Įkraunama...
Įkraunama...

Aqua Alta tema

Alta, belen kokiam žmonių kiekiui nušalo. Man tai ir streso n per tuos pomidorus, nakrim kaip pas vaikus lakstau 🤣

Tai sunešk tiesiog nakčiai į vidų 

Atsakyti
Labas saltas rytas.Panasu ,kad salta bus dar ilgai .Net Bulgarijoje dar reikia kurent peciu ir rengtis visokiom kojinem ,paltais.Ir kuo toliau ,tuo salciau.Z\iema silciau buvo.Augalai kaz\kaip prisitaiko ,as auginu visokius barsciu rinkinius,bulves,kopustus,tai tie nera silumamegiai augalai.I Agurkai ,pomidorai tai sunkiai,ypac agurkai.Vietiniai augindavo tik silumameges darz\oves,tai jiems biski kriz\e ,bet pripras.Siemet jau siltnamiu prisistate,agropleves prisisiunte.Z\odz\iu buvau as tokioje geroje temoje apie agronomija, bet lietuvos sveikatos sistemos problemos mane isten irgi ispasolvonino.Na ko as kovoju su tais vejo malunais? Kodel manyje toks gajus trockio genas? O trockis siaip jau ivare baimes pasauliui ilgam laikui.Z\aviuosi.
Atsakyti

Tai sunešk tiesiog nakčiai į vidų 

Tai jie pastypę. Lb.sunku man juos nešiot.

Atsakyti
Labas rytas ,Saturnas ,juodoji saule ,wisteria - debiutuoja sitoje temoje.Mano faunos ir floros pasiekimai
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Kokie grožiai.Ir šunius ir visterija.🤩

Man jos adaptuoti LT sąlygoms nepavyko.Kol vazoną tampiau į šiltnamį,tol augo.O kai vieną žiemą neįnešiau,tai ir nušalo.Augdama vazone nežydėjo😔

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 08 gegužės 2022 - 09:57

Koks mielas leliukas  😍

Atsakyti
Pastebejau ,kad wisterijos auga salia senoviniu pastatu,kurie akumuliuoja siluma ir saules energija , o nakti kaz\kiek palaiko siltesne vieta.Senovines raudonos plytos ,visada norejau gyvent tokiame name,tesiog jauciau kaz\kokia trauka.Ir gyvenu ,paveldo name,su apvalia lotoso karuna.Cia dar viena frustracija,lietuvos paveldosauga neleido net uz\siminti apie tokius dalykus,tai kaz\kieno paveldas,kaz\ko mistinio.Ne mano.Na po teisybei revansas istaigai jau suruostas ir laukiu palankaus meto.O dar wisterijos megsta kalcio trasas ,taip pat fosfora ,bet tresti reikia skirtingais sez\onais.Is rudens fosforas is pavasario - kalcis.
Naudoju tas radiant plytas siemet ir pomidorams ir agurkams ir viskam,nes panasu kad salta bus ilgai biggrin.gif
Senajai kalei jau buvo pakrypus sveikata,bet kaz\kaip pastojo,visi laukem ir issidalinom koki 10 suniuku,o gime vienas .Ir tai vos issikapste ,labai jau silpnas buvo.Bet ,jis paveldejo motinos intelekta ir sargavimo instinkta.Namo griz\ta jau maz\daug is uz\ kilometro vienas pats.Na z\odz\iu ir protingas ir graz\us.
O dabar apie praktine chemija.Visgi laikas jau siltesnis ir musu krastuose mes geriam airana, kas yra rugusis pienas sumaisytas su mineraliniu ir druska beigi sublenderiuotas.Geriama is variniu indu.Todel kad rugstis nugrauz\ia nuo indo reikalinga z\mogui vari.O varis yra daug reikalingesnis nei gelez\is ,ypac siltuoju metu laiku.Jis dalyvauja viso kuno inervacijoje ir tesiogiai veikia inpulsus is smegenu i rankas ir kojas,galunes maz\iau tirpsta ir z\mogus lengviau pakelia fiz\ini kruvi
АѲѴА АЛТА вещает для вас́ СС
Atsakyti

Oho kaip įdomu su tuo variniu indu. Net neturiu tokio nei vieno namie. Reiks pasidairyti prie progos Rietavo sendaikčių turguj, esu mačius ten

Atsakyti

Indas indu,bet va airanas tai kažkas įdomaus.LT jis nelabai įprastas.

Variniame inde verdu kavą.Bet iš metalinio indo nei valgyti nei gerti nenorėčiau.Neskanūs metaliniai indai🤔

Atsakyti

Man labai skanus airanas

Atsakyti

Alta, paragavau pirmąsyk pienių žiedų. Patiko. Tiesa, tik ta geltonoji dalis. Tikiuosi ir sveika :)

Mažajam vaikui tai išvis laaabai patiko. Sakė, kad skonus kabai geras. Jis ir garšvas šveičia, ir rūgštynių šiek tiek, kiškio kopūsto gėlyčių. Žodžiu, pažindinu vaiką su valgomais laukiniais augalais, o tas pasirašo ragauti ir patinka jam.

Atsakyti
Siaip tai is pieniu geriausia dalis yra saknys.Jos ne skaniausios,bet naudingiausios.As kaz\kada nusipirkau salsifiju seklu,tipo austriu skonio saknys,tai kad uz\sisejo visas darz\as,,bet tai augalas ,net glifosatas neima.Turi prasme manau,gal bus antras augalas po portulakos,isliksiantis po branduolinio smugio.
Metaliniai indai turi prasme ,jie labai gerai mesai laikyti,ilgiau islieka sviez\ia,alus is misinginiu indu irgi turbut kokius nors naudingus elektrolitus atpalaiduoja.Svarbiausia ,kad jusu maisto gaminimo indai butu ne pigus naujausios laidos kiniski.Kur niekam toxiskumas nerupi.https://en.wikipedia.org/wiki/Tragopogon_dubius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 09 gegužės 2022 - 06:12