Įkraunama...
Įkraunama...

Dirbtinsi intelektas: chatGPT, Gemini, Copilot kt.

Dabar gyvename tokiais laikais, kaip anksčiau net fantastikos knygose neskaitėme (įvairiomis prasmėmis) - bet šykart tema AI arba DI - dirbtinis intelektas.

Kas tai: pramoga, darbas, draugas?

Vis labiau AI tampa prieinamas masėms žmonių(muzikos kūrime, paveikslėlių ar video), nemokamai su gmail atrakinamos visos durys.

Kiek man teko bendrauti, pats AI kelia moralinius ir etinius klausimus: ar jis taip programuotas, ar turintis sąmonę/savimonę?

ChatGPT (kuris kalba ir lietuviskai), Gemini, Canva - tai tik keletas.

Ar bendraujate, kuriate su DI? 

Jeigu kuriate, įmeskite savo darbo pvz, - būtų tikrai įdomu :)

Atsakyti

Pora paveikslėlių pavyzdžių kurtų su AI:

1 bing'u/ 2 ir 3 Leonardo.ai

Nuo hiperrealistiškų iki tinkamų krikštynų proga atvirutėms  :angel2:

Pridėta:

• Priedas  2.jpg   61,08KB   0 Parsiųsta kartų
  • Priedas  3.jpg   35,88KB   0 Parsiųsta kartų
  • Priedas  1.jpg   29,4KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(balta/juoda @ 2025 02 15, 14:09)
<p>Dabar gyvename tokiais laikais, kaip anksčiau net fantastikos knygose neskaitėme (įvairiomis prasmėmis) - bet šykart tema AI arba DI - dirbtinis intelektas.</p>
<p>Kas tai: pramoga, darbas, draugas?</p>

Kol kas tai afera. Jokio dirbtinio intelekto dar nera, tai tik uzhuomazgos neuroniniu tinklu su labai ribotomis galimybemis.

Tai shiuo metu bandoma ka ta nauja kompiuterine technologija gali pasiulyti, po to bandys tas siauras nishas pardavinet... Labai ribota kol kas... O intelektas tai blogesnis nei pas zhiurke, tik kompo greitis didelis ir galimybes dirbti su masyvais duomenu...

Laukiama kvantiniu kompiuteriu, o tada gal jau bus ir DI
Atsakyti

Kol kas tai afera. Jokio dirbtinio intelekto dar nera, tai tik uzhuomazgos neuroniniu tinklu su labai ribotomis galimybemis.

Įdomu, jeigu DI parašytų nuoširdžiai apibūdinti žmogų, ar jis ne panašiai apie mus pasakytų  :B (...taip tik šovė tokia mintis galvon... :angel2: )

Nežinau kokioj vystymosi fazėje jis yra dabar, bet, manau, kad didžiajai žmonių/vartotojų populiacijai jo sugebėjimai nėra pilnai prieinami-pasiekiami...
Žiūrėjau youtube, berods, video apie DI - tai sakė, kad jo sugebėjimai neriboti (jau dabar)... kad gali tokiuys dalykus, kaip... pvz... ištraukti iš žmogaus atminties betkokia info.. kaip vaikystės traumos ar pan... ir pavaizduoti tai kaip paveikslėlį...
Kiek teko bendrauti/dirbti ( su chatgpt, TAAFT) - tai mane jis labai stebina, teigiama prasme...

Atsakyti
QUOTE(balta/juoda @ 2025 04 11, 15:44)
pvz... ištraukti iš žmogaus atminties betkokia info.. kaip vaikystės traumos ar pan... ir pavaizduoti tai kaip paveikslėlį...
Kiek teko bendrauti/dirbti ( su chatgpt, TAAFT) - tai mane jis labai stebina, teigiama prasme...
</p>

nu jau biggrin.gif
viena iš tų programų sakė, kad Lietuva 2030 metais bus pasaulio lyderė, bankinė visa, skaitmenizuota ir t.t. biggrin.gif
Nemanote, kad tokią nesąmonę pasakė remdamiesi tuo, kad antra kadencija sėdi bankiras Nausėda? Aš tai manau, kad tik dėl to biggrin.gif
Atsakyti

Nu, dar 5 metai - gal tendencijos yra...

