Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ingridėl, pasikeiskit rudenį motinas visoms. Kitą vasarą turėsi ramias bites. Aš einu be dūmo, pamirštu , kad reikia, dūminė užgęsta, o aš visą avilį perkratau pamiršus papūsti.

Reikia eiti spietį sužiūrėti.  Pilkės bitės. Kažin karnika ar vietinės lenciūginės. Mano rudai rainos.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 06 09, 09:44)
<p>Ingridėl, pasikeiskit rudenį motinas visoms. Kitą vasarą turėsi ramias bites. Aš einu be dūmo, pamirštu , kad reikia, dūminė užgęsta, o aš visą avilį perkratau pamiršus papūsti.</p><p>Reikia eiti spietį sužiūrėti.  Pilkės bitės. Kažin karnika ar vietinės lenciūginės. Mano rudai rainos.</p>

Pernai keitė ir kas?Niekas nepasikeitė. ax.gif Yra keli aviliai geros,ramios,vienas avilys tikros žiežulos. blink.gif Dar užjudinome kamanių lizdą,namo sienoje turi landą,o mes šalia statome . bigsmile.gif Tai taip vieni į kitus žvairuojame.Atsirado dar mažų rainų vapsvyčių iš kažkur,puola.Gamta,mes svečiai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 06 09, 10:28)
,vienas avilys tikros žiežulos.


Va užtat aš kategoriškai atmetu mb ar mamos mintis apie bites pačioj jų užuomazgoj )) tuos kelis litrus medaus nusipirksiu, bet nebijosiu po kiemą vaikščiot.
Atsakyti
Taigi intensyviam bitinkavimui daug fizines sveikatos reikia.O tavo vyras gi nera labai puikios formos.
Ingrida,su ta gamta ziurek kur luety atsidure.Ziurkyne.
Atsakyti

Keista ta šalna buvo. Toka skersinis šuoras. Dar veigėlė, 4 pomidorai.

Dusiuk, balkone laikiau, vyras pasodino, kai tik pasakei, kad reik sodint. Gal ir kaitra savo padarė vėliau.

Violetinės ežiuolės, jei turėsi savaiminukų, norėčiau 🤩 nusipirkau Depe užvakar Meditation White ir Meditation Orange. Jei prigos ir išbujos, pasidalinsiu kitais metais. Balta gal ir žydės, neblogas jau sodinukus.

Atsakyti
Ingridėl nieko nesupratau ,jei rudenį pakeiti motinas į geras tai pavasarį dirba tik gerų mamų dukros? Iš kur piktumas ?
Kodėl sakau rudenį- šiuo metų laiku piktai šeimai mamos neįduosi . Rudenį paims bet kokią.
Nebesigilinsiu, Tavo MB jau ne pirmi metai bitininkauja , geras bitininkas, viską žino.
Saintlina, pas mane bitės ramios . Ne lenciūginės vietinės piktosios... Galiu vaikščioti kaip noriu . Ir svečiai atvažiuoja ir vaikai balius daro - nieko nėra užpuolę. Ne vilkai taigi . Nelyginu su vaikystės bitėmis kur mama laikė . PS aš medaus nevalgau , bitės dėl malonumo . Hobis. Mane jų dūzgimas ramina ... Galiu sėdėti prie avilio ir medituoti smile.gif Bičių laikyme medaus sukimas yra pats nemaloniausias darbas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 birželio 2023 - 09:55
QUOTE(saintlina @ 2023 06 08, 20:02)
Luety, kojai dabar jau kitus vaistus išrašė? Šitų dar nenaudojai?

O žiurkėms nuodai turėtų suveikti. Negyvų ir nerasit, ne taip staiga suveikia.


