Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kas liečia visokias vantrobas. Susižiūrėkit vit D. Mano gastroenterologė, kai pamatė, mano menkas vit D užuominas, iškart pasakė, reik čia tvarkyt, nes kai yra toks žymus nepakankamumas, pasidaro žarnynas kiauras (nesandarus)  leaky gut. Labai daug bėdų iš to kyla.

Puiki gydytoja, labai didelis žinių bagažas, ausim tik klapsiu ir vos spėju įsidėmėti patarimus.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 06 13, 10:29)
<p>Kas liečia visokias vantrobas. Susižiūrėkit vit D. Mano gastroenterologė, kai pamatė, mano menkas vit D užuominas, iškart pasakė, reik čia tvarkyt, nes kai yra toks žymus nepakankamumas, pasidaro žarnynas kiauras (nesandarus)  leaky gut. Labai daug bėdų iš to kyla.</p><p></p><p>Puiki gydytoja, labai didelis žinių bagažas, ausim tik klapsiu ir vos spėju įsidėmėti patarimus.</p>

O pavardė?
Atsakyti
Muka ir pas mane ne viskas dar susėta. Turiu laisvo ploto , galvoju ką čia pasėjus smile.gif ir taip kiekvieną dieną ax.gif Ir dar reikia baigti mulčiuoti . Nepaspėju su tuo laistymu darbų apsidirbti. Gal žirniu pasėsiu vėyvam valgymui ? nesu sėjusi taip vėlai ...
PS šiai dienai turiu gražių ridikėlių. Svarbu rytais vandens užpilti .
Bijūnas mėgstą saulę. Trauk iš pavėsio , ten sodink melsves . Rugpjūtį sako geriausias laikas bijūnus sodinti ... Yra e-daigų savinikės video apie sodinimą.
Kol žinutę rašiau bele kokio dydžio kiškis per sodą prašuoliavo. Už lapę tikrai didesnis , gautų ryža skūron nuo jo .
Atsakyti

O pavardė?

Aida Žvirblienė.

Atsakyti
Beje ,kas turi visokiu tuju ,puskiparisiu ir pan primygtinai rekomenduoju nupurksti insektidais ar biocidais ir fungicidais.Siemet vel ta napastis jauciu uzpuls,nes jau pas mane maciau ,ant mulco.Po piet visa mulca sudeginsiu.Nezinau kaip jie vadinasi,sokinejantys tokie balti vidutinio dydzio parazitai.Jie platina alternarijas ir fusarium.Nenorekit suzinot ka tai reiskia.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 06 13, 10:35)
Muka ir pas mane ne viskas dar susėta. Turiu laisvo ploto , galvoju ką čia pasėjus smile.gif ir taip kiekvieną dieną  ax.gif  Ir dar reikia baigti mulčiuoti . Nepaspėju su tuo laistymu  darbų apsidirbti. Gal žirniu pasėsiu vėyvam valgymui ? nesu sėjusi  taip vėlai ...
PS šiai dienai turiu gražių ridikėlių. Svarbu rytais vandens užpilti .
Bijūnas mėgstą saulę. Trauk iš pavėsio , ten sodink melsves . Rugpjūtį sako geriausias laikas bijūnus sodinti ... Yra e-daigų savinikės video apie sodinimą.
Kol žinutę rašiau bele kokio dydžio kiškis per sodą prašuoliavo.  Už lapę tikrai didesnis , gautų ryža skūron nuo jo .

ai man užtenka kiek yra nes kitur vietos nebus 4u.gif
Ridikai neužaugo, nors niekad geri neužauga, gal prieš kokius 10 metų ...nenutaikau kažkaip laiko..O va salotas jau išsipikiavau lauke, kad tik nenudegtų...
Pou ačiū 4u.gif
Atsakyti
Denk tas salotas agropleve,nes joms jau diena per ilga iseis i ziedus.
Po zydejimo bijunus reikia patresti,trasom su daugiau fosforo,silicio,cinko.Ir butinai ziedynus nuskabyt ,kad seklu nebrandintu.
Atsakyti

Mano ledinės salotos lauke gražiai gūželes sukti pradėjo. Išpikiavau prieš savo mėnesio nuo darbų, daržų atostogas. Šiltnamy salotos kur augo, išdalintos buvo. Dabar pati pradėjau po čiut čiut valgyt. Muka, ridikėliai šįmet ir pas mane nenusidavė, kai būdavo ohoho. Bet aš jų retai kada ir valgydavau, daugiau dėl kitų auginau.

