Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargos žiemai

QUOTE(elizaveta @ 2011 07 09, 22:13)
Mes jaunus krapų  ir šaldom, ir džiovinam. Juk visokių patiekalų būna, tad ne visiems tinka vien tik šaldyti krapai. O krapų kotų aš neišmetu: pasidžiaunu juos ir, atėjus agurkų marinavimo metui, panaudoju smile.gif Mūsų šeima tiesiog dievina krapus thumbup.gif

Kotų mes netaupome, nes jų visada su kaupu yra bigsmile.gif
O kaip tas krapų džiovinimo procesas vyksta, gal vertėtų pabandyti ax.gif
Atsakyti
Merginos patrakite,sugalvojau žiemai pasidaryti egzotiškų (persikų,nektarinų,...) vaisių kompotų,nes tie tradiciniai atsibodo jau unsure.gif o kaip būna akcijos tai gi galima nors po keletą trilitrių vis užsivakuoti,bandžiau daryti pernai apelsinų uogienę pagal receptą,bet gavosi karstelėjus ir stovi,nevalgo,tai nutariau pasitarti su patyrusiom 4u.gif

Kaip geriau gaminti,iš ko geriau...na gal kuri patarsit.,, wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 17, 11:27)
Merginos patrakite,sugalvojau žiemai pasidaryti egzotiškų (persikų,nektarinų,...) vaisių kompotų,nes tie tradiciniai atsibodo jau  unsure.gif o kaip būna akcijos tai gi galima nors po keletą trilitrių vis užsivakuoti,bandžiau daryti pernai apelsinų uogienę pagal receptą,bet gavosi karstelėjus ir stovi,nevalgo,tai nutariau pasitarti su patyrusiom  4u.gif

Kaip geriau gaminti,iš ko geriau...na gal kuri patarsit.,, wub.gif

pas musu sauniaja forumiete Ule yra persiku dzemas blog'e (skanus gyvenimas). Sake, labai skani 4u.gif
Atsakyti
aš noriu kompotų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 18, 16:52)
aš noriu kompotų  4u.gif

kazkada vaikysteje nuolat turejome trilitrinius su celom kriasem arba obuoliais kompotus, skonis ju buvo nepakartojams, kur rasti toki receptuka g.gif
dabar nektarinai maximoje po 3 lt
Papildyta:
kas supranta..
gal surizikuoti
Из разнообразных видов компотов данный компот считается самым нежным и приятным по вкусу продуктом. Персики консервируют целиком, с косточкой или разрезают пополам вдоль плода, вынимая косточку, в неочищенном или очищенном виде. В домашних условиях рекомендуют приготовлять компот из очищенных от кожицы плодов ; компот в таком виде гораздо аппетитнее на вид и вкуснее.

Для консервирования лучше всего брать сорта с желтой мякотью, ибо компот из сортов со светлой мякотью уступает по внешнему виду и быстро мутнеет.

Лучшими для консервирования считают сорта, у которых легко удаляется косточка или, наоборот, косточка плотно приросла к мякоти. Плоды должны быть зрелыми, но не переспелыми, ароматными, с достаточно плотной мякотью и равномерно окрашенные.

Рассортированные и перебранные плоды погружают (лучше всего в металлической сетке или тканевом (марлевом) мешочке) в горячую воду (90-95°С), тотчас вынимают и затем охлаждают в холодной воде. При бланшировке в воду добавляют 1% раствор лимонной кислоты, то есть 10 г на 1 л воды. После бланшировки и последующего быстрого охлаждения с плодов очень легко снимается кожица. Очищенные от кожицы плоды разрезают пополам ножом из нержавеющей стали, вынимают или вырезают косточку и отдельные половинки тут же погружают ненадолго в холодную воду, куда добавляют лимонную кислоту (5 г на 1 л). Затем половинки персиков закладывают в банки фигурно (вниз разрезанной частью плода). Для приготовления сиропа расходуется на 1 л воды 0,56 кг сахара, объем готовсл заливки -1,3 л. Сироп заливают в банки так, чтобы все плоды были полностью покрыты жидкостью. Компот из зрелых очищенных половинок персиков стерилизуют в водэ при температуре 90-95°С в течение 20-25 мин. Персики с плотной мякотью стерилизуют при температуре 95°С в течение 30 мин, а в кипящей воде (100°С) продолжительность стерилизации 25 мин.
http://mvr.e-stile.ru/kompot5
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2011 07 28, 15:33)
kazkada vaikysteje  nuolat turejome trilitrinius su celom kriasem arba obuoliais kompotus, skonis ju buvo nepakartojams, kur rasti toki receptuka g.gif

mano mama darydavo taip: sudėdavo abuolius su kriaušėm į sloikus,o syrupą padarydavo puode atskirai ir užpildavo(užvirintame vandenį sudėdavo cukrų pagal skonį,pavirdavo ir užpildavo.

kad vienas kriaušes dėti,tai man kažkas sakė,kad labai jos iššaudo,tad reikia maišyti su kažkuo,o ar teisybė nežinau.
Atsakyti
Mano kriaušės mažos na skersmuo tai gal kaip5 litų monetos būtų tai aš jas darau taip:užverdu sirupą[1litrui vandens pilu1stiklinę cukraus tada metu i tą sirupą paruoštas kriaušytes ir tuojau pat su kiaurasamčiu jas gaudau ir dedu į stiklainius.Kai sirupas vėl užverda pilu į stiklainius ant kriaušių,dar įpilu 3litrų talpos stiklainiui 1arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties.Užsuku,apverčiu ir apklostau.Dar niekada neiššaudė.Šiemet vėl darysiu tik gaila kad kriaušių mažai tikriausiai nepalankūs metai nes sodas tuščias...
Atsakyti
Mamytes kulinares padekit, labai noriu savo lelytei ziemai prisikaupti, kad nereiketu tu tyriu pirkti, bet nezinau kaip kas islaikyt. Dabar slyvu metas, skaiciau, kad saldytos apkarsta, cukraus det leliukui nesinosi, tai kaip padaryti tyrele kad laikytusi??????
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2011 07 28, 21:11)
Mamytes kulinares padekit, labai noriu savo lelytei ziemai prisikaupti, kad nereiketu tu tyriu pirkti, bet nezinau kaip kas islaikyt. Dabar slyvu metas, skaiciau, kad saldytos apkarsta, cukraus det leliukui nesinosi, tai kaip padaryti tyrele kad laikytusi??????

manau, kad kartumą slyvoms duoda žievelė..gal pabandykit šaldyt nuluptas ir nukaulintas ?

4u.gif man irgi reikia pagalbos - pernai ruošiau nevirtų burokėlių-cukinijų salotas žiemai (na, tas kurių ragaut bent du mėnesius po pagaminimo negalima lotuliukas.gif ) buvo dieviškai skanios thumbup.gif thumbup.gif bet nusirašytą receptą taip saugiai paslėpiau, kad pati nerandu blush2.gif blush2.gif o jau perverčiau čia SM visas burokų ir cukinijų temas blush2.gif blush2.gif ir niekaip neatseku blush2.gif gal kuri pagelbėtų su nuoroda g.gif g.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, suveikė "dėsnis"... kai tik garsiai paklausiau, tai ir pati radau...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 07 29, 15:47)
Ačiū, suveikė "dėsnis"... kai tik garsiai paklausiau, tai ir pati radau...smile.gif

tai gal gali pasidalint, nes apie tokias negirdėjau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 07 29, 15:47)

Paidalinkit ir su mumis bigsmile.gif labai jau idomu blush2.gif
Atsakyti