Labos,
ne dar nenaudojau,nes tik siandien nusius recepta i vaistine,eisiu veliau pasiimt.Visus buvusius pries tai vaistus liepe ismest. ax.gif
Tikiuosi,kad suveiks.Nuo dusios vaisinu. bigsmile.gif


QUOTE(Dusia37 @ 2023 06 09, 04:54)


Pou meškinukas tikriausiai jau minga vasaros miegui ? Maniškiai nužydėjo ,  jau lapai vysta.

Luety mano česnakai jau po truputi kelia žiedus .  Ant Jonų skinsiu  ir malsiu . Krapus per daug išravėjau , petražolės vienos nedygsta , kitos ruošiasi žydėti .  Su kuo čia juos reikės maišyti nebežinau .
Tos miesto žiurkės man labai šlykštūs padarai . Kaip ir miesto balandžiai . Ligų platintojai . Brr. Dukra pasakojo , kad balandžiai pralaimi kovą prie šiukšlinių  žiurkėms Kembridže. Mano kieme gyvena nemenkai laukinių kačių ... Tokios kovinės, netgi kirą buvo patiesę vidury kiemo . Skelpuke pelės nesu sutikusi  niekada.  Matyt tos laukinės katės savo darbą padaro ...
Gražios dienos  4u.gif

Pou,meskiniai cesnakai ir numarina lapus siuo metu,ir visai isnyksta is matymo lauko.Per vasara net nezinai,kad ten cesnakai buve.As vis palieju juos,kad nenumirtu.O pavasari islenda,tai ,manau,viskas gerai ten pas tave su jais.
Dusia,as nauju petrazoliu nesejau o pernykstes eina i ziedus,tai petrazoliu vel neturiu doh.gif
Sodas nera jau miestas,yra miesto uzkampis.Mieste nesu macius nei vienos ir pas mus mieste nera jokiu atviru siuksliadeziu,kad ten matyt.Yra parduotuviu kiemuose rakinamos,kasryta pravaziuoja siuksliu tarnybos,sutvarko aplink dezes,jei kas netvarkoj,surenka padetus daiktus,cia kurortinis miestas ir svaru labai.




QUOTE(Dusia37 @ 2023 06 09, 06:38)
Pou meškinis nušalti negalėjo , nebet tu laikei jį šiltnamyje  iš manęs pasiėmus. Laukinis augalas iš laukinio miško. Nepasirodys pavasarį - sakyk iškasiu kitą .
Gal nori paprastos fioletinės aukštos ežuolės ?  Pas mane pribyra sėklų ir pridygsta... Galiu iškasti . Kai prasidės lietūs, nes dabar savižudybė sodinti.
Visai ne katino Luety reiktų, o kokio takso  biggrin.gif  Medžioklinio šuns vienžo ...  Ir dar kitas pliusas- vaikščioti  reikėtų ... Pas ją sode tokie atstumai , kad  kaunasi tas pats trepsėjimas kaip virtuvėje...
Nuodai tie kur aš perku ima veikti po 3 dienų . Naujo maisto visa populiacija nevalgo , yra žemiausia kasta- ragautojos. Jei suėdę iš karto numirs, kitos nelies . Ir dar reikia nepalikti atviro vandens.  Jei nebus vandens o nuo nuodų labai troškina išeis  vandens ieškoti ir nustips kitur .
Luety , Tau jau ne pirmas karas su žiurkėmis? Kai turėjot vištų buvo antplūdis ?
Kaip mažiukė ? Jau laksto ?

