Mamytes, dabar visokiu uogu ir gerybiu metas. Kai nesedejau namie, tai net negalvojau uzsiimti visokiais konservavimais
O kai vaiksciojau su pilvuku, tai pasvarinau visas uogieniu atsargas. Dabar uogomis labai lepintis negaliu , nes maitinu. Taip gaila :'( Galeciau tik jomis maitintis
Perverciau kulinarijos knygas, bet neradau to ,ko ieskojau.
Gal zinot receptu uogieniu, bet nesalziu ir, kad "neisaudytu" ;D
Ir siaip visokie idomus konservavimo receptukai domina
Krapus ziemai ruosiu taip: nuplaunu, isdziovinu, supjaustau ir sutrombuoju i stiklainiukus.Po to i saldymo kamera.Viskas
Issilaiko liuks: ir kvapas, ir skonis.
Manyciau tada verta atidaryti kelias temas:
darzoviu marinavimas, rauginimas , troskinimas....
uogienes.....
sultys, kompotai..
O gal neverta? Viskas bus viename. Atsivertei ir rasi.
darzoviu marinavimas, rauginimas , troskinimas....
uogienes.....
sultys, kompotai..
O gal neverta? Viskas bus viename. Atsivertei ir rasi.
Pati dar nebandziau, bet turetu but skanu:
Sausa vysniu uogiene:
1kg vysniu
300g cukraus
Vysnias nuplaut, sumaisyt su cukrum, isberti ant skardos vienu sluoksniu, ir pasaut i orkaite. 200laipsniu. Kai uzvirs per visa plota, sumazint temperatura iki 100laipsniu, ir po 30min istraukt is orkaites. Padziovintas uogas padeti i lekste ir dziovint toliau kambario temperaturoje, po to apvoliot cukraus pudroj ir sudeti i sausus stiklainius uzdengt. Saugot kambario temperaturoj, sausoj vietoj.
Sausa vysniu uogiene:
1kg vysniu
300g cukraus
Vysnias nuplaut, sumaisyt su cukrum, isberti ant skardos vienu sluoksniu, ir pasaut i orkaite. 200laipsniu. Kai uzvirs per visa plota, sumazint temperatura iki 100laipsniu, ir po 30min istraukt is orkaites. Padziovintas uogas padeti i lekste ir dziovint toliau kambario temperaturoje, po to apvoliot cukraus pudroj ir sudeti i sausus stiklainius uzdengt. Saugot kambario temperaturoj, sausoj vietoj.
Vysnia cukruje
1kg vysnios
300g cukraus
2 kiausinio baltymai
100g degtines
Vysnia nuplaut, padet vienu sluoksniu ant drobes (ranksluosciu) uzpilt degtine ir laikyt para kambario temperaturoj, po paros skysti nupilt, vysnias pamirkyt isplaktuose baltymuose ir apvoliot cukraus pudroj. Uogas isdziovint kambario temperaturoj ir sudet i kartonines dezes. Saugot kambario temp. sausoj vietoj.
1kg vysnios
300g cukraus
2 kiausinio baltymai
100g degtines
Vysnia nuplaut, padet vienu sluoksniu ant drobes (ranksluosciu) uzpilt degtine ir laikyt para kambario temperaturoj, po paros skysti nupilt, vysnias pamirkyt isplaktuose baltymuose ir apvoliot cukraus pudroj. Uogas isdziovint kambario temperaturoj ir sudet i kartonines dezes. Saugot kambario temp. sausoj vietoj.
gal zinot mamkos kaip paruosti tireles vaisines, kad iki ziemos prastovetu?
Labai paprasta ziemai pasidaryti cukiniju.
3litrai pjaustytu cukiniju
300g aliejaus
300g pomidoru padazo
3 galvos cesnako
puse stiklines cukraus
puse stiklines acto 9%
1 saukstas druskos
Viska ismaisius palaikyti 24val vis pamaisant. Tada uzvirinti,bet neviti ir deti i stiklainius. Niam.
3litrai pjaustytu cukiniju
300g aliejaus
300g pomidoru padazo
3 galvos cesnako
puse stiklines cukraus
puse stiklines acto 9%
1 saukstas druskos
Viska ismaisius palaikyti 24val vis pamaisant. Tada uzvirinti,bet neviti ir deti i stiklainius. Niam.
Gal tikrai atidarom nauja tema atskiriems marinavimams, kaip Laselis pasiule ? Bus aiskiau ir patogiau kitoms .
Aciu uz demesi
Aciu uz demesi
Saunuole Viksreli tikra kulinare, aciu uz visus receptus.
QUOTE |
Saunuole Viksreli tikra kulinare, aciu uz visus receptus. |
Mano mama liuk kulinare, labai megsta viska, kas papuola i rankas, marinuot ;D. Tai jos dauguma receptuku ir yra. Laiko ir ilgalaikes patirties patikrinta .
Taip kad, galit drasiai marinuot! Man visad gerai pavykdavo ;D.
P.s. kiek zinau, kad marinuojant reikia atitaikyt menuli: per viena faze gali agurkai minksti buti (tik neprisimenu per kuri )... Taip pat mama moke, kad per "raudonasias dienas" nieko nemarinuot, nes issaus. Tai visad klausau sio prietaro...tfu-tfu-tfu... niekad dar neissove ;D.
Sveikos,
Va prasidejo metas kuomet ruosiames ziemai. Mes auginame siokias tokias darzoves sode. Anksciau pas mama daznai koncervuodavome viska praddant agurkais, o dabar su vyru labai meksta ruosti ivairias salotas ziemai.
Tai va tame musu jaunos seimyneles sodely isaugo taip vadinami "kabaciokai", nezinau kaip taisiklingai lietuviskai...ir tikrai nezinau kaip juos galima but skaniai paruosti ziemai ar seip...Gal zinote koki skanu patiekala ar recepta koncervavimui?
Labai aciu is anksto
Va prasidejo metas kuomet ruosiames ziemai. Mes auginame siokias tokias darzoves sode. Anksciau pas mama daznai koncervuodavome viska praddant agurkais, o dabar su vyru labai meksta ruosti ivairias salotas ziemai.
Tai va tame musu jaunos seimyneles sodely isaugo taip vadinami "kabaciokai", nezinau kaip taisiklingai lietuviskai...ir tikrai nezinau kaip juos galima but skaniai paruosti ziemai ar seip...Gal zinote koki skanu patiekala ar recepta koncervavimui?
Labai aciu is anksto
Lietuviškai tie kabačiokai bus aguročiai, bet aišku ne tokie ilgi ,kaip kad parduotuvėj būna.Omes marinavom juos taip. Į stiklainį sudėt aguročius,galima ir supjaustytus.Įmest pipirų .Tada marinatas 1 litrui šalto vandens:
2 šaukšteliai druskos
4 šaukšteliai cukraus
50 ml acto
Aguročius užpilam tuo marinatu ir pakaitinam apie 20 min. ir uždarom dangteliais metaliniais ar užsukamais.
2 šaukšteliai druskos
4 šaukšteliai cukraus
50 ml acto
Aguročius užpilam tuo marinatu ir pakaitinam apie 20 min. ir uždarom dangteliais metaliniais ar užsukamais.
o as vis manydavau, kad "kabaciokai" tai yra patisonai ot tundra ash