Nuluptus,skiltelėmis supjaustytus obuolius virti 20min nuo užvirimo ant labai silpnos ugnies.Reikia ipilti truputi vandens,apie stikline.Visa ta laika virti uždengus ir nekilnoti dangčio ir nemaišyti.Po 20min supilti cukru,jei vasariniai obuoliai tai mažiau,jei rūgštesni,tai daugiau,apie 300g-500g.Gerai išmaišyti kol cukrus ištirps ir supilstyti i stiklainiukus.Jei yra stambesniu gabaliuku,galima sutrinti trintuve.Skanaus... :D :4u:
Gal kas verdat kokią saldžią košę su moliūgu?
Vakar viriau saldžią košę:moliūgo 3 kg,obuolių 3 kg,4 apelsinai,1,5 kg cukraus.Skanu
Aronijų ir svarainių džemas
600 gr. aronijų
800 gr. svarainių
1 kg. cukraus
100 ml vandens.
Aronijas užpilti vandeniu ir troškinti apie ą0-ąį min., kol susptoginės, suberti išvalytus skiltelėmis pjaustytus svarainius ir cukrų, maišyti, graibyti putas apie ę0 min. Kol svarainiai suvirs ir džemas taps tirštas. Masę sutrinti blenderio pagalba. Supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!
600 gr. aronijų
800 gr. svarainių
1 kg. cukraus
100 ml vandens.
Aronijas užpilti vandeniu ir troškinti apie ą0-ąį min., kol susptoginės, suberti išvalytus skiltelėmis pjaustytus svarainius ir cukrų, maišyti, graibyti putas apie ę0 min. Kol svarainiai suvirs ir džemas taps tirštas. Masę sutrinti blenderio pagalba. Supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!
Sveikos,
Gavau nemazai saldytu avieciu,ir,kilo mintis atitirpinti viena avieciu dezute issivirti su obuoliais ,tokio dzemuko.
Obuoliukus nulupus susmulkinau supyliau i virimo inda,ir, uzpyliau nedideliu kiekiu vandens,kad jie issileistu.
Per ta laika su elektriniu trintuvu sutryniau atitirpusias avietes ,supyliau cukru gerai issukau.
Supyliau i inda su obuoliais sutrintas avietes paviriau nugraibiau putas,nukeliau, issukau viska i vientisa mase.
Paviriau viso 20min -
Supyliau i paruostus stiklainiukus.
Gavosi dero skonio dzemas.
Gavau nemazai saldytu avieciu,ir,kilo mintis atitirpinti viena avieciu dezute issivirti su obuoliais ,tokio dzemuko.
Obuoliukus nulupus susmulkinau supyliau i virimo inda,ir, uzpyliau nedideliu kiekiu vandens,kad jie issileistu.
Per ta laika su elektriniu trintuvu sutryniau atitirpusias avietes ,supyliau cukru gerai issukau.
Supyliau i inda su obuoliais sutrintas avietes paviriau nugraibiau putas,nukeliau, issukau viska i vientisa mase.
Paviriau viso 20min -
Supyliau i paruostus stiklainiukus.
Gavosi dero skonio dzemas.
kaimynė atnešė rudeninio derliaus aviečių,
bet jos tokios rūgščios buvo, kad valgyti man nepatiko
tad sugalvojau, kad jas reikia pagardinti kriaušėmis
išėjo puiki uogienė
bet jos tokios rūgščios buvo, kad valgyti man nepatiko
tad sugalvojau, kad jas reikia pagardinti kriaušėmis
išėjo puiki uogienė
ką įdomaus darote iš kriaušių? vyne, sirupe, su bruknėmis ir šiaip kriaušienė bei košė atpuola, tuos žinau. kompotų negeriam, džiovintos neskanu. o kriaušių turiu
Gal kas verdat obuolių košę su bruknėmis? Norėčiau pabandyt, gal kas eigą papasakotumėt Visad viriau vien obuolių košę.