Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargos žiemai

parasykit,skanu receptuka pomidoru zele,prasau smile.gif
Atsakyti
Pomidorai su želatina

pirmas v. vienas l. vandens,pora v.š. druskos, vienas v.š. cukraus, trys v.š. želatinos, trys vnt. lauro lapų. aštuoni vnt ,kvapiųjų pipirų.

antras v. vienas l. vandens ,vienas v.š. druskos, vienas v.š. cukraus ,trys v.š. želatinos, keturi vnt laurų lapeliai, dešimt vnt. kvapiųjų pipirų,vienas a.š. citrinos rūgšties.


trečias v.vienas litras vandens,vienas v.š. druskos,vienas v.š. cukraus, trys v.š. želatinos,v.a.š. citr. rūgšties.

ketvirtas v. vienas l. vandens, trys v.š. cukraus,,vienas v.š. druskos, penki vnt. laurų l. penki kvapieji pipirai, penki gvaizdikėliai,cinamono gabalėlis, trys v.š. želatinos,vienas a.š. citrinos rūgšties.

Į šiuos konservus tinka svogūnai{pirmas,ketvirtas varijantai},česnakai{antras v.},krapai{trečias,} ,paprikos{ketvirtas}
Pomidorus subadykite medinuku,arba supjaustome griežinėliais ir sudėkite į stiklainius sluoksnijuodami supasirinktais priedais ar be jų.

Išvirkite norimą marinatą,ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
Atvėsusiu marinatu užpilkite pomidorus.

Kaitinkite 80C.

puslitrinius desimt min. litrinius dvidesimt min.

Sandariai uzdarykite.
Atsakyti
o su actu gal zinot pomidoru zele,man su rugstele neskanu
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2011 08 06, 21:43)
o su actu gal zinot pomidoru zele,man su rugstele neskanu

1l marinato-vandens- 1s 70% arba 70-100ml 9% acto. Aš pati dariau su stipriuoju. Dviem litram vandens skyriau 100gr zelatinos,kas atitiko pagal mane 6 saukstus. Suabejojau,kad bus per skysti,pabuve kambario temperaturoj,ant stalo,antra karta dejau daugiau,kaip buvo patarta,po 8šaukštus.Žiema išragausim,kaip skaniau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 27, 15:10)
1l marinato-vandens- 1s 70% arba 70-100ml 9% acto. Aš pati dariau su stipriuoju. Dviem litram vandens skyriau 100gr zelatinos,kas atitiko pagal mane 6 saukstus. Suabejojau,kad bus per skysti,pabuve kambario temperaturoj,ant stalo,antra karta dejau daugiau,kaip buvo patarta,po 8šaukštus.Žiema išragausim,kaip skaniau biggrin.gif

amarrile ar tu is pradziu uzsimerki zelatina ir tada kai isverdi marinata supili pabaigoje zelatina, parasyk detaliau kaip gaminai pacia eiga, dekoju 4u.gif ir kokius prieskoniukus dejei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 28, 08:21)
amarrile ar tu is pradziu uzsimerki zelatina ir tada kai isverdi marinata supili pabaigoje zelatina, parasyk detaliau kaip gaminai pacia eiga, dekoju 4u.gif ir kokius prieskoniukus dejei smile.gif

Į dalį vandens išbrankinu želatina,pašildau,kad ištirptu. Likusiam vandenį verdu marinata,pravesinu,supilu į želatina ,ir pilu i stiklainius. Su prieskoniais nepersistengiau blush2.gif pipirai ir lapeliai.Svogunai duoda pagrindini skonį. gal reiktu į pora stiklainiuku įdeti po truputį petraž0liu mastau.gif Neteko nei pačiai daryt,nei ragaut su agurkais unsure.gif Žiema išbandysiu skonio receptorius ax.gif
Atsakyti
Rozmarinas šaldymui

user posted image


Jei gerai pamenu kirpykloje iššikalbėjom apie prieskonius... Viena moteris pasakojo, kad viską šaldo, o ne džiovina.. man tai buvo didžiulė naujiena, nes be krapų ar svogūno laiškų nešaldau nieko, o ji pabrėžė mėtas, rozmariną, čiobrelį ir kt. prieskonius negaišdama laiko nedaro jokių pastų, nedžiovina, o tiesiog užšaldo. Aš ir pati tikiu, kaip ji pasakojo, kad skirtumas vien aromato yra didžiulis. Todėl nupjovus visą savo derlių sugalvojau savo mergytėm naują ir įdomų žaidimą biggrin.gifD skabyti lapelius ir dėlioti į dėžutes.. ir ką patinka joms smile.gif

O aš išsitraukusi indelį žiemą būtinai grįšiu prie šio įrašo parašyti įspudžius.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 08, 09:28)
Rozmarinas šaldymui

user posted image


O aš išsitraukusi indelį žiemą būtinai grįšiu prie šio įrašo parašyti įspudžius.


