Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargos žiemai

QUOTE(Oli_vija @ 2011 07 29, 10:52)
  4u.gif man irgi reikia pagalbos - pernai ruošiau nevirtų burokėlių-cukinijų salotas žiemai (na, tas kurių ragaut bent du mėnesius po pagaminimo negalima lotuliukas.gif ) buvo dieviškai skanios  thumbup.gif  thumbup.gif bet nusirašytą receptą taip saugiai paslėpiau, kad pati nerandu  blush2.gif  blush2.gif o jau perverčiau čia SM visas burokų ir cukinijų temas  blush2.gif  blush2.gif ir niekaip neatseku  blush2.gif  gal kuri pagelbėtų su nuoroda  g.gif  g.gif  4u.gif

laukiame receptuko 4u.gif
Atsakyti
Prašom, iš temos "moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai", pr.260
QUOTE(diasaja @ 2011 07 22, 23:37)
1kg burokėlių
1kg cukinijų
0,5 kg svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos

Sutarkuoti burokėlius ir tušinti puode su vandeniu, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Kol tušinasi, pasiruošti cukiniją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai pakepinti svogūnus. Įdėti į burokėlius. Viską kaitinti apie 5 min. Krėsti į stiklainius ir užsukti.


burokėlius troškinam nevirtus,;
gerai laikėsi pernai rūsy, paskui balkone.
Ragavom tik po poros mėnesių , toks jau šis receptas, kad iš pradžių gali pasirodyt neskanu, o paskui "susistovi" cool.gif čia pernai receptą įdėjusi mergina taip rekomendavo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 01 rugpjūčio 2011 - 11:24
Laba diena smile.gif
Pirma kart bandysiu marinuoti agurkus smile.gif susieskojau internete paprasta recepta ( kaip pirmam kartui) , taciau toks klausimas iskilo , kaip uzsukti tuos agurkus stiklainyje ? ar su vakavimo metaliniu dangteliu ar su paprastu uzsukamu dangteliu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anajoana @ 2011 08 02, 15:39)
Laba diena smile.gif
Pirma kart bandysiu marinuoti agurkus smile.gif susieskojau internete paprasta recepta ( kaip pirmam kartui) , taciau toks klausimas iskilo , kaip uzsukti tuos agurkus stiklainyje ? ar su vakavimo metaliniu dangteliu ar su paprastu uzsukamu dangteliu ?  g.gif

su vakavimo metaliniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anajoana @ 2011 08 02, 15:39)
Laba diena smile.gif
Pirma kart bandysiu marinuoti agurkus smile.gif susieskojau internete paprasta recepta ( kaip pirmam kartui) , taciau toks klausimas iskilo , kaip uzsukti tuos agurkus stiklainyje ? ar su vakavimo metaliniu dangteliu ar su paprastu uzsukamu dangteliu ?  g.gif

Vekavimui buna skirti dvieju rusiu stiklainiai:
1. Su sriegiu.
2. Paprastas.
Pagal stiklaini reikia rinktis ir dangtelius, buna ju dvieju rusiu pirkti prekybos centruose.
1. Dangtelis metalinis su sriegiu, t.y. skirtas srieginiui stiklainiui. Ant kitokio, paprasto, stiklainio jo neuzsuksit. Vekuojant pakanka su ranka gerai uzdeti ir pasukti pagal laikrodzio rodykle. Uzsisuka tampriai. Jei apvertus nelasa skystis-vadinasi, uzvekuota puikiai drinks_cheers.gif
http://www.senukai.l...50965535_5.html
2. Paprasti dangteliai metaliniai buna sudeti po 10, 20, 50vnt, supakuoti su celofaniniu apvalkalu. Sie dangteliai skirti stiklainiams, kurie paprasti, ant srieginiu stiklainiu ju neuzdesit. Paprasti dangteliai uzspaudziami su specialia vekavimo masinele rankine, kitu budu ju neuzspausit.
http://www.senukai.l...rvavimui_5.html
Masinele atrodo taip
http://www.senukai.l...41438547_4.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 02 rugpjūčio 2011 - 16:30
QUOTE(Anajoana @ 2011 08 02, 15:39)
Laba diena smile.gif
Pirma kart bandysiu marinuoti agurkus smile.gif susieskojau internete paprasta recepta ( kaip pirmam kartui) , taciau toks klausimas iskilo , kaip uzsukti tuos agurkus stiklainyje ? ar su vakavimo metaliniu dangteliu ar su paprastu uzsukamu dangteliu ?  g.gif

jei tavo stiklainis su sriegiu tai su sriegiu ir suk, jei be tai reikia mašinėlės mirksiukas.gif

kaip matau jau atsakė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 02 rugpjūčio 2011 - 20:38
QUOTE(Oli_vija @ 2011 08 01, 12:19)
Prašom, iš temos "moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai", pr.260
burokėlius troškinam nevirtus,;
gerai laikėsi pernai rūsy, paskui balkone.
Ragavom tik po poros mėnesių ,  toks jau šis receptas, kad iš pradžių gali pasirodyt neskanu, o paskui "susistovi"  cool.gif čia pernai receptą įdėjusi mergina taip rekomendavo  drinks_cheers.gif

as ragavau jau kita diena,man skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 15:42)
su vakavimo metaliniu smile.gif

o man kuo puikiausiai laikosi ir su tais ir su tais dangteliais tik pirma juos degtine pavalau o po to uzsuku
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 02, 21:37)
jei tavo stiklainis su sriegiu tai su sriegiu ir suk, jei be tai reikia mašinėlės  mirksiukas.gif

kaip matau jau atsakė biggrin.gif

na kaip supratau ne to klausia smile.gif
juk akivaizdu,kad su sriegiu metalinio neuzsuksi ir atvirksciai biggrin.gif
bet marinavimui labiau tinka be sriegio,metaliniai(uzsukami su tuo prietaisu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 03, 08:16)
na kaip supratau ne to klausia smile.gif
juk akivaizdu,kad su sriegiu metalinio neuzsuksi ir atvirksciai biggrin.gif
bet marinavimui labiau tinka be sriegio,metaliniai(uzsukami su tuo prietaisu) smile.gif

lyg ir akivaizdu... biggrin.gif
bet, kad tiktų kažkurie labiau tai tikrai ne, garantuoju mirksiukas.gif dar nemačiau, kad būtų koks skirtumas per bene 15 metų marinavimo stažą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 08 01, 13:19)
Prašom, iš temos "moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai", pr.260
burokėlius troškinam nevirtus,;
gerai laikėsi pernai rūsy, paskui balkone.
Ragavom tik po poros mėnesių ,  toks jau šis receptas, kad iš pradžių gali pasirodyt neskanu, o paskui "susistovi"  cool.gif čia pernai receptą įdėjusi mergina taip rekomendavo  drinks_cheers.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 03, 09:34)
lyg ir akivaizdu... biggrin.gif
bet, kad tiktų kažkurie labiau tai tikrai ne, garantuoju mirksiukas.gif dar nemačiau, kad būtų koks skirtumas per bene 15 metų marinavimo stažą biggrin.gif

na mama marinuoja jau bene 30metu,bet jei tai yra marinatas-deda metalinius(uzsuka prietaisu),plastmasinius deda raugintiems,o misraines,uogienes-uzsukamais(su sriegiu).
tiesa niekad nesterilizuoja(paprasciausiai nera tam laiko),taigi turbut todel kad uzsukamais dangteliais marinuotos darzoves neissilaiko g.gif
Atsakyti