Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės ir kitokios pupelės

QUOTE(georgiana @ 2011 11 12, 13:31)
gal kuri isbandete si receptuka:
Konservuota mišrainė su pupelėmis

INGREDIENTAI:

1 kg. pomidorų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 kg. morkų,
0,5 kg. paprikos,
1 l. virtų pupelių,
4 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai druskos,
0,5 l. aliejaus
4 valg. š. pomidorų padažo.

GAMINIMAS:

Morkas sutarkuoti, paprikas ir svogūnus supjaustyti, pomidorus sumalti. Puode su aliejumi pakepinti morkas ir svogūnus, įdėti pomidorų masę ir pupeles. Pamažu sudėti cukrų, druską, pomidorų padažą ir paprikas. Ant silpnos ugnies troškinti 40-45 min.

sitas labai skanus 4u.gif
Atsakyti
REIKIA PAGALBOS!
praziopsojau ir sparagines pupeles darze peraugo.. o ju tiek daug..
gal dar imanoma jas kaipnors isgelbeti? uzkonservuoti, nuvirti ziemai, kad tu siulu neliktu?
LAbai reikia patarimo..
Atsakyti
Prisiauginau daug pupelių, bet ne šparaginių. Gal žinote skanų receptą? Pomidorų savų neliko, tai, kad tiktų su pomidorų padažu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 15 spalio 2012 - 12:18
QUOTE(Povila$ @ 2006 08 06, 19:17)
Šparaginių pupelių mišrainė

REIKĖS:

1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname  morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!!  thumbup.gif

rytoj šitą bandysiu. įsivaizduoju, kad skanu bus
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 07 11, 17:12)
rytoj šitą bandysiu. įsivaizduoju, kad skanu bus

Recepte nematau druskos g.gif
Atsakyti
labai geras sparaginiu receptas! 1ltrvandens,1S.druskos,4S.cukraus,0,5st.acto(galima ir trp maziau),3lauro lapai,kv.pipirai,kalendros,gvazdikeliu trp.Pupeles apvirti3-4minutes po to sudeti i stkl.ir uzpilti marinatu!
Atsakyti
QUOTE(Meggi @ 2013 07 24, 09:08)
labai geras sparaginiu receptas! 1ltrvandens,1S.druskos,4S.cukraus,0,5st.acto(galima ir trp maziau),3lauro lapai,kv.pipirai,kalendros,gvazdikeliu trp.Pupeles apvirti3-4minutes po to sudeti i stkl.ir uzpilti marinatu!


O užpylus marinatą ant pupelių po to sterilizuoti nereikia?
O ką duoda kalendra? kvapą, skonį ir pan?
Atsakyti
QUOTE(Dejaneira @ 2013 07 25, 15:51)
O užpylus marinatą ant pupelių po to sterilizuoti nereikia?
O ką duoda kalendra? kvapą, skonį ir pan?

as daugiau nekaitinu,o kalendros dedu labai nedaug trp kitoks skonis!
Atsakyti
Norėjau paklausti, ar šparaginių pupelių mišrainei (žiemai) tinka jau šaldytos šparaginės, nes darže jau peraugusios, tai sakau gal galima ir šaldytas virti. Kažin nenušaudys?
Labai jau skanios tos mišrainės atrodo smile.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2006 08 06, 20:17)
Šparaginių pupelių mišrainė

REIKĖS:

1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname  morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!!  thumbup.gif


vakar dariau, tikrai labai skani misraine
Atsakyti
Konservuota mišrainė su pupelėmis

INGREDIENTAI:

1 kg. pomidorų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 kg. morkų,
0,5 kg. paprikos,
1 l. virtų pupelių,
4 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai druskos,
0,5 l. aliejaus
4 valg. š. pomidorų padažo.

GAMINIMAS:

Morkas sutarkuoti, paprikas ir svogūnus supjaustyti, pomidorus sumalti. Puode su aliejumi pakepinti morkas ir svogūnus, įdėti pomidorų masę ir pupeles. Pamažu sudėti cukrų, druską, pomidorų padažą ir paprikas. Ant silpnos ugnies troškinti 40-45 min.


QUOTE(padraika22 @ 2012 08 14, 16:16)
sitas labai skanus 4u.gif



o kur actas? mano manymu, kad žiemą laikytųsi, jo kažkiek reikia. ir kokia prasmė 4 šaukštai pomidorų padažo prie 4 kg daržovių? lašas jūroj...
kas gaminote anksčiau, kaip laikėsi?
Atsakyti
Kas gaminot pagal aukščiau Paladės skelbtą receptą, kaip išsilaikė mišrainė su pupelėmis?
Atsakyti