amarrile mociut, tavo ismintis byloja daug..... o tiesa klausimas ar ant saules imanoma ka nors dziovint
QUOTE(georgiana @ 2011 09 09, 15:04)
amarrile mociut, tavo ismintis byloja daug..... o tiesa klausimas ar ant saules imanoma ka nors dziovint
Nemeginau
Sveikos
gal patiks jums toks pagardas,kurį ruošiau pirmą kartą,bet ,kai manau jis pavyko.
pomidorų ir krienų pagardas
jam reikės:
2 pomidorai{apie200g}
1-2šviežių krienų šaknų{apie200g}
100ml.raudonojo vyno acto,
3v.š.cukraus,
saujalė rupios druskos,
produktai pateikti dviem200ml. talpos stiklainiams.
Pomidorus nuplaukite,nuplikykite,nulupkite,i6pjaukite kotelio vietą ir padalinkite kūbeliais.
Krienus nuvalykite,nuplaukite,smulkiai suraikykite ir kartu su pomidorais sumalkite.
Malinį rūgštinkite,saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišykite.
Tyrę sukrėskite į itin sterilius stiklainius,užsukiteir laikykite šaldytuve.
Pagardą tinka vatoti apie 3mėnesius.
Tai skanu
gal patiks jums toks pagardas,kurį ruošiau pirmą kartą,bet ,kai manau jis pavyko.
pomidorų ir krienų pagardas
jam reikės:
2 pomidorai{apie200g}
1-2šviežių krienų šaknų{apie200g}
100ml.raudonojo vyno acto,
3v.š.cukraus,
saujalė rupios druskos,
produktai pateikti dviem200ml. talpos stiklainiams.
Pomidorus nuplaukite,nuplikykite,nulupkite,i6pjaukite kotelio vietą ir padalinkite kūbeliais.
Krienus nuvalykite,nuplaukite,smulkiai suraikykite ir kartu su pomidorais sumalkite.
Malinį rūgštinkite,saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišykite.
Tyrę sukrėskite į itin sterilius stiklainius,užsukiteir laikykite šaldytuve.
Pagardą tinka vatoti apie 3mėnesius.
Tai skanu
Sveikos.Gal žinote kaip pasiruošt žiemai mangoldų?Tiek priaugo,kad nebe suvalgom,o gaila išmest.Kažkaip nesugalvoju ką galima būtų iš jų padaryti
QUOTE(Mililė @ 2013 06 12, 08:09)
Pirmos atsargos jau šaldiklyje . Kiek eksperimentavau rugštynės man labiausiai patiko šaldytos. Šiemet susidėjau porcijomis ir susipjausčiau iš kart, kad beliktų tik į sriubą įmesti
aš rūgštynes apverdu su druska
as jau turiu šaldiklyje krapus, špinatus, svogūnų laiškus
QUOTE(Sūpynės @ 2013 06 12, 10:02)
aš rūgštynes apverdu su druska
as jau turiu šaldiklyje krapus, špinatus, svogūnų laiškus
as jau turiu šaldiklyje krapus, špinatus, svogūnų laiškus
O kaip špinatus šaldot? Smulkinat? Ar lapelius nepjaustytus?
QUOTE(sunny_smile @ 2013 07 01, 12:53)
O kaip špinatus šaldot? Smulkinat? Ar lapelius nepjaustytus?
Aš šaldau tiesiog lapeliais, nesmulkinu
Aš irgi prieskonius šaldau nerealiais kiekiais. Raudonėlis, čiobreliai, labai daug krapų ir petražolių, kiek mažiau melisos, mėtos, gelsvės , salierų lapų. Paskui darydama kotletus pagal nuotaiką į faršą įmetu saują kokių šaldytų lapų. Kiekvieną kartą skonis kitoks gaunasi, bet man skaniausia su krapais. Dar labai daug šaldau paprikos gabaliukais ir šparaginių pupelių, truputį cukinijų.
Kitas geras dalykas yra elektrinė džiovykla. prasidėjus sezonui ji beveik neišjungiama. Grybai, obuoliai , kriausės, šiek tiek žemuogių ir aviečių arbatoms, pomidorai, pernai sirupe apvirtus moliūgus, bet šituos teko slėpti, vaikai surydavo net neišdžiūvusius. Dar bandžiau pastarnokų drožles, šitie paklausos neturėjo.
O saulėje gerai išdžiūna obuoliai, tik pridengti nuo musių reikia. Mums vaikystėje mama užduodavo po kibirą obuolių supjaustyti. Į skardas, užmeta marlės ir ant nelabai nuožulnaus verandos stogo užkelia. Per kelias dienas įšdžiūdavo, mums reikėjo užsikorus retsykiais pamaišyti.
Kitas geras dalykas yra elektrinė džiovykla. prasidėjus sezonui ji beveik neišjungiama. Grybai, obuoliai , kriausės, šiek tiek žemuogių ir aviečių arbatoms, pomidorai, pernai sirupe apvirtus moliūgus, bet šituos teko slėpti, vaikai surydavo net neišdžiūvusius. Dar bandžiau pastarnokų drožles, šitie paklausos neturėjo.
O saulėje gerai išdžiūna obuoliai, tik pridengti nuo musių reikia. Mums vaikystėje mama užduodavo po kibirą obuolių supjaustyti. Į skardas, užmeta marlės ir ant nelabai nuožulnaus verandos stogo užkelia. Per kelias dienas įšdžiūdavo, mums reikėjo užsikorus retsykiais pamaišyti.
turiu daug stiklainiu - visokios talpos, su dangteliais, gal reikai uogieniems, darzovienems
gal kas bandet konservuot grikiu kose? vis nusiperkam i kelione, bet noreciau pati pamegint pasigamint
QUOTE(*Dita* @ 2013 07 15, 09:58)
gal kas bandet konservuot grikiu kose? vis nusiperkam i kelione, bet noreciau pati pamegint pasigamint
tik su daržovėm dariau, tiksliau daržoves su grikiais, bet vienų ne
[attachmentid=229312]