Pomidorai su želatina
pirmas v. vienas l. vandens,pora v.š. druskos, vienas v.š. cukraus, trys v.š. želatinos, trys vnt. lauro lapų. aštuoni vnt ,kvapiųjų pipirų.
antras v. vienas l. vandens ,vienas v.š. druskos, vienas v.š. cukraus ,trys v.š. želatinos, keturi vnt laurų lapeliai, dešimt vnt. kvapiųjų pipirų,vienas a.š. citrinos rūgšties.
trečias v.vienas litras vandens,vienas v.š. druskos,vienas v.š. cukraus, trys v.š. želatinos,v.a.š. citr. rūgšties.
ketvirtas v. vienas l. vandens, trys v.š. cukraus,,vienas v.š. druskos, penki vnt. laurų l. penki kvapieji pipirai, penki gvaizdikėliai,cinamono gabalėlis, trys v.š. želatinos,vienas a.š. citrinos rūgšties.
Į šiuos konservus tinka svogūnai{pirmas,ketvirtas varijantai},česnakai{antras v.},krapai{trečias,} ,paprikos{ketvirtas}
Pomidorus subadykite medinuku,arba supjaustome griežinėliais ir sudėkite į stiklainius sluoksnijuodami supasirinktais priedais ar be jų.
Išvirkite norimą marinatą,ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
Atvėsusiu marinatu užpilkite pomidorus.
Kaitinkite 80C.
puslitrinius desimt min. litrinius dvidesimt min.
Sandariai uzdarykite.
pirmas v. vienas l. vandens,pora v.š. druskos, vienas v.š. cukraus, trys v.š. želatinos, trys vnt. lauro lapų. aštuoni vnt ,kvapiųjų pipirų.
antras v. vienas l. vandens ,vienas v.š. druskos, vienas v.š. cukraus ,trys v.š. želatinos, keturi vnt laurų lapeliai, dešimt vnt. kvapiųjų pipirų,vienas a.š. citrinos rūgšties.
trečias v.vienas litras vandens,vienas v.š. druskos,vienas v.š. cukraus, trys v.š. želatinos,v.a.š. citr. rūgšties.
ketvirtas v. vienas l. vandens, trys v.š. cukraus,,vienas v.š. druskos, penki vnt. laurų l. penki kvapieji pipirai, penki gvaizdikėliai,cinamono gabalėlis, trys v.š. želatinos,vienas a.š. citrinos rūgšties.
Į šiuos konservus tinka svogūnai{pirmas,ketvirtas varijantai},česnakai{antras v.},krapai{trečias,} ,paprikos{ketvirtas}
Pomidorus subadykite medinuku,arba supjaustome griežinėliais ir sudėkite į stiklainius sluoksnijuodami supasirinktais priedais ar be jų.
Išvirkite norimą marinatą,ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
Atvėsusiu marinatu užpilkite pomidorus.
Kaitinkite 80C.
puslitrinius desimt min. litrinius dvidesimt min.
Sandariai uzdarykite.
QUOTE(cius @ 2011 08 06, 21:43)
o su actu gal zinot pomidoru zele,man su rugstele neskanu
1l marinato-vandens- 1s 70% arba 70-100ml 9% acto. Aš pati dariau su stipriuoju. Dviem litram vandens skyriau 100gr zelatinos,kas atitiko pagal mane 6 saukstus. Suabejojau,kad bus per skysti,pabuve kambario temperaturoj,ant stalo,antra karta dejau daugiau,kaip buvo patarta,po 8šaukštus.Žiema išragausim,kaip skaniau
QUOTE(amarrile @ 2011 08 27, 15:10)
1l marinato-vandens- 1s 70% arba 70-100ml 9% acto. Aš pati dariau su stipriuoju. Dviem litram vandens skyriau 100gr zelatinos,kas atitiko pagal mane 6 saukstus. Suabejojau,kad bus per skysti,pabuve kambario temperaturoj,ant stalo,antra karta dejau daugiau,kaip buvo patarta,po 8šaukštus.Žiema išragausim,kaip skaniau
amarrile ar tu is pradziu uzsimerki zelatina ir tada kai isverdi marinata supili pabaigoje zelatina, parasyk detaliau kaip gaminai pacia eiga, dekoju ir kokius prieskoniukus dejei
QUOTE(georgiana @ 2011 08 28, 08:21)
amarrile ar tu is pradziu uzsimerki zelatina ir tada kai isverdi marinata supili pabaigoje zelatina, parasyk detaliau kaip gaminai pacia eiga, dekoju ir kokius prieskoniukus dejei
Į dalį vandens išbrankinu želatina,pašildau,kad ištirptu. Likusiam vandenį verdu marinata,pravesinu,supilu į želatina ,ir pilu i stiklainius. Su prieskoniais nepersistengiau pipirai ir lapeliai.Svogunai duoda pagrindini skonį. gal reiktu į pora stiklainiuku įdeti po truputį petraž0liu Neteko nei pačiai daryt,nei ragaut su agurkais Žiema išbandysiu skonio receptorius
Rozmarinas šaldymui
Jei gerai pamenu kirpykloje iššikalbėjom apie prieskonius... Viena moteris pasakojo, kad viską šaldo, o ne džiovina.. man tai buvo didžiulė naujiena, nes be krapų ar svogūno laiškų nešaldau nieko, o ji pabrėžė mėtas, rozmariną, čiobrelį ir kt. prieskonius negaišdama laiko nedaro jokių pastų, nedžiovina, o tiesiog užšaldo. Aš ir pati tikiu, kaip ji pasakojo, kad skirtumas vien aromato yra didžiulis. Todėl nupjovus visą savo derlių sugalvojau savo mergytėm naują ir įdomų žaidimą D skabyti lapelius ir dėlioti į dėžutes.. ir ką patinka joms
O aš išsitraukusi indelį žiemą būtinai grįšiu prie šio įrašo parašyti įspudžius.
