Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 29, 08:53)
Reikia naujos laistymo žarnos . Senoji lūžinėja ir trūkinėja . Tokios  jau net pirkti nebėra kokia mes turėjom. Labai gera buvo. Kažin būna prikti 70,  o ne 50 metrų ?  70 metrų jei gavus  tai pagrindą pasiliečiau  be jungimų .

Visai normaliai su jungimais smile.gif ar jungta, ar ne - kai toks ilgis vistiek yr ką veikt tą šlangą tampyt. Pas mane viena ilga tampoma. O kitą mb pritvirtino prie tvoros per visą ilgį ir trijose vietose kraniukus padarė. Tai ten trumpesnius šlangiukus pasijungiu tam, kas arčiau tų kraniukų auga.
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2023 05 29, 14:20)
Kaip augini arti 90 tai  ax.gif ir dar buvau pasilikusi 5, bus erdviau augti  4u.gif

Oho, 90.. man ir 40 buvo žiauriai per daug.. šiemet tik 20 pasodinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 05 29, 15:28)
Visai normaliai su jungimais smile.gif ar jungta, ar ne - kai toks ilgis vistiek yr ką veikt tą šlangą tampyt. Pas mane viena ilga tampoma. O kitą mb pritvirtino prie tvoros per visą ilgį ir trijose vietose kraniukus padarė. Tai ten trumpesnius šlangiukus pasijungiu tam, kas arčiau tų kraniukų auga.
Papildyta:
Oho, 90.. man ir 40 buvo žiauriai per daug.. šiemet tik 20 pasodinau smile.gif

buvo laikai 130-140 ... dabar jau proto įgijau biggrin.gif šiaip išpikiavau 150 su viršum ale pasidalinau su kamynka, su esama bendradarbe, su buvusia bendradarbe....žinau durnė biggrin.gif
Atsakyti
Skalbiniai dziusta,sriuba baigia isvirt.Svoris,kaip isikase i senasias vezias,anei krust,tai ir laikau ties ta riba,su viltim,kad isjudinsiu.Lipu ant svarstykliu,kontroliuoju,buna +- 2kg ribos.Bet man norisi dar bent 10 nusimest,nu bet niekaip neisjuda.Badaut nenoriu,jau ir taip ta mano medziagu apykaita leta,i visus pokycius reaguoja atvirksciai.
Koja siandien uzraudo dar labiau,vakar nedejau kompresu,tik kremais ir netinka jie man,Po kompresu buna daug geriau.
Saltas vejas ir tik 15 silumos.Labai saltas,kol padzioviau skalbinius,tai gana suzvarbau.
Na pas mane 31 daigas ir dar 3 savaiminiai isaugo patys is saves,tokie grazus,tai laikau,ziuresiu ka jie cia parodys.
Man kazkaip nebuvo taip,kad pasodinciau ir numirtu.As kai pasodinu,tai prilieju gausiai ir 2 savaites nelieju visai.O gal tau nusalo<mukute?Juk buvo salnos kuria cia nakti.
Siemet nei su kuo nesidalinau,sekla brangi,stengiaus paset tiek kiek mazdaug reikia ir pataikiau.

