Ar reikia pries verdant smulkinti avizinius dribsnius Millyn Paras?
Na jau mazdaug isivaidzuoju kaip pradesiu daryti kosyte
O grikius, avizu, ryziu ir kt. kruopas reikia pirkti butinai tik vaikiskas? Tos paprastos kur mes valgom netinka? O vaisus i kosyte reikia taip pat sutrinti kaip tyrele?

Šiaip tikrai, ar 6 mėn kūdikiui galima duoti pvz Uncle bens ryžių, nu niekaip nesuprantu. Man tai priimtinesnis paruošimo būdas yra išvirti kruopas, o po to sumalti, kažkaip neįsivaizduoju kaip tuos miltus galima virti.
Bet čia gal kokius įrankius turi šeimininkė tokiais ir naudojasi. Mes kavamalės neturime
O kokių grūdų nereikėtų duoti? Kiek žinau manų kruopos visiškai nevertingos. Dar lyg tokių kuriose yra gliuteno. o kuriose yra?


O kokių grūdų nereikėtų duoti? Kiek žinau manų kruopos visiškai nevertingos. Dar lyg tokių kuriose yra gliuteno. o kuriose yra?
Kokias jus verdat koses savo burbulams ? ar is grudu ar is miltu ? ( sumalat grudus) . gal kas gali pasufleruot koks miltu ir vandens santikis ir kiek min. reikia tokia kose virti? Aciu uz patarimus
nezinau kaip kitos,bet as is grudu neverdu...yra tokios "bebi" koses ivairiausiu rusiu:aviziniai dribsniai+misko uogos;grikiu kruopos su obuoliais ir slyvom,javainiai su vaisiais,kukuruzu kose ir pan.jos atrodo kaip miltai ir labai lengva paruosti (instrukcijoje aiskiai parasyta)
tik as dedu vienu saukstu daugiau nei raso,kad butu tirstesne.vaikis valgo net cepsedamas 
p.s.ant pakuociu raso, nuo kokio amziaus tinka


p.s.ant pakuociu raso, nuo kokio amziaus tinka

Mes irgi valgom tik pirktines kosytes,jos
!Nereikia virti,uzpili karstu vandenuku ir jau galima valgyti!
O vandens reikia pilti kazkur 50ml ant vieno valgomojo sauksto,bet irgi nuo kosytes priklauso!siaip turi buti tokios konsistencijos kaip pirktines tyreles,biski tirstesne!

O vandens reikia pilti kazkur 50ml ant vieno valgomojo sauksto,bet irgi nuo kosytes priklauso!siaip turi buti tokios konsistencijos kaip pirktines tyreles,biski tirstesne!

Maniškė sintetinių gatavų košių nevalgė, o ir gerai.... Verdu iš dribsnių - avižų, grikių, iš smulkintų kukurūzų, dabar jau duodu keturiuų ar penkių grudų dribsnius. proporcijos - du šaukštai (apie - nes skritingų kruopų skirtingas subrinkimas) ir beveik stiklinė vandens, užvirinu ant mažos ugnies, paverda keliatą minučių, išjungiu, pastovi, subrinksta, tada pilu du šauktus pieno, dar užverdu, pamaišau, palieku subrinkti ir atvėsti. Tada permalu su blenderiu, dedu tyrelės ir - skanaus
Laiko susigaišta tikrai nedaug, o skanu ir sveika


QUOTE(Vilusa @ 2005 12 20, 22:39)
Maniškė sintetinių gatavų košių nevalgė, o ir gerai.... Verdu iš dribsnių - avižų, grikių, iš smulkintų kukurūzų, dabar jau duodu keturiuų ar penkių grudų dribsnius. proporcijos - du šaukštai (apie - nes skritingų kruopų skirtingas subrinkimas) ir beveik stiklinė vandens, užvirinu ant mažos ugnies, paverda keliatą minučių, išjungiu, pastovi, subrinksta, tada pilu du šauktus pieno, dar užverdu, pamaišau, palieku subrinkti ir atvėsti. Tada permalu su blenderiu, dedu tyrelės ir - skanaus
Laiko susigaišta tikrai nedaug, o skanu ir sveika 


Dariau lygiai taip pat


Aš verdu iš dribsnių - maistinės medžiagos tos pačios, o daug greičiau. Vandens kiekis šiek tiek skiriasi nuo kruopų rūšies - PVZ. kukurūzai labai išbrinksta, grikiai mažiau, avižos taip pat mažiau... Kaip verdu? Vakarienę pradedu virtiiš karto po pietinio valgymo arba po pietų miego - kaip pasiseka, - pvz. apie tris šaukštus avižų dribsnių užpilu maždaug stikline vandens ir ant labai mažos ugnies užstatu virt, kol pažaidžiam su pupa, - kruopytės užverda, pamaišau ir palieku dar kelias minutes virti (jei kukurūzai - reikia dažnai maišyti), po to išjungiu, palieku brinkti - tiek kiek turi laiko, na aš palieku maždaug penkiolikai minučiu. Tada vėl išmaišau ir ant mažos ugnies užkaičiu - jei košė jau tiršta - pilu dar vandens, jei skysta - palieku virti atidengtą puodą. Taip paverda dar tris keturias minutes, po to įpilu pienuko (jau karvės), užvirinu. Palieku brinkti. Kai laikas valgyti - tik pašildau trumpai, su blenderiu persuku truputuką, tada dedu tyrelės du tris šaukštelius, tris keturias šaldytas mėlynes (avietes ar pan.) sutrinu ir - skanaus. Beje, dabar jau verdu iš karto iš kelių rūšių kruopų, bet mažajai būtinai turi būti avižų...
QUOTE(Anandita @ 2006 01 07, 14:00)
labai norėčiau dukrytei išvirti košelių iš grūdų, grikiukų ir tt, na bet man neišeina , gaunasi kažkos š...
gal galit mamytės mane pamokyt, parašyt kaip, iš ko virti ir kokiu santykiu, kaip paskanint ir tt, dukrytei dabar jau tuoj 8mėn. labai jums ačiū 


na as grikius pvz verdu taip.Vos ne po viena grudeli graziai perrenku,kad nepakliutu kokia nereikalinga siukslyte...(siaudas ar pan.)Perplaunu gerai saltu vandeniu.Po to beriu i puoda ir vandens tiek,kad butu kokiu cm daugiau nei kruopu...ir ant mazos ugnies verdi...gerai priziuret ir pamaisyt reikia,kad neprisviltu...Kruopos sugeria vandeni ir lieka birios...
Po to dedu jas i blenderi ir sumalu su savo pienuku.Manasis valgo labiausiai
