Įkraunama...
Įkraunama...

Nudegimai, nusiplikymai

QUOTE(soritena @ 2008 03 06, 12:07)
Labutis!Visi kalba apie "auksini usa",koks jis stebuklingas,bet konkreciai kaip juo naudotis,kaip ji paruosti,tiksliai niekas nepaaiskina!?

Labai paprasta, reikia nuplauti lapeli, ne trumpesni kaip 10cm, sutraiskyti, kad issiskirtu sultys ir deti prie zaizdos. Jei nudegimas nelabai gilus, tai net zymes nelieka. Nuo sumusimu, zaizdu taip pat padeda. Gal ir nestebuklingas, bet man patinka , nes veikia smile.gif
Atsakyti
Nusiplikinus ar nudegus labai padeda apsuginis kremas "EVIJA". Gamintojas Kauno Dainavos vaistinė. Įdomi sudėtis ( eglių sakai, bičių vaškas, sviestas, lydyti gyvuliniai riebalai). Išbandytas ne kartą, labai padėjo.
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2008 03 07, 13:25)
Labai paprasta, reikia nuplauti lapeli, ne trumpesni kaip 10cm, sutraiskyti, kad issiskirtu sultys ir deti prie zaizdos. Jei nudegimas nelabai gilus, tai net zymes nelieka. Nuo sumusimu, zaizdu taip pat padeda. Gal ir nestebuklingas, bet man patinka , nes veikia smile.gif

Įdomu, o pūslės būna juo patepus?
Atsakyti
Galiu patarti tikrai veikianti vaistuka. Pati pries kelis metus vaziuodama motociklu prilieciau koja prie ismetamojo vamzdzio(kurio karstis tikrai buvo nerealus), o poto is panikos ir skausmo puoliau i ezero vandeni. Zinoma tokio neapgalvoto ir kvailo zingsnio pasekme- didziule,ziauriai puliuojanti zaizda doh.gif blush2.gif Ejau pas gydytojus ir jie man patare nusipirkti tepliuka ratiopharm nuo nudegimu. Po menesio zaizda jau buvo visiskai uzsitraukusi. Net stebejausi,kad taip greit uzsigydziau, nes ji buvo per puse kojos doh.gif O dabar nebeliko net rando thumbup.gif Labai dziaugiuosi, kad isigyjau butent ta tepala smile.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Sekmadieni nusiplikiau veida (barzda) verdanciu vandeniu, nelabai stipriai, bet buvo pusles, dabar tepu SULFARGIN. Gal ka dar galite patarti, kuom gidyti,kad neliktu rando?
Atsakyti
Patepkit kokius žaizdų tepalu su pantenoliu wink.gif skatina žaizdų gijimą.O jokiais aliejais (ir šaltalankių) tepti jokiais būdais negalima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 01 14, 20:22)
Patepkit kokius žaizdų tepalu su pantenoliu wink.gif skatina žaizdų gijimą.O jokiais aliejais (ir šaltalankių) tepti jokiais būdais negalima  schmoll.gif

Aciu. smile.gif
Atsakyti
As buvau nusideginusi kojos vidine puse, kai atsisedau ant motociklo ir prisilieciau prie karsto duslintuvo, nudegiau nemaza plota. Nusideginau antra diena, per atostogaas Graikijoje, todel buvo nelabai faina, nes negalejau maudytis ir juolabiau degintis. drauge pagelbejo duodama pleistriuka tai galejau nors degintis, nors siaip ir baseine galejau maudytis smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems. Turiu bėda, bet neturiu su kuo pasikonsultuoti.

4dieni apsiplykiau koją, netyčia suiro puslė. ir atsirado žaizda 5 LT monetos dydžio.
Na tai pirma tepdavau ja vienu kremu. poto kitu, lyg pradejo gyti.
vakar nuejau pas chirurga, paziurejo mano koja israse nauja krema SULFARGIN.
bet jau snd zaizda sausa, gyja. tik vat kad visa koja man lyg prisiputusi, ispampusi. Nezinau nei ka daryti. Ar gal reikia kremu istepti ja vel .