vartotojo įkelta nuotrauka
Kalija siemet turejo 38 ziedus ir dar kyla triubeliu.Parsinesus buvau arkliu meslo,uzdejus aplink,matyt patiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 gegužės 2023 - 14:10
Pas mane 29 daigai aukštaūgių pomidorų . Visus vienu stiebu šiemet . Dalis mano sėtų po persodinimo numirė, kažkas netiko . Lapai džiuvo ? Liga ? Kaip ir džiaugiausi , galvojau bus mažiau ... Tai pasiguodžiau sesei - prisodino man . 11 teko atsivešti iš sesės ax.gif
Muka dėkui dėl žarnos 4u.gif Netinka man tokia , nes laikysiu kaime. Kad ir patalpoj , bet nešildomoj. Rekomenduoja laikyti šiltai . Ta šviesiai žalia , biški permatoma nerealiai gera buvo . Bet neberandu pirkti .
Apie laistymus savo žemėse... šeštadienio ryte paliejau vynuoges. Vakar vakare nepažinau . Sulapojo , sukilo ir tt.
Kaip Montinegre vientins aiškino apie daržus - reikia saulės ir vandens. O dirva pas juos raudonas žvyras ( daug akmenų ) .
Saintlina, pas tave hidroforas , gali junginėti . Pas mane kol kas tik siurblys iš grežino ... daug ko negalima, sugadinsiu . Ir tvoros nėra ax.gif
Vakar stirninas pravarė laukais gal už 10 metrų nuo manęs stovinčios kiemo pakrašty . Kažkas pabaidė. Kailis blizga, snukis irgi tongue.gif Aprėkiau ,gyvulys neraliuotas. Iškadininkas.
Prieš savaitę lapė laukuose medžiojo . Visai už tvarto kampo . Dzin kad mes kieme . Jaučiuosi ten svečias.
Ingirdėl sodai mažai medingi . Žiedadulkes labiau ima. Vat rapsas tai medingas. Kaip ten sako - kiaulė purvo , bitė rapso visada suras biggrin.gif O tai pas jus daugiaaukščiuose kur ten lizde medus? Iki žiemos tikrai suvalgys . Perai ir duona ?
Medus sukti sunkus darbas 4u.gif Mažiausiai smagus laikant bites smile.gif
Man dabar labai svarbu išlaikyti stiprias šeimas iki liepų žydėjimo . Pas kaimynus už kokio km šimtamečių liepų gal 10... Nemoku apsakyti dydžio . Maniškės dar menkos palyginus, tik 10 metų. Turiu kokias 5 pasodinusi. Jei išeis spieęius jau netektis - kol nauja mama ims dėti prarasiu pajėgumus medunešiui . Dabar kokiai su perais kaip lenta ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 gegužės 2023 - 14:14
Tai iš sodo mizeris,bet pas kaimyną ha pievos,kiaulpienių buvo,dabar tik nupjovė,Dar iš miško lipčiaus gal?Vietomis tamsus medus buvo.
Kol pilstėme medų,išspietė mažiukas spiečius,bent širdis neskauda,kol susizgrybome nuvarė per lauką.Ankščiau mb laužydavo lopšelius,dabar paliko gamtai tvarkytis.Negauna naujo avilio daugiaaukščio nori pats susirinkti parduotuvėje trūksta dalių atsisiūsti,stipri šeima sename avily ir dar vienas spiečius spietynėje gyvena. ax.gif
Pas mus per lauką šimtametės liepos ant alkakalnio,jau kai žydi,tai žydi,vantas iš ten darome. blink.gif
Pas mane kažkaip visai netikėtai 94 pomidorai sugulė,vienam kažkas buvo šaknis pagraužęs,įkišau giliau,nieko-žydi.
Nenustoju girą gaminti iš pernykščio medaus ir duonos.Šiltnamyje išrūgsta. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 29 gegužės 2023 - 14:33
Tamsus medus nuo vabzdziu ,su amino rugstim labai gerai gamint augalu gaivinimo elixyra. biggrin.gif Daug magnio ir siaip visko.
Atsakyti
Negalėjo būti lipčiaus... Lipčiui karščio reikia ? Galvoju taip... Kažkas žydėjo ?
Lopšelių laužymas, kad nespiestų kaip krapinčius nabašnikui . Kiek aš suprantu apie bites . Nenori kad spiestų - dirbk pats. Šeimelės, skyrimas , o paskui jungimas ant medunešio ir tt. Perų atėmimas, sodinimas ant vaškuolių kažkiek padeda. Na ir žinoma motina. Jei spiečiaus motina nepakeista - eis kitą vasarą vėl mergos laukais ir pievom ....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2023 05 29, 14:39)
buvo laikai 130-140 ... dabar jau proto įgijau  biggrin.gif šiaip išpikiavau 150 su viršum

blink.gif blink.gif blink.gif
Tu be kojų liksi kol derlių sutvarkysi. Geriau eik vaikščiot )))
Man virtuvėj ilgai trepsint labai padai paskausta, o lauke super.
Atsakyti