Ule,tai puikus varijantas.

Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?

Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}

Būsiu Tau,dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 08, 22:16)
Ule,tai  puikus varijantas.

    Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?

    Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}

  Būsiu Tau,dėkinga 4u.gif

Miela Regna,taip sudetingai paklausete blush2.gif nesidomejau kiek islieka %, pirmi metai eksperimentuoju su rozmarinu,salieru lapais.

Deja svogunu granuliu dar nebandzius,o ir nerandu pavyzdziu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 09, 11:05)
Miela Regna,taip sudetingai paklausete blush2.gif  nesidomejau kiek islieka %, pirmi metai eksperimentuoju su rozmarinu,salieru lapais.

Deja svogunu granuliu dar nebandzius,o ir nerandu pavyzdziu 4u.gif


Ule, 4u.gif

Visai nesenai man į mano rankas pateko knygutė sena knygutė Konstancijos- Buožytės -Brundienės"Sodo derlius virtuvėje"

Ir ten autorė rašo,kokias daržoves,žoleles ji džiovina.
Ji pataria džiovinti morkas{jas reikia sutarkuoti stambia burokine tarka}
Porą džiovina supjausčius žiedeliais,svogūnus mažais kvadratėliais,o česnakus susmulkina kiek galima smulkiau.
Nepataria džiovinti petražolių,nes labai greitai pasidaro bespalvės.
O,saliero lapai gerai džiovinami.
Taip pat ji krapų naudoja {žiemą,kai nėra žalių}sėklas.
Labai mūsų visų pamirškos linų sėklos.
O,dėl rozmarino šaldyti neesu bandžiusi,bet įdomu.
Aš,jau rašiau,kitoje temoje,pasikartosiu,kad džiovinti reikia surištus žemyn lapais geriau lapuose,išsilaiko eteriniai aliejai.
Jei taip atvirai,man geriau patinka džiovintos žolelės,negu šaldytos{pavyzdžiui,kaip žiemą į salotas įbersi šaldytų krapų{bet čia mano nuomonė}

Dar noriu tuo pačiu parašyti,kad šiais metais pati dariau įvairius actus{su žlelėmis,naudojau obuolių actą},aliejus su žlelėmis,sėklomis.

Labai graži gavosi spalva baziliko kotelių,su obuolių actu.
Ir aliejus su kmynų sėklomis.
Kai ruošiame žoleles {kuriose yra eteriniai aliejai}kotelius geriau jau karpyti,geriau išsilaiko jie.

ROZMARINE ETERINIAI ALIEJAI geriau išsiliko džovintame.





Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 08, 22:16)
Ule,tai  puikus varijantas.

    Tačiau noriu Tavęs paklausti,kiek % eterinių aliejų išlieka šaldytuose prieskoniuose,ir kiek džiovintuose?

    Antra,gal žinai,kaip reikia paruošti džiovinti svogūnus{aš turiu omenyj svogūnų dž. granules}

  Būsiu Tau,dėkinga 4u.gif

Su tais eteriniais aliejais g.gif Krapai džiovinti man šienas...Gal greit išdžiovinti ir sudeti i stiklainiuka liktu kvapnus g.gif Nes pasiddžiovinu
peletruno,tai ji butinai uždaryti reikia,kad liktu skonis...,
Svogunus ,manau,kaip ir gamykloje,užtenka supjauti griežineliais,o paskui susitrupinsit rankom,kai išdžius smile.gif Turiu perspeti,kad jie džiovinti turi buti laikomi sausai,nes atsileide ir neteke traškesio nebe tokie skanus ir efektingi. Tad reiktu supilti į stiklaini ar užrišta politileno maišelį ax.gif Tarp kitko,musu mamos net ant ''plytos''pamesdavo griezinelius,pries dedamos i puoda,nes skonis gyvesnis gaudavos rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu Regna,man labai naudinga si info, praryjau tiesiog biggrin.gif 4u.gif
krapus as visada smulkiai sukapoju ir saldau, man ne nesulyginame su dz. dziovinti man kaip pelenai kokie blush2.gif 4u.gif ir krapu virsuneles taip pat kapoju ir saldau 4u.gif
Atsakyti