Svogūnus palaistė druskingu vandeniu nuo svogūninės musės, tik nežinau ar nepavėlavo. Dar liepą reiks palaistyt. Agurkų daigai buvo nuostabūs, o dabar suktis pradėjo, nepatenkinti, kaži ar kokia erkutė neužeis. Na yr reikalų šįmet. Tik tiek, kad to daržo kelios vagelės šįmet. Bet vis tiek vešlesnės žalumos norisi.

Reiks ir man bijūnams duot valgyt. Kaip tik lietus prasidės, atmerks gerai dirvą. Levandos žiedynus iškėlė, šalavijai džiaugiasi saule.

Vandens jau tuoj trūkumas bus, gręžinio nėra, talpos jau tuštėja, šuliniukas senka.

Vakar Klinikose buvau, tai ten obelų sodas yra, kaunietės gal atkreipė dėmesį kada. Visos obelys voratinkliuose ir vikšrais apsėstos. Uf.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 06 13, 09:22)
Saintlina, kaip vaikis?


Normaliai smile.gif ryt matematika, penktadienį informatika ir psio.
Svaigsta apie kelionę į Norvegiją smile.gif
Atsakyti

Normaliai smile.gifryt matematika, penktadienį informatika ir psio.
Svaigsta apie kelionę į Norvegiją smile.gif

Suprantu, kad šie be problemų jam bus.

Jei yra dėl ko, apie ką svaigti - gėris ir gyvenimo variklis :)

Atsakyti
Labas rytas,
19 silumos,karsta bus diena vel.Man gali but karsta diena,tik va,miegot tai jau siaubas.Noriu kondicionieriaus ant ratuku,ieskau bet nerandu,sezonas,per velai uzsimaniau. ax.gif
AA uzdangstytos tik braskes,ir nauja lysve,kur isdigs morkos ir sis bei tas.Kitko niekas needa,nei pauksciai,nei peles.Net burokeliu lapu needa pauksciai,sako tryda juos uzpuola.
Dar uzdenge turim agrasta ir abu serbentus,ir viskas.
Siandien i soda ne labai pateksim,nebent velai vakare.
Bijunas mano uz tvoros,o saule i tvora sviecia is pietu,bet is antros puses,tai bijunas lieka silumoj,bet seselyje.Nu neturiu kitur vietos darzeliui,kaip ten.Vietos uztenka man sociai,maitinasi trys seimos is mano darzelio,kai gyvunai palieka kazka.
AA su sraigem ir tais vedareliais susitvarkiau as pernai.Kai tik ispasolvoninom is tarplysviu medzio drozles,isnyko visi vedareliai,o su sraigem seniai jas issinaikinau.Daugiau sliuzu nematyt.Siltnamyje,kur tas pjuvenas papylem,jokio vabalo nera,matyt jos vistom skirtos,bus su kokia chemija supurkstos.
As,Mukute,irgi turiu dar ka sodint,rasoda lipa lauk,nu bet reik vesesnio oro,iskeps viskas per diena.Maciau naujakuriai prisisodine pomidoru,sparaginiu lauke,viskas sudziuve,skudurai kabo tik.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 06 13, 10:54)
Denk tas salotas agropleve,nes joms jau diena per ilga iseis i ziedus.
Po zydejimo bijunus reikia patresti,trasom su daugiau fosforo,silicio,cinko.Ir butinai ziedynus nuskabyt ,kad seklu nebrandintu.

Ačiū už patarimus smile.gif
Mano salotos labai sunkiai eina į žiedus tokia jau veislė ax.gif nepamenu kokia bet jaučiu bus Lidlinė ax.gif pasodinau nesuvalgius visos gūžiukės ir labai sunkiai sužydo tai sėkliukų parinkau ..
JKLMN paskambino iš Aušros poliklinikos vizito kaina 60 eur.... nu nesikeikiant ....čia pas odos ...dar vis vargstu:(
Atsakyti