyti