Įkraunama...
Įkraunama...

Grūdų košės. Kokios, kaip virti?

Ar reikia pries verdant smulkinti avizinius dribsnius Millyn Paras?
Atsakyti
Na jau mazdaug isivaidzuoju kaip pradesiu daryti kosyte smile.gif O grikius, avizu, ryziu ir kt. kruopas reikia pirkti butinai tik vaikiskas? Tos paprastos kur mes valgom netinka? O vaisus i kosyte reikia taip pat sutrinti kaip tyrele?
Atsakyti
Šiaip tikrai, ar 6 mėn kūdikiui galima duoti pvz Uncle bens ryžių, nu niekaip nesuprantu. Man tai priimtinesnis paruošimo būdas yra išvirti kruopas, o po to sumalti, kažkaip neįsivaizduoju kaip tuos miltus galima virti. blink.gif Bet čia gal kokius įrankius turi šeimininkė tokiais ir naudojasi. Mes kavamalės neturime blush2.gif
O kokių grūdų nereikėtų duoti? Kiek žinau manų kruopos visiškai nevertingos. Dar lyg tokių kuriose yra gliuteno. o kuriose yra?
Atsakyti
Aš duodu grikių ir avižų košeles.Turiu nusipirkusi BEBI greitai paruošiamos košelės,bet daugumoje verdu pati.Sumalu kvamale ir verdu.Pagardinu MP ir thumbup.gif
Kruopas perku paprastas,kur valgome mes visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo estrella: 26 balandžio 2005 - 08:42
Kokias jus verdat koses savo burbulams ? ar is grudu ar is miltu ? ( sumalat grudus) . gal kas gali pasufleruot koks miltu ir vandens santikis ir kiek min. reikia tokia kose virti? Aciu uz patarimus
Atsakyti
nezinau kaip kitos,bet as is grudu neverdu...yra tokios "bebi" koses ivairiausiu rusiu:aviziniai dribsniai+misko uogos;grikiu kruopos su obuoliais ir slyvom,javainiai su vaisiais,kukuruzu kose ir pan.jos atrodo kaip miltai ir labai lengva paruosti (instrukcijoje aiskiai parasyta) mirksiukas.gif tik as dedu vienu saukstu daugiau nei raso,kad butu tirstesne.vaikis valgo net cepsedamas biggrin.gif
p.s.ant pakuociu raso, nuo kokio amziaus tinka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilypukė: 20 gruodžio 2005 - 15:34
Mes irgi valgom tik pirktines kosytes,jos thumbup.gif !Nereikia virti,uzpili karstu vandenuku ir jau galima valgyti!
O vandens reikia pilti kazkur 50ml ant vieno valgomojo sauksto,bet irgi nuo kosytes priklauso!siaip turi buti tokios konsistencijos kaip pirktines tyreles,biski tirstesne! g.gif
Atsakyti
Maniškė sintetinių gatavų košių nevalgė, o ir gerai.... Verdu iš dribsnių - avižų, grikių, iš smulkintų kukurūzų, dabar jau duodu keturiuų ar penkių grudų dribsnius. proporcijos - du šaukštai (apie - nes skritingų kruopų skirtingas subrinkimas) ir beveik stiklinė vandens, užvirinu ant mažos ugnies, paverda keliatą minučių, išjungiu, pastovi, subrinksta, tada pilu du šauktus pieno, dar užverdu, pamaišau, palieku subrinkti ir atvėsti. Tada permalu su blenderiu, dedu tyrelės ir - skanaus thumbup.gif Laiko susigaišta tikrai nedaug, o skanu ir sveika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2005 12 20, 22:39)
Maniškė sintetinių gatavų košių nevalgė, o ir gerai.... Verdu iš dribsnių - avižų, grikių, iš smulkintų kukurūzų, dabar jau duodu keturiuų ar penkių grudų dribsnius. proporcijos - du šaukštai (apie - nes skritingų kruopų skirtingas subrinkimas) ir beveik stiklinė vandens, užvirinu ant mažos ugnies, paverda keliatą minučių, išjungiu, pastovi, subrinksta, tada pilu du šauktus pieno, dar užverdu, pamaišau, palieku subrinkti ir atvėsti. Tada permalu su blenderiu, dedu tyrelės ir - skanaus thumbup.gif Laiko susigaišta tikrai nedaug, o skanu ir sveika smile.gif

Dariau lygiai taip pat drinks_cheers.gif nes nuo Bebi bere, o kitos labai saldzios. Tiks vietoj pieno pildavau misinuko ir antra karta neuzkaisdavau mirksiukas.gif
Atsakyti
labai norėčiau dukrytei išvirti košelių iš grūdų, grikiukų ir tt, na bet man neišeina , gaunasi kažkos š... verysad.gif gal galit mamytės mane pamokyt, parašyt kaip, iš ko virti ir kokiu santykiu, kaip paskanint ir tt, dukrytei dabar jau tuoj 8mėn. labai jums ačiū 4u.gif
Atsakyti
Aš verdu iš dribsnių - maistinės medžiagos tos pačios, o daug greičiau. Vandens kiekis šiek tiek skiriasi nuo kruopų rūšies - PVZ. kukurūzai labai išbrinksta, grikiai mažiau, avižos taip pat mažiau... Kaip verdu? Vakarienę pradedu virtiiš karto po pietinio valgymo arba po pietų miego - kaip pasiseka, - pvz. apie tris šaukštus avižų dribsnių užpilu maždaug stikline vandens ir ant labai mažos ugnies užstatu virt, kol pažaidžiam su pupa, - kruopytės užverda, pamaišau ir palieku dar kelias minutes virti (jei kukurūzai - reikia dažnai maišyti), po to išjungiu, palieku brinkti - tiek kiek turi laiko, na aš palieku maždaug penkiolikai minučiu. Tada vėl išmaišau ir ant mažos ugnies užkaičiu - jei košė jau tiršta - pilu dar vandens, jei skysta - palieku virti atidengtą puodą. Taip paverda dar tris keturias minutes, po to įpilu pienuko (jau karvės), užvirinu. Palieku brinkti. Kai laikas valgyti - tik pašildau trumpai, su blenderiu persuku truputuką, tada dedu tyrelės du tris šaukštelius, tris keturias šaldytas mėlynes (avietes ar pan.) sutrinu ir - skanaus. Beje, dabar jau verdu iš karto iš kelių rūšių kruopų, bet mažajai būtinai turi būti avižų...
Atsakyti
QUOTE(Anandita @ 2006 01 07, 14:00)
labai norėčiau dukrytei išvirti košelių iš grūdų, grikiukų ir tt, na bet man neišeina , gaunasi kažkos š... verysad.gif gal galit mamytės mane pamokyt, parašyt kaip, iš ko virti  ir kokiu santykiu, kaip paskanint ir tt, dukrytei dabar jau tuoj 8mėn. labai jums ačiū 4u.gif



na as grikius pvz verdu taip.Vos ne po viena grudeli graziai perrenku,kad nepakliutu kokia nereikalinga siukslyte...(siaudas ar pan.)Perplaunu gerai saltu vandeniu.Po to beriu i puoda ir vandens tiek,kad butu kokiu cm daugiau nei kruopu...ir ant mazos ugnies verdi...gerai priziuret ir pamaisyt reikia,kad neprisviltu...Kruopos sugeria vandeni ir lieka birios...
Po to dedu jas i blenderi ir sumalu su savo pienuku.Manasis valgo labiausiai thumbup.gif Skanaus ir jums !
Atsakyti