labai skaniai sparagines pupeles 3kgsparaginiu,2kgpapriku,2,5litro simtaprocentiniu pomidoru sulciu,1stikline acto,2,5saukstai druskos,2stiklines cukraus,0,5stiklines aliejaus.puoeles pavirti 15-20min ir supjaustiti 1cm ilgio gabaliukais,supjaustyti paprikas panasiais gabaliukais ,sudeti prieskonius ir pavirti 5-10min, supilti i stiklainius ir uzdaryti,viso iseina 6su biskiu litro
Sveikos merginos
Prisisodinau siemet sparaginiu ale "violetiniu",grazios isaugo,ir dabar nesuprantu ka su jomis daryti,pagal koki recepta jas marinuoti,konservuoti,internete beveik jokios info, gal kuri yra staciusi ir zinot koki receptuka?
Prisisodinau siemet sparaginiu ale "violetiniu",grazios isaugo,ir dabar nesuprantu ka su jomis daryti,pagal koki recepta jas marinuoti,konservuoti,internete beveik jokios info, gal kuri yra staciusi ir zinot koki receptuka?
QUOTE(puma @ 2009 08 30, 12:36)
Sveikos merginos
Prisisodinau siemet sparaginiu ale "violetiniu",grazios isaugo,ir dabar nesuprantu ka su jomis daryti,pagal koki recepta jas marinuoti,konservuoti,internete beveik jokios info, gal kuri yra staciusi ir zinot koki receptuka?
Prisisodinau siemet sparaginiu ale "violetiniu",grazios isaugo,ir dabar nesuprantu ka su jomis daryti,pagal koki recepta jas marinuoti,konservuoti,internete beveik jokios info, gal kuri yra staciusi ir zinot koki receptuka?
Man irgi mama šiandien tokių atnešė Keistos tokios Bet marinuosiu kaip ir paprastas
QUOTE(vikuliote @ 2009 08 27, 12:36)
o čia kalba apie špasragines pupeles? su ankštimis? štai šiame recepte:
Papildyta:
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
*
Noriu pasitikslinti ar tikrai 2kg ar 2 L ; ir ar virtų pupelių 2 kg ar žalių
Papildyta:
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
*
Noriu pasitikslinti ar tikrai 2kg ar 2 L ; ir ar virtų pupelių 2 kg ar žalių
Kad ateity neliktų klausimų, kalba eina apie paprastas baltas pupeles, tik ne šparagines Kiekis tikrai 2 kg, ne 2l ir pupelės virtos turi būti
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
QUOTE(asfaltuota @ 2003 08 05, 01:05)
Ali, apie kokias pupeles nori sužinoti, gal šparagines? Jei taip- tai mano tėvas daro taip: nuskabo gaaliukus ir uodegėles, nuplauna, apverda(tiek kad per daug nesuminkštėtų). Paskui stačias sukiša į puslitrinius slojkus, užpila marinatu ir uždaro metaliniais dangteliais. Marinatą daro kaip agurkams vekuoti, o čia jau skonio reikalas koks kam labiau patinka. Žiemą labai faina svečius vaišint, kai netikėtai užklumpa, ir pachmielui labai gerai- geriau nei agurkėliai.
visai nieko receptukas kiekvienais metais vis turiu ju o zimai niekada nepasidarau reiks siemet pabandyti
NU MERGINOS PADĖKIT, ŠIAIS METAIS PAS MANE DAUG VIOLETINIŲ ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ. Ar jas galima marinuot kaip ir geltonas?
laukiu ir as dar receptuku kaip panaudot gausiai derancias sparagines pupeles ziemai. marinuot nebenoriu, o be saldymo nebesugalvoju kaip pasidaryt
Mano seimai abai pernai patiko su pomidorais. Padariau tik pabandymui pora stiklainiuku, kai pabande, greitai neliko
SPARAGINES PUPELES POMIDORU PADAZE
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
Receptas is sitos temos Aciu uz recepta
SPARAGINES PUPELES POMIDORU PADAZE
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
Receptas is sitos temos Aciu uz recepta
nu vat ziuriu, kad butu darzo gerybes, o kolkas pomidoro ner nei vieno, morkos nkokios, o jau pupeliu anksciu kibira turiu
QUOTE(Povila$ @ 2006 08 06, 20:17)
Šparaginių pupelių mišrainė
REIKĖS:
1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!!
REIKĖS:
1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!!
as irgi dariau pagal sita recepta- labai skani misraine
mmmmmmmm kaip graziai atrodo
kai jau prades dereti vijoklines sparagines pupeles, reiks daryt misrainiuku. Sita derliu mama jau uzmarinavo
kai jau prades dereti vijoklines sparagines pupeles, reiks daryt misrainiuku. Sita derliu mama jau uzmarinavo