Pas mus birželio 15 rodo jau lietų.Tai dekadą dar laistyti laistyti.Bet kik laiko atima tas darbas. O dar kiek gali nusikelti tas lietus neaišku.
Sodinsiu arbūzus šiandien bus kaip bus.
Sodinčiau ir vienmetes gėles,bet jkaip sausakaip prilieti,kad prigytų?
Del uodu cia grieztai,poilsio ir pensiniku rojus,o va sita segmenta jie vysto ir stipriai poziciuonuoja.Labai gerai elgisi su pensinikais ,visokios pensininku programos igyvendinamos.Va tas tikrai veikia.Kas reta,kad kas veiktu.
Del pelkiu tai valstybes kurejas,DR Basanavicius cia Devnios pelkes nusausino,tuo labai sumazindamas maliarijos atvejus.Tokie zmones kure valstybes visur.
Mano kraste pelkes buvo vadinamos lieknais. O kai kurie zmones -liekno pizdukai.
Dabar jau vandens lygis labai krinta,teluro laukai keiciasi,O dar tas rytu vejas ir krituliu trukumas ,negerai nei zmonems nei augalams.
tai pas mus irgi visad vėjuota ir jokių pelkių ar vandens telkinių šalia nėr. O uodai yr )) aš irgi dar burbėjau, iš kur tie uodai kai šalta ir sausa. Miške išvis pilna buvo, prie namų mažiau.
Papildyta:
nori pasakyt, kad uodų nėr Bulgarijoj? Jei dar negrįžtų karštis, rimtai pradėčiau mąstyt kaip prie tų lenkų pensininkų prisidėt )))
O karsciai budavo ,gal vel bus.Dabar tai salta.
rudasis draugelis tai kas toks?
O kiek metų šunei?
Maniškis dabar irgi ne toks aktyvus, bet čia jau dėl šilumos, mislinu. Kaime visą dieną miega kambary, ten vėsu. Išeina, pavaikšto ir stovi prie durų, kad įleistume.
Mieste rytais kol vėsu palaksto valandą, o dieną po penkiolikos minučių jau namo eina. Bute dar neprikaito, kol naktim šalta. Visus langus laikau plačiai atvertus, kad per naktį atvėstų padoriai mb šian burbėjo, kad sušalė )))
Papildyta:
nieko sau. Galėtų ir pas mus tuo užsiimt. Bet kaip tai netikiu. Jeigu jau net šš.. Decio nebegalima nusipirkt, tai ką svajot.
Nuo moškių anksčiau pildavo kažkokius chemikalus į Nemuną, dabar ir to nedaro. Tai prie uodų ir kitokio 'gėrio' vasarą dar moškių pilna.
Išbandžiau šiandien ryte špokų atbaidytuvą . Nei vieno špoko toje sodo pusėje nebuvo ... Gal pavyks braškes ir trešnes apsaugoti ? be dengimų ? Pakaruoklių ?
Pas Saintlina tai uogų nėra
Ingrida, o kaip tu saugai vyšnias- trešnes ?
Pas Saintlina tai uogų nėra
Ingrida, o kaip tu saugai vyšnias- trešnes ?
na gal ir yra, bet ir mažai uogų būna, tai nepastebėjau, kad jau labai puola medžius Žodžiu nesaugome
Oi labos
Oi labos
Pas mane braškes, trešnes ir vyšnias labai puola. Reikia dengti ... O trešnės jau didelės sunku. Ir dar pasikaria špokai tuose tinkluose. Gal atbaidymas suveiks ? Gailiu uogų ...
Šlanga pirkom kercher firmos . Puiki , neužsilenkia ir lengva tampyti ... MB nuolaidą išsikaulino kaip visada. Darbas jo toks...
Pas mane varnėnų jau nebėra,strazdai čia viską nulesa.Jau skraido laukia.Serbentų raudonų ir getonų nepalieka,agrastus pabaigia.
Pas mane varnėnų jau nebėra,strazdai čia viską nulesa.Jau skraido laukia.Serbentų raudonų ir getonų nepalieka,agrastus pabaigia.
Va serbentų neliečia , agrastų irgi . O ir trešnė ta kuri geltona ir vėlyva ne visada jiems matoma.
Yra mano varnėnai dar. Vakariais matau, vaikšto po pievelę . O ryte jau špokų govėda tikrina ar kas neprinoko ... daug jų , gal 50 ?
rudasis draugelis tai kas toks?
O kiek metų šunei?
Maniškis dabar irgi ne toks aktyvus, bet čia jau dėl šilumos, mislinu. Kaime visą dieną miega kambary, ten vėsu. Išeina, pavaikšto ir stovi prie durų, kad įleistume.
Mieste rytais kol vėsu palaksto valandą, o dieną po penkiolikos minučių jau namo eina. Bute dar neprikaito, kol naktim šalta. Visus langus laikau plačiai atvertus, kad per naktį atvėstų padoriai mb šian burbėjo, kad sušalė )))
Rudasis tai tas kur su kanopom, vis dar labai mylimas 😂
o sunei 6, nebe jauniklė
Maniske kai karšta guli arba po medžiu pavėsy, arba voljere, matyt ant plytelių vėsiau
Muka, spoku baidytuva į scena, gal ir aš kada turėsiu tresniu , tai reikia ruoštis iš anksto 😂