kreipiuosi Jūs, arba iš vis stengiuos išvengti kreipinio
mama man visiškai neapsiverčia liežuvis jos vadinti
o vyras į mano mamą irgi Jūs sako, arba irgi be kreipinio
Mano vyras stengiasi issisukti be kreipinio, jei reikia tada vardu ir Jus. O kartais (kai kokia gera situacija buna ) "Ponia uosviene". Tai mama pirma karta isgirdus zagtelejo, o dabar net nuotaika pataiso (bent taip pasakojo: sako, ateina zentukas (cia atsilygina), pasisveikina su direktorium ir pareiskia, kad atejo pas ponia uosviene, tai direktorius taip ir issiziojo. Ir dabar dar atejes vis paklausia:"ar Jus tikrai taip vadina?"). Tai mamai labai linksma prisiminus reakcija pasidaro.
As i uosvius irgi kreipiuosiu vardu ir Jus. Reiks kada pavadinti "ponia anyta". Jauciu isiszeistu, nu bet kai atsibos...
As i uosvius irgi kreipiuosiu vardu ir Jus. Reiks kada pavadinti "ponia anyta". Jauciu isiszeistu, nu bet kai atsibos...
Sveikos, zmoneles As tiesiog norejau paakyti, kad savo uosvienes niekaip nevadinu, tisiog Jus. Vyrui sakau ''Tavo mama", o vyras mano mamos irgi niekaip nevadina, o i teti kreipiasi tiesiog vardu. Vadinimas uosviu "mama" ir "tetis" man visiskai nepriimtinas. O uosvieneisakyti "anyta" isvis , o vardu man nepatogu. Geriausia isvengti tokiu situaciju ir tiesiog sakyti Jus...
QUOTE(miauka @ 2006 08 12, 21:17)
na kazkaip atrodo, kad ji turetu but faina
tikrai nesiskundžiu kaip 40 metų vyresnė moteriškė tikrai mėgsta vadovauti, bet man tai negresia
o aš kreipiuosi taip, kaip mano vaikas kreipiasi- močiute
kolkas kreipiuosi JUS kazkaip kitaip nzn kaip pavadinti, o kai atsiras vaikuciu galbut vadinsime mociute
Aš savo anytą vadinu mama ir vyras mano mamą, t.y. savo anytą vadina mama
taip keista, kad dauguma nusistate pries uosviene vadinti mama. as savo uosviene vadinu vardu arba mama (dazniausiai vardu), santykiai savaime artimesni ir draugiskesni pasidaro, o mano brangiausias mano mama vadina mamyte, taip kaip ir as ir dauguma mao draugu, o teti tai arba vardu, arba uosviu.
o as savo anyta jau nuo pat pradziu kaip tik susipazinom su vyru as vadinau vardu ir visada JUS nes taip jauciasi pagarba zmogui, nes tu vadinti tai nei man ji drauge nei mama nei sesuo todel kreipiuosi taip kaip i svetima zmogu
Vardu arba jūs