Jokiu sunu nepakesciau bute.Pas mane bute kilimine danga.O ir ne man suva,as nesu ju didele gerbeja,paziuret is tolo grazu,miela,bet augint namie-niekada.Maza eidama i mokykla dedavau lanka,kai suni pamatydavau,nemegstu as ju,bijau.Gal ir juokingai skamba,bet taip yra.
Dusia,vandens saltiniu mase sode.Prie kiekvieno krano stovi bades,kad laselis vandens nenukristu i zeme,po to nutekejusi vandeni reikia ispilstyt ant augalu.
Kai buvo vistos,buvo pelenai,ziurkiu nematem,bet dabar tai ziurkes ohoho.
Kates laukines cia nebuna,visos suchipuotos,namines.Esu macius po soda seimininkaujanti dideli tigrini katina,bet dabar nesimato,uz sodu yra gyvenviete,is ten matyt ateidavo.Kaip jus isivaizduojat palikt katina sode?prirista ?Katinas gi toks padaras,jei jis nores,ateis,jei ne tu ji palik,o jis atsidurs velniai zino kur.Ziurkes didesnes uz vidutini katina.
Siandien skambinsiu i sodu bendrija,ka jie pasakys,po to klausiu gyvunu kontroles ka jie daro tokiu atveju,nes as bejege.
Maziuke nelaksto,bet jau jau greit lakstys.

QUOTE(saintlina @ 2023 06 09, 06:48)
terjero  smile.gif  bet vienas kartais atvažiuojantis šuo problemos neišspręs.
reiktų į kažkokią tarnybą kreiptis vis dėlto. Arba nuodus dėti visiems tų sodų šeimininkams, nes vieni nieko nepadarys.


Su visais susitarti nepavyks.Lenkas,kuris veisia tas ziurkes,apskustas jau kelis kartus.Atsieit jis turi kazkokia licenzija gamint komposta ir velka maista is restoranu,maiso su israuta zole.Durniu netruksta,tik susitvarkymo su jais sunku rast.Bet dabar as jau uzkursiu pirti,jau cia nebe juokai.
Atsakyti
Pou ,pas tave geopatogenine zona tas darzas.Veigeliu net glifosatai neima,atauga dar veslesnes.
Siemet pomidorai auginami kaip gamta sutvere,turbut dvidesimt stiebu.Bet nebaisu su didele laistymo slanga manevruot,kad koks ir nulus,nieko tokio.Primegzta ir auga,o mazuju jau sunokusiu yra.Agurku vis dar nera.Naktys vis dar vienazenkles temperaturos.Cukinijos jau siaip taip ,dar diena ir skinsiu.
Atsakyti

Priedas  received_279213937914197.jpeg   328,07KB   0 Parsiųsta kartų

Paskutinis iš gražiųjų.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 06 09, 10:37)
Taigi intensyviam bitinkavimui daug fizines sveikatos reikia.O tavo vyras gi nera labai puikios formos.
Ingrida,su ta gamta ziurek kur luety atsidure.Ziurkyne.

Tai kad laukinė ta gamta aplinkui.Radau kieme kurmį su nukasta galva. bigsmile.gif Šunų aplinkui nėra,jaučiu ūsūrinis pasidarbavo. ax.gif
Dusia,keitė motinas,vidury vasaros,gal ir blogai? ax.gif
Kiškis toliau pinasi po kojomis.Dabar jau įsižiūrėjau mažiukas,atklydo nuo mamkos,kiškis ne triušis. mirksiukas.gif
Driežai valgo braškes?Mačiau,kai laiščiau.Vienoje vietoje vakar laiščiau,nučiulptos nokstančios.Arba su vandeniu prisikviečiau saraiges?Lauko braškes nepalyginsi skoniu su šiltnamio,aromatingesnės. wub.gif
Atsakyti
Skambinau i sodu bendrija,tai ka,ateis paziures ka komposto darytoja is maisto,ir tiek.Liepe nusipirkt didelius spastukus,kur kainuoja vieni virs 10 svaru ir gaudyt.Gyvunu kontrole nesikisa i laukine gamta.Ir viskas,nusviro rankos,nes as viena,kad ir dviese su kaimynu,neiveiksim ziurkiu.
Norejau eit i vaistine,MB isejo i kirpykla,rakta savo paliko duryse,negaliu iseit,grys,neieis.JPKLMN,isvis,visa savaite ant skambuciu ant emailu.
Atsakyti
Ate42 nuoširdžiausi sveikinimai gimtadienio proga wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti