Įkraunama...
Įkraunama...

Grūdų košės. Kokios, kaip virti?

QUOTE(Ruanda @ 2011 01 24, 16:04)
Sveikutes :-)

Savo 9 menesiu dukrytei kolkas ruosiu kruopu kosytes, skirtas kudikiams, greito paruosimo, dazniausiai su ozkos pienuku, sviesto, druskos dar nenaudoju.
Dabar noreciau pabandyti grikiu dribsniu kosyte paruosti, kaip jus ruosiate? Ar sumalate, o paskui verdate ar tiesiog uzpilate verdanciu vandenuku?

O kam dar tuos dribsnius malti? Jie gi geriau suverda negu sveiki grikiai. Maniškiui irgi 9 mėn. tačiau kažkaip kruopų mes dar dažnai nevalgom, nes pastebėjau kad ir kokias bevirčiau (grikiai, kukurūzai ar kt.) po to kakoja cielomis kruopomis - nesuvirškina visiškai g.gif O štai dribsniai thumbup.gif
Atsakyti
Sveiko mamytes, mano mazajai 7 menesiai. Mestam obuoliuka, darzoviene, darzoviene su mesyte, aisku MP thumbup.gif bet va su grudinem kosem problema g.gif : ryziu visiskai neimanoma paduoti, nes net ziaugcioja, o be to jie ir viduriukus labai uzkietina, avizniu dribsniu kose valgo tik zaidimo budu, matosi kad vaikui neskanu, grikiu nebandeme. Ka galit patarti del grudiniu kosiu? Gal jas kuo nors paskaninti? Mano pazistamos nuolat mane protina, kad mano vaikas valgo per mazai produktu, kad jau turetume valgyti labai daug ka, o mes apsiribojam tik tuo, ka isvardijau..
Kokiu firmu dribsnius perkate, ka labiausiai megsta jusu mazyliai, kaip paskaninate?
Atsakyti
QUOTE(brown-eyes @ 2011 01 26, 15:20)

Kokiu firmu dribsnius perkate, ka labiausiai megsta jusu mazyliai, kaip paskaninate?

Mazajam pirkau paprasciausius Ustukiu maluno grudu miltus: ryziu miltus, grikiu miltus, avizu ir panasiai. Labai greit isverda(virimo principas kaip manu koses), suverda i vientisa kose, nera jokiu gabaliuku(maniskis ziaukciojo nuo dribsniu). Tas koses skaninau pradzioj su vaisine tyrele, veliau sviestuku, dar veliau cukrumi. Tiesa, viriau su paprastu parduotuviniu pienu, bet balint galite ir mp.

Nors mums netoli triju metu, bet tokias koses is miltu labai valgo, megsta ir dabar, tik gardinam trintomis saldytomis uogomis(braskemis, zemuogemis, avietemis).
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 01 26, 15:33)
Mazajam pirkau paprasciausius Ustukiu maluno grudu miltus: ryziu miltus, grikiu miltus, avizu ir panasiai. Labai greit isverda(virimo principas kaip manu koses), suverda i vientisa kose, nera jokiu gabaliuku(maniskis ziaukciojo nuo dribsniu). Tas koses skaninau pradzioj su vaisine tyrele, veliau sviestuku, dar veliau cukrumi. Tiesa, viriau su paprastu parduotuviniu pienu, bet balint galite ir mp.

Nors mums netoli triju metu, bet tokias koses is miltu labai valgo, megsta ir dabar, tik gardinam trintomis saldytomis uogomis(braskemis, zemuogemis, avietemis).

Dekoju uz patarima. Reiks pabandyti pirkti grudu miltus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brown-eyes @ 2011 01 26, 15:20)

Maniske 9 menesiuku, tai kolkas ragavus "Holle" uzpilamu kosyciu, jos manu koses konsistencijos, greit paruosiamos,as su ozkos pienu balinu, nes be pienuko tai neskanu jai. O jei su vandeniu, tai koki obuoliuka ar vaisine tyrele imaisau. Pradzioje itartinai ziurejo, bet dabar jau valgo.
O dribsnius esu pirkus tik grikiu, ekologiskiu prekiu parduotuvej.

Tikiuosi jusu leliukas irgi prades skaniai valgyti.
4u.gif
Atsakyti
nesuprantu viriau grikiu kose o tosk meslas gavosi. viriau vandenyj ir blenderiavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruanda @ 2011 01 27, 14:55)

Tikiuosi jusu leliukas irgi prades skaniai valgyti.
4u.gif

Oj, as irgi tikiuosi, nes labai jau nemegsta ji grudiniu kosiu. Pati ragavau, man skanu, o jai ne doh.gif
Pabandysiu nusipirkti Holle kosiu, girdejau, kad jose nebuna jokiu gumuleliu, lengviau valgosi, nei tos sublenderiuotos visos.
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 01 29, 14:32)
nesuprantu viriau grikiu kose o tosk meslas gavosi. viriau vandenyj ir blenderiavau  doh.gif

lotuliukas.gif man puikiausiai gaunasi ir sakniai suvalgo, tu virk skystesne ir nepagailek paskui blenderuojant ipilt daugiau pieno misinio ar MP... nes grikiai labai sprangus ir greit sutirsteja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brown-eyes @ 2011 01 31, 14:19)
Oj, as irgi tikiuosi, nes labai jau nemegsta ji grudiniu kosiu. Pati ragavau, man skanu, o jai ne  doh.gif
Pabandysiu nusipirkti Holle kosiu, girdejau, kad jose nebuna jokiu gumuleliu, lengviau valgosi, nei tos sublenderiuotos visos.

Mes Holle koses valgom thumbup.gif ir Topfer Speltos kose ragavom, irgi gera buvo smile.gif
Atsakyti
as tai ryziu dribsnius, grikiu dribsnius, avizu dribsnius maximoj radau ,super dalykelis, virti tik 1 min. ,,Granum" firmos
Atsakyti
sveikos mamytes mirksiukas.gif As savo zvirbliukui pradejau virti aviziniu dribsniu kose (Nordic), ir viena karta per savaite manu kruopu kose. Nemegsta jis kosyciu, vargstam juodai... Spjaudosi, raukosi, verkia. Bet valgyti gi reikia... Gal galima kuo nors pagardinti, nes as avizinius dribsnius isverdu vandenyje ir pagardinu tik misinuku truputi... Darzovienes valome skaniai (morka+bulve+moliugas). O ka dar galima duoti jau valgyti nuo 6 men. amziaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(virgutiene @ 2011 04 02, 15:12)
sveikos mamytes  mirksiukas.gif As savo zvirbliukui pradejau virti aviziniu dribsniu kose (Nordic), ir viena karta per savaite manu kruopu kose. Nemegsta jis kosyciu, vargstam juodai... Spjaudosi, raukosi, verkia. Bet valgyti gi reikia... Gal galima kuo nors pagardinti, nes as avizinius dribsnius isverdu vandenyje ir pagardinu tik misinuku truputi... Darzovienes valome skaniai (morka+bulve+moliugas). O ka dar galima duoti jau valgyti nuo 6 men. amziaus?  g.gif

vaisių tyrele gardink,daryk skystutėlę(paskui palaispniui tirštink) arba bandyk užpilamas ax.gif
Atsakyti