QUOTE(vėtrė @ 2006 06 22, 16:36)
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
Išbandžiau šitą receptą, tai galiu pasakyti kad tikrai neblogas. Labai gerai tinka su arba prie mėsos
Raugtos shparagines pupeles: taip kaip raugiam agurkus su pomidorais, galima uzsiraugti ir pupeliu (labai skanu!):
Sparagines pupeles perliejam karshtu (ar verdanciu vandeniu), sukisham i molini dubeni (staciom, jei isheina:) ir primetam cesnako skilteliu. Uzverdam vandeni (karshtas marinatas tam, kad ryt poryt jau galetumete ragauti:), beriam druskos (turi buti gan suroka, bet ne per daug), cukraus, visokiausiu pipiru ir acto (gan daug). Marinatas turi buti gan ashtrokas, ash visad ragauju. Uzpilam shpargines pupeles ir po dienos dvieju jau galima skanauti. Jei buna skaniai uzsimarinave, dedu i shaldytuva, kad neperrugtu. Skanaus!
Sparagines pupeles perliejam karshtu (ar verdanciu vandeniu), sukisham i molini dubeni (staciom, jei isheina:) ir primetam cesnako skilteliu. Uzverdam vandeni (karshtas marinatas tam, kad ryt poryt jau galetumete ragauti:), beriam druskos (turi buti gan suroka, bet ne per daug), cukraus, visokiausiu pipiru ir acto (gan daug). Marinatas turi buti gan ashtrokas, ash visad ragauju. Uzpilam shpargines pupeles ir po dienos dvieju jau galima skanauti. Jei buna skaniai uzsimarinave, dedu i shaldytuva, kad neperrugtu. Skanaus!
Šparaginės pupelės
Šparaginių pupelių
2 litrai vandens
3 šaukštai be kaupo druskos
5 šaukštai be kaupo cukraus
1 stiklinė acto
j,pipirai,lauro lapai
pupeles supjaustom ir paverdam su prieskoniais 10 min,po to supilame acta,cukru,druska ir dar paverdam 15 min,po to dedam i stiklainius ir mars i rusi
Šparaginių pupelių
2 litrai vandens
3 šaukštai be kaupo druskos
5 šaukštai be kaupo cukraus
1 stiklinė acto
j,pipirai,lauro lapai
pupeles supjaustom ir paverdam su prieskoniais 10 min,po to supilame acta,cukru,druska ir dar paverdam 15 min,po to dedam i stiklainius ir mars i rusi
Na va prisiskaiciau tiek marinatu receptu, prisirinkau informacijos, bandysiu viska susiklijuoti ir patvarkyti tuos sparagus
Dekui, kad dalinates savo patirtimi
Dekui, kad dalinates savo patirtimi
QUOTE(Kolekcionierė @ 2008 08 18, 18:11)
Šparaginės pupelės
Šparaginių pupelių
2 litrai vandens
3 šaukštai be kaupo druskos
5 šaukštai be kaupo cukraus
1 stiklinė acto
j,pipirai,lauro lapai
pupeles supjaustom ir paverdam su prieskoniais 10 min,po to supilame acta,cukru,druska ir dar paverdam 15 min,po to dedam i stiklainius ir mars i rusi
Šparaginių pupelių
2 litrai vandens
3 šaukštai be kaupo druskos
5 šaukštai be kaupo cukraus
1 stiklinė acto
j,pipirai,lauro lapai
pupeles supjaustom ir paverdam su prieskoniais 10 min,po to supilame acta,cukru,druska ir dar paverdam 15 min,po to dedam i stiklainius ir mars i rusi
Ir aš taip darau, tik neverdu taip ilgai, mums skaniau kietesnės. Parsivežėm iš kaimo labai daug, visos jau stiklainiukuose. Man labai skanu prie mėsos ar šiaip pagraužt
QUOTE(KAMANĖ @ 2007 08 09, 14:56)
Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra.
