Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargos žiemai

QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 04, 08:16)
taigi turbut todel kad uzsukamais dangteliais marinuotos darzoves neissilaiko g.gif

Viskas tikrai issilaiko, jei yra laikomasi vekavimo taisykliu drinks_cheers.gif
Pasiziurekit i Kedainiu konservu fabriko marinuojamus agurkelius: ne vienas stiklainis nera su metaliniu vekavimo dangteliu, visi su srieginiais dangteliais drinks_cheers.gif
Mano visi agurkai(ne misraines), sultys su srieginiais dangteliais, nera saude ar ruge. Su masinele uzdarineju tik konservuota mesa.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 04, 09:54)
Viskas tikrai issilaiko, jei yra laikomasi vekavimo taisykliu drinks_cheers.gif
Pasiziurekit i Kedainiu konservu fabriko marinuojamus agurkelius: ne vienas stiklainis nera su metaliniu vekavimo dangteliu, visi su srieginiais dangteliais drinks_cheers.gif
Mano visi agurkai(ne misraines), sultys su srieginiais dangteliais, nera saude ar ruge. Su masinele uzdarineju tik konservuota mesa.

na turbut tada reikalinga sterilizuoti,ir fabrike neabejoju,kad sterilizuoja.
bet koks tada skirtumas uzdarant vienokiu ar kitokiu dangteliu? g.gif visada maniau,kad metalinis aparatu uzdaromas dangtelis uztikrina geresni konservuotu produktu issilaikyma(mazesne tikimybe,kad uzrugs ar pan...)(cia kalbu apie konservavima nesterilizuojant. )g.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 04, 10:10)
na turbut tada reikalinga sterilizuoti,ir fabrike neabejoju,kad sterilizuoja.
bet koks tada skirtumas uzdarant vienokiu ar kitokiu dangteliu? g.gif visada maniau,kad metalinis aparatu uzdaromas dangtelis  uztikrina geresni konservuotu produktu issilaikyma(mazesne tikimybe,kad uzrugs ar pan...)(cia kalbu apie konservavima nesterilizuojant. )g.gif

Niekada nesterilizavau, nemegstu to 4u.gif
Tik gerai isdezinfekuoju stiklainius ir dangtelius(degtine biggrin.gif ).
Anyta dirbusi Kedainiu konservu fabrike, sake, niekas tu marinuojamu agurku nesterilizuoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 04, 08:16)
na mama marinuoja jau bene 30metu,bet jei tai yra marinatas-deda metalinius(uzsuka prietaisu),plastmasinius deda raugintiems,o misraines,uogienes-uzsukamais(su sriegiu).
tiesa niekad nesterilizuoja(paprasciausiai nera tam laiko),taigi turbut todel kad uzsukamais dangteliais marinuotos darzoves neissilaiko g.gif

g.gif merginos jau rase tai as ir pasisakysiu...
pas mane tik keletas stiklainiu uzdaromu masinele....visi kiti uzsukami ranka....nuo trilitriniu kompotams, 0.7 l - agurkams, o.5l - uogienems....jei nesilaiko vadinas kazkokia bakterija yra...gal nesvariai isplauta,gal gerai neperkaitintinti produktai...o kad laikos tai faktas smile.gif viresne gal labiau megsta tuos masinele uzsukamu,nes taip joms iprasta,jaunos renkasi patogesni ir greiciau uzdaroma buda biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
pas mane irgi dauguma stiklainiu su ranka uzsukamu dangteliu, nemegstu tu uzsukamu su masinele, laiko gaila, kol uzsuki su ta masinele, o jei persisitengei tuoj stiklainis truksta.
Ir tikrai viskas puikiai laikosi, niekada nesterilizuoju nei stiklainiu nei dangteliu, neturiu tam laiko, tiesiog viska gerai isplaunu karstu vandeniu su indu plovikliu ir viskas. Nei saudo, nei pabala, nei surugsta.

Cia kiekvienam pagal save, kol irodziau mamai, kad maziau su tokiais dangteliais vargo ir kad puikiai laikos, ne vienas sezonas praejo, o dabar patenkinta, kad su maisnele kankintis nereikia smile.gif
Atsakyti
as ir perplaunu su indu plovikliu ir karstu vandeniu nebezaidziu jau...o masinele kur senoji suluzo symet baltarusiska is maxes pirkau, mokejau 22 Lt., karta su ja suku, o kita karta jei po ranka uzsukamas papuola uzsuku ranka smile.gif
Atsakyti
as pasirodo atsilikus nuo gyvenimo biggrin.gif biggrin.gif
na reiks pabandyti su uzsukamais 4u.gif
Atsakyti
na jau, nemanau, kad atsilikusi esat smile.gif, tiesiog ipratusi naudotis tais dangteliais.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 04, 13:18)
as ir perplaunu su indu plovikliu ir karstu vandeniu nebezaidziu jau...o masinele kur senoji suluzo symet baltarusiska is maxes pirkau, mokejau 22 Lt., karta su ja suku, o kita karta jei po ranka uzsukamas papuola uzsuku ranka smile.gif

Naudoju geriama soda ir šalta vandeni. Plikinu tik dangtelius užsukamus del visa ko . Dar plikinu stiklainiukus mišrainem ir uogienems,jei dedamas gatavas koks produktas be tolimesnio terminio apdirbimo....
Atsakyti
Nesvarbu koks kurios stažas...rauginimui dengiu plastmasinius,tuos kur sunkiai užsidaro,nes raugas lipa lauk,o kada plastmasiniais jis gali po valiai pūstis ir kaip surūgsta atsitaiso,o jeigu metaliniais tai išaus.
Marinatus dedu metaliais,nesvarbu ar užsukami su ranka ar su tuo užsukimo įrankiu,svarbu,kad gerai užsidarytų ir neitų oras.
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 04, 08:16)
na mama marinuoja jau bene 30metu,bet jei tai yra marinatas-deda metalinius(uzsuka prietaisu),plastmasinius deda raugintiems,o misraines,uogienes-uzsukamais(su sriegiu).
tiesa niekad nesterilizuoja(paprasciausiai nera tam laiko),taigi turbut todel kad uzsukamais dangteliais marinuotos darzoves neissilaiko g.gif

manau, kad čia 30 metų įprotis ir ne kas kita, nes (bent jau aš nepamenu) prieš 30 metų nebuvo nei tokiu srieginių dangtelių bei stiklainių mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas liečia dangtelius ištikima esu metaliniams.

Esu išbandžiusi ir stiklainius su užsukamais dandteliais,bet...

Turiu naują konservavimo knygą, kurioje yra rašoma:

Stiklainiams su konservuotomis daržovėmis ar vaisiams plastikiniai dangteliai nelabai tinka,nes jais indai nesandariai uždaromi.

Tokiais galima uždaryti uogienes ,sirupus,džemus,kurių nereikia sterilizuoti.

Stiklainius su užsukamais dangteliais galima naudoti,bent pora metų,tik kad dangtelių vidinė dalis nebūtų subraižyta,surūdijusi,ar nusitrynusi.

Informacija paimta iš knygos"Konservavimas"

Čia nuo savęs,kiek aš,esu konservavusi ,man regis,kad konservavimas priklauso,nuo daržovių kokybės,šviežumo.

Kaip mes jas paruošiame.,kaip paruošiame indus,kokiomis proporcijomis mes dedame priedus.
Atsakyti