Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Acqua Alta @ 2023 06 04, 14:24)
Saintlina,tu gi protinga moteris.Lenkijoje,kur daugiau.


Pabandysiu smile.gif bet aš lenkiškai nė kiek nesuprantu, nugrybausiu visiškai. Tu gal nors pavadinimą žinai kokio patikimo tručo? Kad pagal kažką googlint?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2023 06 04, 14:56)
Tik kaip tos braškės nušalo, tik žiedai ar visas krūmelis? Jei dalis žiedų, tai dar iš likusių būsimų žiedelių bus uogų kažkiek. Nors kažkiek.. Dėl arbūzų tai nežinia. Ataugs manau, bet ar derlius džiugins.


Žiedai nušalo. Braškių bus gal tik iš frigo, nes tos dar nežydi smile.gif ai, dar po šilauogėm kažkiek auga, gerokai aukščiau. Bet mažai jų ten.

Atsakyti
https://sklep.agroch...ukty/deltakill/
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 06 04, 12:20)
https://www.rhs.org....ommunity-garden
Va sodas nugaletojas,man tai labai klasiska,labai grazu ir stilinga.Viskas ten auga.Lietuvos nuvorishu sodai prie tokio atrodo kaip snobizmo konkurso laureatai.Su svalvotu mulcu,skalda trinkelem ir tujom.Bravo britai.

Nieko įspūdingo. Tiesiog sodelis. Nei gražus, nei negražus.

Per daug Lietuvoj blogio matai. Arba stengiesi tokio pamatyt. Lietuvą aplankiusi žiūrėk kas gražu, o ne kas ką ne taip padarė. Nes ko ieškai, tą ir randi.

Prieš keletą metų pasibaisėjau viena vokiečių turistine grupe. Kur tik važiavo apžiūrėt Lietuvos, visur stengėsi pasifotkint tai prie šiukšlyno, tai prie apleisto namo, visame kame rado iš ko pasišaipyt.
Bet tai svetimšaliai, vokiečiai. Trauk juos devynios. O tu lietuvė, augai, valgei čia duoną.. Nesvarbu kur tu gyveni, bet vis kažkaip ant tos Lietuvos...
Atsakyti
Ex ,zinok ne tik valgiau ,bet ir auginau,maliau ,kepiau ,pardavinejau ta duona.Viskuo kalta mano prigimtis begti ir nekovoti uz savo teises.Nes as galiu bet kur prisitaikyt.O dabartinis founding fahter yra surajevas.Tai nebera daktaro Basanaviciaus Lietuva,tai yra surajevo ir simonytes ,kol kas lietuva.Tuoj busit tretja republika zecpospolita ,galesit belchim chemikalus legaliai suvalkuose pirkt.Ir Wilno susitikimas yra ne Jalta,tai yra Teheranas 2.
Atsakyti
Alta, tu puikiai žinai apie ką buvo mano pastebėjimas, bet įjungei kvailį ir nugrybavai iki politikos
Na, angliški sodeliai ir Basanavičius su Surajevu ant suoliuko - gal ir gražu. Kažkaip prisitaikysi su savo prigimtine žečpospolita ir atneši jiems savo keptos duonos..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 06 04, 09:16)
O kaime šalna buvo smile.gif
Papildyta:
Iki pietų galvisai mėlynas bus?..

Žiūrėjau ryte kažkokią laidą apie angliškus sodus. Jatau, kokio grožio tie sodai  wub.gif  bet iš visų vardintų žydinčių  augalų pas mus gal tik magnolija auga. Ir tos žiedai šiemet visi nušalo.
Faina ten sodininkams gyvent. Ir tau tame tarpe  wub.gif


Gaila sodu,darzu,lauki lauki to pavasario,pasineri visa sirdimi i zeme,sodini,nori turet,pyst gamta arba kitos priezastys iskrecia sunybe.Nu toks gyvenimas.
Kasmet Uk pavasari vyksta vadinamas garsiausias Chelsea flower show.Ten uzsirase dizaineriai,norintys isgarset ,gauna plotus ir juose rengia sodelius,kaip jiems ,kaip menininkams profesionalams atrodo geriausia.Buna ne tik geles ,toj parodoj galima prisigaudyt daug ideju.Labai ispudingas show,labai brangus bilietai ir isgraibsto greit.
Esu buvus daugelyje nacionalinio paveldo sodu.Gal du metus vazinajausi po sodus,parkus,kol savo zemes negavau.
Gerumo man is to jokio,tik,kad prapleti akirati,papramogauji,smagiai praleidi laika,pasiziurejes grozio ir pats tampi geresnis.
O mudu radom bulviu vagis. ax.gif spekit is triju kartu kas???
o gi ziurkiu orda.Atejom kazkaip tyliai ramiai prie bulviu,tai ziurkes pro kojas isskuode lauk is bulviu laukelio,isdarkyta isniokota,nukasem visas,pernai is to ploto buvo gal 4 kibirai,siemet bulves buvo nuostabios,dziaugemes be saiko,vat ir atpildas,nukasem vos puse kibiriuko,urvu urvai virkscios like,o gumbu mazu dar radom,o didele viena kita,viskas nuesta.Buvom jau itare,kad ziurkes,idejom gabaliuka bulves ir padejom spastukus,tai radom spastukus istrigusius tvoroj,matyt kazkuri gavo per uodega,tai istrige spastukai tvoroj,issilupo lauk. matyt pakliuvusioji gyva.Zodziu,bulves ziurkem,o kiek dar laukia eilej gyviu???Pauksciai,sraiges,visokie neaiskus,kur pernai pomidorus ede viksrai.Prisipirkau spastuku,apdesiu siltnamyje,kitame bulviu laukelyje,kur tik dvi vagos,matysim,kas bus.MB sako toks ziurkiu antpuolis rodo,kad bus badmetis.
Lietuva grazi.Yra tu sodu visokiu ir su trinkelem ir su spalvotom skaldelem,bet yra ir naturaliai graziu.Kaip ir cia.
Va ,kaimyne pasisodino baterfly medeli,grazus jis,tokiom burbuolem graziom zydi ryskiom spalvom,visus kopustus drugiai nuede ir pridejo kiausiniu tame medelyje ,dabar ritasi kazkokie drugiai ir eda viska ,kas pakliuva kelyje.O nuodu stipriu cia neparduoda ir neatsisiusi.Tik savo sugalvoti kokie.
https://www.etsy.com...30a6d5ce1f5f305
Lietuvoj dar ,jei ziema salta,issala dalis kenkeju,o cia niekas,ju tik daugeja.
Zinoma liudna.
Dabar nutarem tame plote kita met svogunus augint,ziurkes ju nemegsta.
Uz miskelio buvo laukine gamta,ezeras,pieva niekada neliesta,ten buvo ziurkiu buveine,dabar ten traktoriai uzia,parduota zeme ,statybos vyksta,tai visos tos ziurkes,visi gyviai visoki susimete i sodus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 04 birželio 2023 - 22:20
QUOTE(Ex @ 2023 06 04, 17:42)
Alta, tu puikiai žinai apie ką buvo mano pastebėjimas, bet įjungei kvailį ir nugrybavai iki politikos
Na, angliški sodeliai ir Basanavičius su Surajevu ant suoliuko - gal ir gražu. Kažkaip prisitaikysi su savo prigimtine žečpospolita ir atneši jiems savo keptos duonos..