As irgi nekenciu pasterizavimo, turiu labai gera recepta, kur nereikia pasterizuoti. Pernai pasidariau, bet per mazai, per menesi viska seimyna sudorojo Todel siemet darysiu daygiau
Konservuotos sparagines pupeles.
Pavirti iki 5min. pasūdytam vandenį. Tik nepervirti.
Marinatas : 2,5 l vandens
2 stiklinės cukraus
2 valgomi šaukštai druskos
1,5 stiklinės 9% acto
pipirų , lauro lapų, česnako
Su tokiu kiekiu marinato užsipila 10 stiklainių 0,5l .
Bet tinka tik geltonos, bandziau ir zalias, nelabai Todel zalias dabar tik saldau.
QUOTE(laurindre @ 2009 07 26, 11:11)
As irgi nekenciu pasterizavimo, turiu labai gera recepta, kur nereikia pasterizuoti. Pernai pasidariau, bet per mazai, per menesi viska seimyna sudorojo Todel siemet darysiu daygiau
Konservuotos sparagines pupeles.
Pavirti iki 5min. pasūdytam vandenį. Tik nepervirti.
Marinatas : 2,5 l vandens
2 stiklinės cukraus
2 valgomi šaukštai druskos
1,5 stiklinės 9% acto
pipirų , lauro lapų, česnako
Su tokiu kiekiu marinato užsipila 10 stiklainių 0,5l .
Bet tinka tik geltonos, bandziau ir zalias, nelabai Todel zalias dabar tik saldau.
Konservuotos sparagines pupeles.
Pavirti iki 5min. pasūdytam vandenį. Tik nepervirti.
Marinatas : 2,5 l vandens
2 stiklinės cukraus
2 valgomi šaukštai druskos
1,5 stiklinės 9% acto
pipirų , lauro lapų, česnako
Su tokiu kiekiu marinato užsipila 10 stiklainių 0,5l .
Bet tinka tik geltonos, bandziau ir zalias, nelabai Todel zalias dabar tik saldau.
turiu klausimą vakar bandžiau konservuoti pupeles pagal šį receptą.viską dariau taip,kaip nurodyta( čia pirmas mano bandymas,niekada neteko dar )
o šiandien ryte žiūriu,kad mano česnakai mėlyni kaip suprasti
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 20:11)
gal kas žinot, jei pagal receptą pilti 1 stiklinę acto, o aš norėčiau dėti citrinos rūgštelę, kiek tada jos dėti?
agurkams aš dedu 1 arbatinį šaukštelį 1 litrui vandens, tai manu, kad ir joms taip tiktų.
QUOTE(reksnyte @ 2009 07 26, 10:17)
turiu klausimą vakar bandžiau konservuoti pupeles pagal šį receptą.viską dariau taip,kaip nurodyta( čia pirmas mano bandymas,niekada neteko dar )
o šiandien ryte žiūriu,kad mano česnakai mėlyni kaip suprasti
o šiandien ryte žiūriu,kad mano česnakai mėlyni kaip suprasti
nebijok, čia nieko tokio, česnakas aukštoj temperatūroj gali pamėlynuoti, pažaliuoti, gi kartais ir keptoj duonoj būna mėlynų česnakų
QUOTE(GREK @ 2009 07 26, 12:08)
agurkams aš dedu 1 arbatinį šaukštelį 1 litrui vandens, tai manu, kad ir joms taip tiktų.
nebijok, čia nieko tokio, česnakas aukštoj temperatūroj gali pamėlynuoti, pažaliuoti, gi kartais ir keptoj duonoj būna mėlynų česnakų
nebijok, čia nieko tokio, česnakas aukštoj temperatūroj gali pamėlynuoti, pažaliuoti, gi kartais ir keptoj duonoj būna mėlynų česnakų
o aš jau galvojau,kad teks mesti lauk ačiū,kad nuraminot