Kai paglvoji: dibtinis intelektas yra atvirškčiai naturaliam durnumui ... čia aš šiaip...  apie politiką pagalvojus... mintys peršoko...  :wub: (ne apie Nausėdą, bet šiaip, plačiaja prasme nūdienos laiko kontekste)...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta/juoda: 11 balandžio 2025 - 14:55
Pries kokius 5 metus mano imoneje buvo DI bumas, kai NVidia 2017 isleido neblogus GPU ir DI bibliotekas.
Buvo mintis, kad videostebejimo sistemos dirbtinis intelektas galetu analizuot kameru vaizda ir duot signala, jei ten vyksta KEISTI dalykai, ar kazkas kas butu panasu i nusikaltimus. Parametrai sakysim greiti objektu judejimai nebudingi normalioms situacijoms. Tik tiek. TIK ATKREIPTI DEMESI duoti signala.
NEPAVYKO. Pertneriai kuria bande ta padaryti pasake, kad tai neimanoma. Parodose, kompanijos kurios tai ala sukure, kai buvo paprasytos DEMO tai "dar nebaigta".
Dar nera techniniu galimybiu net tokiai analizei.
Tai blefas.
https://www.icetana.ai/
Daugiausia prasireklamavus, bet nepavyko jokios info is ju gauti.
https://irisity.com/
Puikus reklaminiai filmukai - realiai - nieko. Kol kas sugeba tik statinese scenose, kur veiksmo mazai kazka paanalizuot, sakysim nuosaliose vietose
Taigi net tokiam paprastam dalykui nera sprendimu.

Neuroninius tinklus sekmingai panaudoja programavimui, visokiam kurybiniam kopijavimui ir pan vietose kur intelekto reikia minimaliai bet reikia greicio ir darbo su duomenu masyvais.

Investuotojai jau nusivyle visu tuo DI, sukista milijardai, palaikyti CHatGPT serveriams reikia daug pinigu o pelno nera. Tai kol kas plaunamos smegenys o vargsai zmogeliai jau nelabai suvokia kas yra kas. Su galingais neoroniniais tinklais ant superkompiuteriu sukuria loginius modelius ir juos kisha kaip intelekta. Cia kaip kokia papuga ishdresiruoti, nors papugos intelektas yra aukshtesnis nei dabartiniu neuroniniu tinklu
Jei nebus kvantiniu kompiuteriu, tai burbulas sprogs
Atsakyti

Matai, žmonės yra labai skirtingi - užsidėjus tokius parametrus kaip judėjimo greitis ir "nebūdingumas" normaliom (kaip nemėgstu šio žodžio...) sąlygom gali ir neduoti teigiamų rezultatų - gerai jei tai sakykim taip "normalūs" žmonės "normaliomis" sąlygomis, bet yra gi ir su elgesio nuokrypiais žmonių, kurie nebūtinai yra nusikaltėliai - o tai jau būtų diskriminacija tokių žmonių laikyti juos hipotetiškais nusikaltėliais...
Labai pralinksmino video, kaip veikia tas "aš ne norobotas" mygtukas - pasirodo jis registruoja ne paveikslėlių užpaukščiavimą (aka šviesoforų, perėjų, autobusų), bet jūsų elgesį prieš prisijungiant prie sistemos (ar esate registruoti soc tinkluose ir pan. bei rankos judėjimo trajektoriją) - kiek vargo turiu aš su ta verifikacijos sitema - niekaip manęs neįleidžia... matyt kada ateityje atgimsiu kaip robotas  :D​ 

Sakote reikia daug resursų (pinigų, laiko), kad DI vystytūsų, o kaip Deep seek - sako, kinai paleido jį iš vieno karto,  visai netestuodami algoritmų, viską iš anksto tik teorijoje apskaičiavę- žinot irgi veikia...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta/juoda: [b!]Vakar[/b!], 03:17