kaip salta,tai ne tas zodis,nu kas gali augt tokiame ore.Rodo 13 silumos,bet siaures vejas toks saltas,kad cukinijom,arbuzam galas bus.Kas bus tai tik siltnamyje.
Kol kas cukinijos mano favorit iki pomidorams atsirandant,bet kad siemet turbut pomidoru sulauksiu pirmiau.Vaziuoju i soda,kad ir kaip nemalonus oras.
Ot natūra.. ar kitaip bendraut nebesigauna. Na, gal rasi bendraminčių pasikapot.. Labai tikiuosi, kad ne čia.
O ,tikekis,tikekis.Tiket ir noret nedraudziama.Kaip sunkiai imanoma misija sekasi?
Pasiginčykit, bus įdomu skaityti... O tai sėdžiu prijungta prie lašelinės, geležis pamažu laša. Nuobodybė.
Retai cukinijos apkarasta, bet būna. Dažniausiai rudeniop, kai prasideda vėsios naktys ir tt. Kiek aš skaičiusi , tai apsinuodyja karčiomis cukinijomis ... Ir seni žmonės dažniausiai . Aš valgau mažas, man tik tokios skanios. Agurkų dydžio , kad nei lupti nei sėklų rinkti nereiktų. Juo daugiau skini , juo daugiau dera. O kai leidi auginti paršiukus baigiasi naujų derėjimas. Logiška, kam augalui vargti . Dukrytei mano skanesnės geltonos. Aš nejaučiu skirtumo tarp geltonų ir žalių. Skysčiausios ir prasčiausios yra apvalios ( gal veislė tokia buvo ) . Bet jau derlingumas tai iki išprotėjimo . Labai tinka įdaryti mėsa. Rutuliukai Kai aš pasėju 3 cukinijas tai koks vienas daigas numiršta, arba vasara tokia kad nedera... O kai pasėju 5 tai visos auga dera. Būna man , draugams , kaimynų vištoms , kolegoms .
Aguročio nesu auginusi . Dar aš auginu patisonus . Skaniau grilinti arba sriuba negu cukinijos. Tvirtesnės tekstūros. Svarbu neperauginti iki didelių . Tobuliausias cukinijų skonis - fermentuotos. Skaniau negu agurkai . Fermentacijos recepta pagal Sauliuką buvau įdėjusi .
Kaune lietaus nulis. Skaičiau Kaišiadoriuose lyjo 15 min. Mano kaime kažin... Ten niekada nelyja .
apsinuodijau liepos pradžioje ( gerai pamenu) jokie paršiukai nebuvo gal per riešą storumo...
Aguročiai man skaniau o va patisonai nuostabūs mes lėkštėmis vadiname
Papildyta:
jo brangioji ir turi pamažu lašėti mažu padės
Muka, gal labai karšta buvo? Man yra nuo karščio apkartę. Jei jau apsinuodyjai ilgai nevalgysi.
Aš krevečių kokių 20 metų nevalgiau po apsinuodijimo. Tik pernai gal paragavau.
Bet koks keistas organizmas. Kartais valgai ne vieną patiekalą ir vėliau būna negera. Kaip ir neaišku, kas buvo negerai. Bet dažniausiai, organizmas pats pasufleruoja, kuris buvo netikęs. Pagalvoji ir vėmikas kyla.
Aš buvau gal antrokė, kai nuo vėdarų vėmiau pusę savaitės. Iki dabar negaliu būti patalpoje, jei kažkas juos valgo.
Aha, pradedi galvot ką valgei ir ties kažkuriuo punktu pykint pradeda
Padruškės man suplanavo vasaros pramogas - nupirko bilietus į Mamontovo ir Imagine Dragons koncertus
Vasaros pramogos gerai. Man irgi vasaros savaitgaliai tirpsta...
Suvalgė pusę dienos lašelinė . Neskani ta geležis... o jau dėmesio gavau, gal 10 kartų klausė ar viskas gerai. Ir dar pasėdėti liepė po.
O jau kamščiai į Palangos pusę... gerai, kad kaimas link Vilniaus.
Biski galvą skauda... gal biški pykina. Kažkokia kaip šlapiu maišu trenkta.