Ka patartumet?
Atsakyti
sveiki, peržiūrėjau visas temas, bet neradau informacijos. stipriai nusideginau nemažą odos plotą jodu. kai kuriose vietose ta sukietėjusi oda ėmė trūkinėti, gabalėliais luptis, atrodo nekaip, kitose vietose oda nusidažiusi jodu ir nesilupa. skauda nelabai, bet vaizdas nekoks, gerai, kad ne itin matomoje vietoje.
nežinau ką daryti, gal kas esate susidūrę su tokia bėda ir galite parekomenduoti kokį gelį, tepalą ar ką nors. kokių priemonių imtis, kad nudegusi oda greičiau pasišalintų ir susidarytų nauji audiniai, ką daryti, kad neliktų baisių randų? labai labai prašau patarimo.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2009 01 14, 19:22)
Patepkit kokius žaizdų tepalu su pantenoliu wink.gif skatina žaizdų gijimą.O jokiais aliejais (ir šaltalankių) tepti jokiais būdais negalima  schmoll.gif

Pasidalinsiu patirtim, kurią įgijau iš gydytojų dukrytei nusideginus verdančiu vandeniu.
1. Šaltas vanduo - bent 10 min po nudegimo sumažina išsiplėtimo į gilesnius sluoksnius nudegimo tikimybę. Jeigu jau pavėlavote, šaltas vanduo teigiamai veikia dar iki 3 parų, tad šaldykit kuo dažniau.
2. Nebijokite pasirodyti gydytojams, jeigu atsiranda pūslių ar dar kažko baisesnio. Dabar Santariškėse tepa Surfalgin tepalu, man ir poliklinikoj jį gyrė, kad veikia gerai. Patepti ir uždėti tvarstį.
3. Panthenol dabar jau nėra rekomenduojamas nudegimų gydymui, jį verčiau naudoti nubrozdinimams ir kitokiems pan. dalykams.
4. Kai žaizda užsitraukia, ima gyti, tada jau galima tepti šaltalankių aliejumi, kai kam jis iš tiesų padeda, gal ir nuo randų susidarymo.

rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu problema, sekmadieni su puse puodelio dar nevirusio vandens apsiplikiau dali kaklo ir krutine (siek tiek maziau nei delno dydzio, bet ilgesne linija, kur bego vanduo), 30 min ar net daugiau saldziau vandeniu, pradejusi ramiu ir vis mazinau temperatura, o kur vis dar skaudejo ir leduku buvau i medvilnine skara suvyniojus ir pridejus. Pusles nesusidare, didzioji dalis raudonumo dingo (buvo net smakras raudonas, kaklas ir krutine, dabar tik ant krutines like), bet toks jausmas kad ten kur liko, dabar raudioniau nei buvo is pradziu. Kadangi esu Ispanijoj, vaistinej dave tepaliuka pavadinimu Linitul. Dabar 4 diena, kai nusiplikiau ir tos vietos kur vis dar raudona pradejo ZIAURIAI niezeti. Negaliu apsirengti, nes kur tik prie raudonos vietos prisiliecia drabuzis - niezti, negaliu net maudytis - kur tik bega vanduo per raudonas vietas, ten niezti. Jei kas arti kalba ir vejo gusiai "paliecia" raudonas vietas - niezti. Uzsitepiau to kremo, kad oda butu drekinama - dabar net eit greiciau negaliu - nuo bet kokio pasikeitimo, jei yra nors menkas vejelis - man niezti biggrin.gif
Ar tai yra normalu, kad taip niezti? Cia reiskia kokia infekcija (nors atviro nudegimo nera, "neslapuoja") ar kad gyja? Ir ka daryt man su tuo niezejimu dabar, kai einu miegot, kadangi kol nemiegu, kontroliuoju save nesikasyti (siaip negerai ir oda po nudegimo jautri, kasantis siek tiek persintis jausmas), bet kai uzmigsiu, jauciu kasysiuosi?
Atsakyti