Santlina, puikūs agurkai. Meringue, Atomic  Pasalimo dideli skilčialapiai visuomet būna.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 29, 15:10)
Pas mane 29 daigai aukštaūgių pomidorų . Visus vienu stiebu šiemet .

Saintlina, pas tave hidroforas , gali junginėti . Pas mane kol kas tik siurblys iš grežino ...  daug ko negalima, sugadinsiu . Ir tvoros nėra  ax.gif

Vakar stirninas pravarė laukais gal už 10 metrų nuo manęs stovinčios kiemo pakrašty . Kažkas pabaidė. Kailis blizga, snukis irgi  tongue.gif Aprėkiau ,gyvulys neraliuotas. Iškadininkas.
labai svarbu išlaikyti stiprias šeimas iki liepų žydėjimo .

Pas mane visad dviem stiebais pomidorai. Ką ten žaist dėl tiek derliaus, jei gali būt dvigubai? )) bet šiemet labai erdviai susodinau, alkūnėm nesistumdys net jei trim auginčiau.

Na taip, siurbliui ir galios neužtenka daug vandens varinėt. Pas mane pavasarį kol hidroforas nepajungtas siurblys neužkelia vandens į kalniuką kokį šimtą metrų.

Aina sau kaip faina bigsmile.gif aš irgi tokių svečių norėčiau..
Vakar vakare Lesius vėl barsuką surado. Laukuose gale kaimo. Turbūt tas pats. Nepasakyčiau, kad labai bijojo šuns. Bet pasikviečiau, kad negąsdintų.

Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 05 29, 15:45)
Tamsus medus nuo vabzdziu ,su amino rugstim labai gerai gamint augalu gaivinimo elixyra. biggrin.gif Daug magnio ir siaip visko.

O kaip tą eliksyrą daryt? Pas mane nuo ankstesnių metų tamsaus medaus nemažai likę.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2023 05 29, 16:00)
<p>Santlina, puikūs agurkai. Meringue, Atomic  Pasalimo dideli skilčialapiai visuomet būna.</p>

O tai ačiū, nuraminai smile.gif Pasalimo tikrai sėjau smile.gif jie ir bus.
Atsakyti
Lipčiaus medus būna dvejopas - vienas vabalų ( labiau pietų kraštuose ) , kitas - lapų , spyglių . Esat mate kai nuo karčio liepų lapai skiria apsauginį skystį? Lipnų ... Pernais buvo rugpjūčio pabaigoj , rugsėjo pradžioj . Pats blogiausias laikas. Kai laižomus korius užpylė nektaru ... Ir lizde žinoma prisipylė, ką ten atskirsi. Ko pasekoje mano gerosios šeimos neišgyveno žiemos ... Vienas iš dedamųjų .
Atsakyti
Dusia,keitė vienais metais motinas,jokio skirtumo nebuvo,neprigijo tos mamkos.
Pas paukščius kažkas genuose užsiprogramuoja?Gyvena karvelis naminis,šiandien sėdi ant palėpės palangės,o čia senieji šeimininkai buvo įžymūs balandininkai.Dar radome senų krepšių palėpėje,kur laikė balandžius.Sėdi prie lango ir žiūri palėpėn? bigsmile.gif Sakau gal pas jį kokia penkta karta dar yra užprogramuota? mirksiukas.gif
Vakar tai visą dieną prasedėjo ant ūkinio stogo ir stebėjo kaip varnėnai mokosi skraidyti. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 29 gegužės 2023 - 15:16