Labas vakaras, norėjau paklausti šią ligą sergančių asmenų nuomonių. Gal kas darėtės šią operaciją ? Ar ji veiksminga ? Esu 23-metų. Stemlė rašo elastingą, graži ir t.t išvada: Refliuksas. Išrašė vaistų omezo, bet nuo jų man degina skrandį. Dietos vis tiek neištversiu ir neišlaikysiu, ar operaciją veiksmingą ? Negeriu, nerūkau, gazuotų gėrimų ir t.t irgi nevartoju. Ar jaunam amžiuje gali išsivystyti vėžys ?
Kiek girdejau tai 50 / 50.
Gali padeti, bet gali ir pablogeti.
Po operacijos niekada negalima vemti.
Omeprozolis yra kazkoks pasityciojimas - Nolpaza pades.
Manau plystu kas ten susiuta.
Beje, kiek girdejau, operacija daro tik kada buna didelio laipsnio diafragmos (stemples) isvarza. Is lempos nedaro - nebent rastum privaciai.
O paprastas rugsties refliuksas turetu buti lengvai gydomas koreguojant rugstinguma.
As turiu negydoma - tulzies refliuksa.
Tai, aš ir daryčiausiai privačioje klinikoje. Pas mane simptomai labiau panašūs į dirglosios žarnos sindromą, pasikeitęs tuštinimas, spazmai, gurguliavimas, pilvo pūtimas, nemiga, o to refliukso simptomų nejausdavau, kai pradėjau vaistus vartoti prasidėjo ir deginimo jausmas ir t.t aš tikrai neišlaikysiu visą gyvenimą tos dietos, jeigu puse dalykų atsisakau blogų, o pusės ne ? vis tiek man amen ?
O tai tyrimai ka sako?
Rugstingumas? Isvarza yra? Is simptomu - rugstys kyla, stemple degina? Kartumo burnoj nebuna?
Man irgi buvo israse kazkada to Omeprozolio - pirma kart gyvenime pradejo skrandi skaudet. Sakau kad cia kazkoks pasityciojimas.
Pabandyk Nolpaza - man budavo kad kildavo rugstys nuo tam tikro maisto - nuima iskarto.
Tai pat labai gerai miegui Gerdoff sirupas (tik ne pastiles) - nepigus, bet man vienintelis, kuris bent truputi padeda del tulzies refliukso. Nuo rugsciu kilimo padeda malti linu semenys - tik ne is maximos, o is vaistines. Po situ abieju pavartojimo aisku reiketu nieko negerti ir nevalgyti.
biliaris siaip yra tulzis. Vadinasi pradziai reiketu issiaiskinti tiksliai kas yra. As kiek dariau endoskopiju - jie pamato kad yra skrandzio, stemples pazeidimai - ir iskarto skiria dieta su Omeprozoliu - ir su isvada - GERL, gastritas.
Man taip pat nekyla rugstys, bet kartu burnoj pastoviai - teka tulzis i skrandi, ji gadina, taip pat ir stemple.
O skausmu, kazkokio spaudimo, putimo, sunkumo jausmai - pilvo virsuj ir krutinej - nebuna?