Aš šparagines pupeles, jei turiu jų labai daug užkonservuoju.
O apvirimas-tai į verdantį vandenį įdėjus pupeles apvirti 3 min. ir po to jau jas šaldyti.
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39)
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Labai ačiū! Išbandžiau
QUOTE(brashke77 @ 2006 07 20, 20:02)
na negi niekas nežino??
bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu
apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?
laukiu 'paprotinimo'...
bandžiau pati kažką galvoti, nes užsivertus tom šparaginėm pastaruoju metu
apviriau parūgštintam vandeny kokias 2 min, po to merkiau staigiai į šaltą, ir į kamerą, kažin, gerai?
laukiu 'paprotinimo'...
as saldau sviezias....
Greitos salotos:
virtos sparagines, pomidorai, prieskoniai, svogunai, majonezas
p.s.viskas pjaustoma stambiai.....
o gal zinote ka daryti su sojos pupelem Uosvis augina, tai prase suzinot receptu kaip jas vakuot :ax
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39)
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Planuoju šį receptuką išbandyti ir kilo klausimėlis pupeles geriau pjaustyti ar ne???
as darau nepjaustytas Trauki pagaliuka ir valgai
QUOTE(nireglina @ 2005 08 07, 21:39)
Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Kas cia per kartieji pipirai
ir beje marinatas reikia virti ar tiesiog visus ingridiantus sumaisyti ir uzpilti ant pupeliu ir tada jau virti esu visiskai zalia marinavime tai todel ir nieko nezinau
aš ir šparagines pupeles marinuoju,
1 litrui:
1 valg. šaukštas acto(galima pilti tas kuris su prieskoniais yra)
1,5 vag. š. druskos
1 valg. š cukraus
truputi citrinos rugštelės
pipirai, lauro lapeliai, česnako, ir viska užverdu, po to užpilu ant šparagų
labai skanu ir gerai išsilaiko
1 litrui:
1 valg. šaukštas acto(galima pilti tas kuris su prieskoniais yra)
1,5 vag. š. druskos
1 valg. š cukraus
truputi citrinos rugštelės
pipirai, lauro lapeliai, česnako, ir viska užverdu, po to užpilu ant šparagų
labai skanu ir gerai išsilaiko
Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra.
QUOTE(KAMANĖ @ 2007 08 09, 14:56)
Gal turit receptuką šparaginių marinavimo, bet, kad nereiktų pasterizuoti. Labai man nepatinka ta procedūra.
Nu tai kad viršuj prieš porą žinučių yra toks receptas