Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės ir kitokios pupelės

Turiu superinį receptą. Konservuoju pagal jį jau keli metai. visi labai giria. Tinka ir kitoms daržovėms.
Žalias pupeles sudėti į stiklainius. Aš naudoju užsukamais dangteliais. Gerai prigrūsti. Dar įdėti česnako, lauro lapelių. karčiųjų pipirų.
Marinatas- 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Marinatą pilti ant pupelių. Stiklainius dėti į puodą. Uždėti dangtelius, bet neužsukti.Nuo užvirimo kaitinti 15-20 min. Užsukti dangtelius. Aš stiklainius palaikau 1-2 dienas šiltai apklotus.
Atsakyti
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia tongue.gif as jas labai megstu sviezias essen.gif
pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos
pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste essen.gif
Atsakyti
o kaip jas saldyti galima? doh.gif reik apvirt, nereik? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2005 08 18, 10:20)
o kaip jas saldyti galima? doh.gif reik apvirt, nereik? ax.gif


Na aš neverdu. Tiesiog paberiu ant lentutės kad užšaltų ir dedu į maišelius. Jos tada nesulimpa. Gal kas daro kitaip g.gif .
Atsakyti
Sveikos. Aš apverdu – metu į verdantį vandenį ir palaikau 3-4 min. Nupjaustau galiukus ir kai atvėsta sudedu į maišelius. O marinuoju irgi su vienu marinatu, kuris tinka ir agurkam, ir kitom daržovėm: 5 stiklinės šalto vandens, stiklinė acto, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai druskos. Užpilu "sustatytas" stiklainyje pupeles ir kaitinu kaip buvo aprašyta anksčiau. Žiemą tokios pupelės mums kaip saulėgrąžos – kol nebaigi stiklainio neini nuo stalo. Skanaus mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausrytuke @ 2005 08 15, 21:07)
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  tongue.gif  as jas labai megstu sviezias  essen.gif
pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos
pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste essen.gif

Labai skanus patieklas thumbup.gif . Tą pačią dieną du kartus kepiau. Ačiū už idėją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 18 rugpjūčio 2005 - 19:28
QUOTE(ausrytuke @ 2005 08 15, 21:07)
pas mane pupeles marinavimo ir ziemos nesulaukia  tongue.gif  as jas labai megstu sviezias  essen.gif
pirmiausia issiverdu pupeles, kad butu minkstos
pakepinu jas svieste kartu su prieskoniais, uzbarstau gausiai dziuvesiais dar truputi pakepinu, tada ant virsaus uzbarstau tarkuoto fermentinio surio, uzdengiu dangciu keptuve, palaukiu kol issilydys suris ir galima jau krautis i lekste essen.gif


Prieš barstant fermentinį sūrį aš dar įmušu kiaušinį, vieną ar du, pagal kiekį thumbup.gif Man labai gerai pusryčiams, pupeles iš vakaro issiverdu, o ryte tik šmakšt viską ir... skanu, sveika ir sotu. clap.gif
Atsakyti
Patarkit kas nors kaip konservuoti sparagines pupeles?parsivezem didziauisia maisa is kaimo, noreciau uzkoncervuoti, bet nemoku cry.gif
Laukiu recepto 4u.gif
Atsakyti
Marinatui: 1 l vandens, 250 g 9 proc. acto, po šaukštą druskos ir cukraus, 3-4 lauro lapelių, 6-8 kvapiųjų pipirų.
Nu,o šparagines pupeles beabeo reikia galiukus nukarpyti:) ir jas nuplauti,gerai būtų ir karštu vanedniu nupilti šparagines pupeles. Sėkmės. Jų skonis bus kaip marinuotų agurkėliųsmile.gif
Atsakyti
Niu, čia ne konservavimas,bet tiesiog šparaginių pupelių patiekalas (daržovių)smile.gif
ŠPARAGINĖS PUPELĖS SU KOKOSO PIENU
450 g šparaginių pupelių,
1 didelė aitrioji paprika (čili),
300 ml kokoso pieno,
1 šaukštas aliejaus,
nutarkuota 1 citrinos žievelė
Šparagines pupeles išvirti. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir plonai supjaustyti. Papriką pakepinti karštame aliejuje su citrinos žievele. Supilti kokoso pieną ir virti 3 min. Sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti 12 min. Patiekti karštą!

Atsakyti
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.

Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
Atsakyti
o kaip reikia taisyklingai užšaldyti šparag.pupeles??? g.gif Reikia apvirti? ne?
laukiu išsamaus ir patikrinto atsakymo wub.gif
Atsakyti