Jei gerai pamenu kirpykloje iššikalbėjom apie prieskonius... Viena moteris pasakojo, kad viską šaldo, o ne džiovina.. man tai buvo didžiulė naujiena, nes be krapų ar svogūno laiškų nešaldau nieko, o ji pabrėžė mėtas, rozmariną, čiobrelį ir kt. prieskonius negaišdama laiko nedaro jokių pastų, nedžiovina, o tiesiog užšaldo. Aš ir pati tikiu, kaip ji pasakojo, kad skirtumas vien aromato yra didžiulis. Todėl nupjovus visą savo derlių sugalvojau savo mergytėm naują ir įdomų žaidimą D skabyti lapelius ir dėlioti į dėžutes.. ir ką patinka joms
O aš išsitraukusi indelį žiemą būtinai grįšiu prie šio įrašo parašyti įspudžius.
QUOTE(Ulė @ 2011 09 08, 09:28)
Rozmarinas šaldymui
O aš išsitraukusi indelį žiemą būtinai grįšiu prie šio įrašo parašyti įspudžius.
O aš išsitraukusi indelį žiemą būtinai grįšiu prie šio įrašo parašyti įspudžius.
Ule,tai puikus varijantas.
Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?
Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}
Būsiu Tau,dėkinga
QUOTE(regna @ 2011 09 08, 22:16)
Ule,tai puikus varijantas.
Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?
Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}
Būsiu Tau,dėkinga
Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?
Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}
Būsiu Tau,dėkinga
Miela Regna,taip sudetingai paklausete nesidomejau kiek islieka %, pirmi metai eksperimentuoju su rozmarinu,salieru lapais.
Deja svogunu granuliu dar nebandzius,o ir nerandu pavyzdziu
QUOTE(Ulė @ 2011 09 09, 11:05)
Miela Regna,taip sudetingai paklausete nesidomejau kiek islieka %, pirmi metai eksperimentuoju su rozmarinu,salieru lapais.
Deja svogunu granuliu dar nebandzius,o ir nerandu pavyzdziu
Deja svogunu granuliu dar nebandzius,o ir nerandu pavyzdziu
Ule,
Visai nesenai man į mano rankas pateko knygutė sena knygutė Konstancijos- Buožytės -Brundienės"Sodo derlius virtuvėje"
Ir ten autorė rašo,kokias daržoves,žoleles ji džiovina.
Ji pataria džiovinti morkas{jas reikia sutarkuoti stambia burokine tarka}
Porą džiovina supjausčius žiedeliais,svogūnus mažais kvadratėliais,o česnakus susmulkina kiek galima smulkiau.
Nepataria džiovinti petražolių,nes labai greitai pasidaro bespalvės.
O,saliero lapai gerai džiovinami.
Taip pat ji krapų naudoja {žiemą,kai nėra žalių}sėklas.
Labai mūsų visų pamirškos linų sėklos.
O,dėl rozmarino šaldyti neesu bandžiusi,bet įdomu.
Aš,jau rašiau,kitoje temoje,pasikartosiu,kad džiovinti reikia surištus žemyn lapais geriau lapuose,išsilaiko eteriniai aliejai.
Jei taip atvirai,man geriau patinka džiovintos žolelės,negu šaldytos{pavyzdžiui,kaip žiemą į salotas įbersi šaldytų krapų{bet čia mano nuomonė}
Dar noriu tuo pačiu parašyti,kad šiais metais pati dariau įvairius actus{su žlelėmis,naudojau obuolių actą},aliejus su žlelėmis,sėklomis.
Labai graži gavosi spalva baziliko kotelių,su obuolių actu.
Ir aliejus su kmynų sėklomis.
Kai ruošiame žoleles {kuriose yra eteriniai aliejai}kotelius geriau jau karpyti,geriau išsilaiko jie.
ROZMARINE ETERINIAI ALIEJAI geriau išsiliko džovintame.
QUOTE(regna @ 2011 09 08, 22:16)
Ule,tai puikus varijantas.
Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?
Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}
Būsiu Tau,dėkinga
Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?
Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}
Būsiu Tau,dėkinga
Su tais eteriniais aliejais Krapai džiovinti man šienas...Gal greit išdžiovinti ir sudeti i stiklainiuka liktu kvapnus Nes pasiddžiovinu
peletruno,tai ji butinai uždaryti reikia,kad liktu skonis...,
Svogunus ,manau,kaip ir gamykloje,užtenka supjauti griežineliais,o paskui susitrupinsit rankom,kai išdžius Turiu perspeti,kad jie džiovinti turi buti laikomi sausai,nes atsileide ir neteke traškesio nebe tokie skanus ir efektingi. Tad reiktu supilti į stiklaini ar užrišta politileno maišelį Tarp kitko,musu mamos net ant ''plytos''pamesdavo griezinelius,pries dedamos i puoda,nes skonis gyvesnis gaudavos
Aciu Regna,man labai naudinga si info, praryjau tiesiog
krapus as visada smulkiai sukapoju ir saldau, man ne nesulyginame su dz. dziovinti man kaip pelenai kokie ir krapu virsuneles taip pat kapoju ir saldau
krapus as visada smulkiai sukapoju ir saldau, man ne nesulyginame su dz. dziovinti man kaip pelenai kokie ir krapu virsuneles taip pat kapoju ir saldau