Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargos žiemai

amarrile mociut, tavo ismintis byloja daug..... 4u.gif o tiesa klausimas ar ant saules imanoma ka nors dziovint g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 09, 15:04)
amarrile mociut, tavo ismintis byloja daug..... 4u.gif o tiesa klausimas ar ant saules imanoma ka nors dziovint g.gif

Nemeginau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos

gal patiks jums toks pagardas,kurį ruošiau pirmą kartą,bet ,kai manau jis pavyko.


pomidorų ir krienų pagardas


jam reikės:

2 pomidorai{apie200g}

1-2šviežių krienų šaknų{apie200g}

100ml.raudonojo vyno acto,

3v.š.cukraus,
saujalė rupios druskos,

produktai pateikti dviem200ml. talpos stiklainiams.
Pomidorus nuplaukite,nuplikykite,nulupkite,i6pjaukite kotelio vietą ir padalinkite kūbeliais.

Krienus nuvalykite,nuplaukite,smulkiai suraikykite ir kartu su pomidorais sumalkite.

Malinį rūgštinkite,saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišykite.

Tyrę sukrėskite į itin sterilius stiklainius,užsukiteir laikykite šaldytuve.

Pagardą tinka vatoti apie 3mėnesius.

Tai skanu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.Gal žinote kaip pasiruošt žiemai mangoldų?Tiek priaugo,kad nebe suvalgom,o gaila išmest.Kažkaip nesugalvoju ką galima būtų iš jų padaryti doh.gif
Atsakyti
Pirmos atsargos jau šaldiklyje smile.gif . Kiek eksperimentavau rugštynės man labiausiai patiko šaldytos. Šiemet susidėjau porcijomis ir susipjausčiau iš kart, kad beliktų tik į sriubą įmesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2013 06 12, 08:09)
Pirmos atsargos jau šaldiklyje smile.gif . Kiek eksperimentavau rugštynės man labiausiai patiko šaldytos. Šiemet susidėjau porcijomis ir susipjausčiau iš kart, kad beliktų tik į sriubą įmesti smile.gif


aš rūgštynes apverdu su druska g.gif

as jau turiu šaldiklyje krapus, špinatus, svogūnų laiškus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2013 06 12, 10:02)
aš rūgštynes apverdu su druska g.gif

as jau turiu šaldiklyje krapus, špinatus, svogūnų laiškus 4u.gif


O kaip špinatus šaldot? Smulkinat? Ar lapelius nepjaustytus?
Atsakyti
QUOTE(sunny_smile @ 2013 07 01, 12:53)
O kaip špinatus šaldot? Smulkinat? Ar lapelius nepjaustytus?

Aš šaldau tiesiog lapeliais, nesmulkinu
Atsakyti
Aš irgi prieskonius šaldau nerealiais kiekiais. Raudonėlis, čiobreliai, labai daug krapų ir petražolių, kiek mažiau melisos, mėtos, gelsvės , salierų lapų. Paskui darydama kotletus pagal nuotaiką į faršą įmetu saują kokių šaldytų lapų. Kiekvieną kartą skonis kitoks gaunasi, bet man skaniausia su krapais. Dar labai daug šaldau paprikos gabaliukais ir šparaginių pupelių, truputį cukinijų.
Kitas geras dalykas yra elektrinė džiovykla. prasidėjus sezonui ji beveik neišjungiama. Grybai, obuoliai , kriausės, šiek tiek žemuogių ir aviečių arbatoms, pomidorai, pernai sirupe apvirtus moliūgus, bet šituos teko slėpti, vaikai surydavo net neišdžiūvusius. Dar bandžiau pastarnokų drožles, šitie paklausos neturėjo.
O saulėje gerai išdžiūna obuoliai, tik pridengti nuo musių reikia. Mums vaikystėje mama užduodavo po kibirą obuolių supjaustyti. Į skardas, užmeta marlės ir ant nelabai nuožulnaus verandos stogo užkelia. Per kelias dienas įšdžiūdavo, mums reikėjo užsikorus retsykiais pamaišyti.
Atsakyti
turiu daug stiklainiu - visokios talpos, su dangteliais, gal reikai uogieniems, darzovienems
Atsakyti
gal kas bandet konservuot grikiu kose? vis nusiperkam i kelione, bet noreciau pati pamegint pasigamint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dita* @ 2013 07 15, 09:58)
gal kas bandet konservuot grikiu kose? vis nusiperkam i kelione, bet noreciau pati  pamegint pasigamint 4u.gif


tik su daržovėm dariau, tiksliau daržoves su grikiais, bet vienų ne

[attachmentid=229312]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 15 liepos 2013 - 12:19