Kazi ,kokiu supertolerancijos gelstaltu tektu uzsikraut ,kad kazkaip susitaikyt su tokiu vaizdeliu.Lygint tuos du zmones.Kam duonos o kam bizuno. biggrin.gif
Luety,tu gi asilu i darza nevaziuoji? Naudojiesi civilizacijos vaisiais ,rasi ir ziurkiu nuodu ir insekticidu nuo vabzdziu.Zinok ,nebijok,jei pajudinsi smegenis jos neatsijungs ir nenukris.O va koja gali.Todel judam,i kalna, stiprinam sirdi,kad pajegtu krauja is tu mazu kapiliaru isvarinet.Cia ir mukai taikoma.
Ziurkes yra kersto ir klastos ,didziules apgaules simbolis.Sakau ,kai Wilno tikites Jaltos ,bus jums Teheranas2,o jus busit antrasis frontas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 05 birželio 2023 - 06:04

labas rytas, na gal pagaliau baigėsi šalnos, pradedam iš naujo, ane?

Pas. mus nekabino, nors naktys buvo šaltos. Sausra tai didziule, braškes kažkiek palaistau ir tiek. 
Saintlina, aktara dar gal suveiks, ji gi ne tik kontaktine, bet ir per syvus veikia

Siandien taip gražiai gerves kieme viena kita vaikėsi, paskui pakilo skrydžiui, išbaidė stirną, lapiukas duodas po kiemą, drąsuolis , Naujam inkile zyles perisi, o su kregzem keistai, lizdu prilipino, o perėjimo kažkaip nematyti

Siltnamy parazites sraigės du melionus patvarkė , atsibodo joms salotos matyt

Atsakyti
Labas rytas,
Varnėnai sode nuo aušros pradžios triukšmą kelią. Supuola ant žemės kažko rinkti koks 20-30 paukščių. Tada vienas kažką pamato, visus perspėja ... Ir visas būrys rėkdamį puola į medžius biggrin.gif O žvirbliai kai visada po nakties vyšnioje santykius aiškinasi . Kaimo idilė vadinasi toks gyvenimas biggrin.gif
Luety , kokie kriminalai pas Tave su bulbomis . Imk 4u.gif
AA nieko nesitikim iš to Vilniaus. Ukraina tikisi , o negaus to ko tikisi . Mano tokia nuomonė.
Šiandien darbas , daržas , gėlyną reikia išsiravėti . Ryt reikės medų atimti iš mergų . Medsukį parsinešti susirinkti ir tt. MB pagalbos reiks. O jis šiandien važiuoja Kaunan.
Katė apsiprato jau kaime. Netgi ant laiptų pastovi ir į kiemą pažiūri smile.gif Kol plėšrus žvirblis nepraskrena... Tada bėga slėptis po sofa smile.gif Parketinė, bailiukė ji pas mane wub.gif
Mukute , kaip Tu po savaitgalio ?
Gražaus ir darbingo pirmadienio 4u.gif
Panašu , kad ateina vasara. Jei dar lietaus būtų ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka


Labas rytas.
Atsakyti
Labos smile.gif

Gyva 4u.gif biške šen biške ten ir žiū savaitgalio nėra... ale šiltnamis užsodytas, parišti pomikai ir apklostyti, žodžiu baigta šiam etapui. Bulvės sudygo ten kur pernai buvo .... o jau gražios iki negaliu, bet ką reiks rauti nes agurkai turi ton vieton keliauti 4u.gif gi susimažinau daržus ax.gif dabar vieta aukso vertės nes dar norų nesumažinau savo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Vaikštau pas masažistę nepigu bet 1.5 valandos dirba ir jau po antro masažo koja čiut mažesnė 4u.gif Vo tep einu dyyyyrbti 4u.gif
luety jooo detektyvas dievaž smile.gif kaip mažiukės savijauta ?
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti